Východné Slovensko: Ako to, že o tom nevieme?!

V dňoch od 19. do 21. apríla 2007 sa uskutočnilo miniturné praktizujúcich Falun Gongu po mestách východného Slovenska. Praktizujúci navštívili Košice, Prešov a Svidník, aby obyvateľov týchto miest upozornili na kruté prenasledovanie Falun Gongu v Číne, v ktorom bolo tisíce ľudí umučených pre svoju vieru v meditačnú prax Falun Gong.

Aj napriek tomu, že v Košiciach a Prešove sa podobná akcia uskutočnila len prednedávnom, mnohí ľudia sa pristavovali pri informačných plagátoch a divili sa, že o takomto krutom prenasledovaní doteraz ešte nepočuli. Mnohí z nich prejavili veľký súcit s trpiacimi v Číne a želali praktizujúcim úspech pri ďalšom odhaľovaní týchto faktov pred verejnosťou. Keď si starší pán v Košiciach všimol fotky mladých ľudí a detí, ktorí zahynuli v prenasledovaní, nemohol sa ubrániť slzám.

Aj keď počasie v Prešove od rána vyzeralo neprívetivo a predpovede na tento deň tiež neboli priaznivé, nakoniec sa mraky rozostúpili a akciu sprevádzal krásny slnečný deň. Mnohých okoloidúcich zaujali cvičenia a istý pán v Prešove dokonca okolo praktizujúcich mohol cítiť silné energetické pole. Ako mnohí iní, tiež vyjadril svoj záujem o cviky a učenie Falun Gongu.

Na petícii za zastavenie prenasledovania Falun Gongu v Číne počas týchto 3 dní pribudlo asi 500 podpisov.

 

Meditácia
 
Ľudia pri podpise petície