Nový rok pred čínskou ambasádou v Bratislave upozornil na nezmyselnosť prenasledovania Falun Gongu

V nočných hodinách 31. decembra 2023 a počas príchodu nového roka 2024 sa praktizujúci Falun Gongu stretli pred čínskou ambasádou v Bratislave, aby si pripomenuli pretrvávajúce prenasledovanie Falun Gongu v Číne a potvrdili svoje odhodlanie pokračovať v upozorňovaní na toto kruté prenasledovanie aj naďalej.

Deviati praktizujúcich tu spoločne robili cvičenia Falun Gong ako aj meditáciu, takže okoloidúci sa mohli dozvedieť o stále trvajúcom prenasledovaní. Na vystavených banneroch bolo vidieť fotografie obetí prenasledovania, ako aj informácie o histórii zabíjania ľudí, ktorej sa dopúšťa ČKS. Bannery tiež nabádali ľudí, aby sa dištancovali od Čínskej komunistickej strany a tlmočili odkaz „Falun Dafa je dobrý“.

V júni roku 2024 to bude už 25 rokov, jedno štvrťstoročie, od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne. V novembri 2023 dosiahol počet potvrdených obetí na životoch 5010 praktizujúcich.

Predpokladá sa však, že skutočný počet obetí je vzhľadom k extrémnej cenzúre v Číne oveľa vyšší. Mnoho ďalších nevinných praktizujúcich Falun Gongu sa stalo obeťami zločinov ČKS spojených s násilnými odbermi orgánov. Na základe odhadov počtu transplantácií orgánov vo veľkých nemocniciach v Číne, ktoré sa pohybujú v rozmedzí 60 000 – 100 000 ročne, by sa skutočný počet mŕtvych za posledných 24 rokov mohol potenciálne vyšplhať až na milióny obetí.

Praktizujúci Falun Gongu dúfajú, že sa prenasledovanie čo najskôr skončí a chcú vo svojich aktivitách zameraných na zastavenie tohto nezmyselného prenasledovania pokračovať aj v ďalšom roku. Zároveň dúfajú, že sa k odsúdeniu perzekúcie pripojí čo najviac ľudí.

Meditácia pred čínskou ambasádou v Bratislave
Meditácia pred čínskou ambasádou v Bratislave
Meditácia pred čínskou ambasádou v Bratislave
Meditácia pred čínskou ambasádou v Bratislave
Meditácia pred čínskou ambasádou v Bratislave