V Nových Zámkoch praktizujúcich Falun Gongu privítal prvý sneh

V sobotu 20. novembra navštívili praktizujúci Falun Gongu Nové Zámky, aby aj tam upozornili obyvateľov na porušovanie ľudských práv, ktoré sa deje v Číne pri prenasledovaní nasledovníkov Falun Gongu. Hoci čoskoro po našom príchode začalo husto snežiť a naše plagáty a informačné materiály boli pokryté vrstvou snehu, mnoho ľudí sa pri nich pristavovalo, aby zistili, čo sa v Číne deje.

Prišla aj miestna televízia, aby s nami nakrútila krátku reportáž a pomohla nám v informovaní verejnosti o tomto prenasledovaní. Aj napriek sneženiu nám mnoho ľudí podpísalo našu petíciu proti prenasledovaniu. Jedna staršia pani povedala, "Neviem celkom presne, čo sa tu deje, ale podporujem vás, pretože sa mi nepáči, keď niekto mučí ľudí." "Tuším by tam v Číne tiež potrebovali nejaký November," poznamenal jeden mladý muž pri pohľade na naše plagáty, "malo by to skončiť."

Keď sme Nové Zámky opúšťali, už nesnežilo a bolo príjemné uvedomiť si, koľko ľudí sa zasa dozvedelo o prenasledovaní a chce nám pomôcť ukončiť ho.