Vysvetľovanie pravdy počas návštevy čínskeho prezidenta Hu Jintao v Maďarsku

Praktizujúci Falun Gongu z Českej republiky, Slovenska a Maďarska využili príležitosť návštevy čínskeho prezidenta Hu Jintao 10-12/6/2004 v Maďarsku na objasňovanie pravdy médiám. Navštívili niekoľko redakcií miestnych novín a jedno rádio, aby im povedali o zločinoch, ktoré sa dejú v Číne pri prenasledovaní Falun Gongu a ktorých sa dopustil Bo Xilai, minister hospodárstva, ktorý bol tiež na oficiálnej návšteve Maďarska. Každý, s kým sa rozprávali, od nich dostal aj darček - nádherný lotosový kvet z papiera.

V rovnakom čase sa v Budapešti konali "športové dni" a Falun Gong tam mal tiež svoj stánok. Mnoho okoloidúcich si obzeralo krásu cvičení, dozvedeli sa pravdu o prenasledovaní a niektorí sa dokonca začali učiť cvičenia priamo na mieste. Mnoho ľudí nám želalo úspech v našej snahe o zastavenie prenasledovania.

Praktizujúci tiež využili túto príležitosť, aby apelovali pred čínskou ambasádou v Budapešti. Polícia najskôr chcela presunúť miesto apelu ďalej od ambasády, kvôli nejakému vykonštruovanému dôvodu, ale neboli schopní prelomiť správne myšlienky praktizujúcich, ktorí spravili apel na obvyklom mieste. Jeden okoloidúci, keď videl skupinu ľudí v žltých tričkách pred ambasádou, nás požiadal, či nás môže odfotiť. Keď odchádzal, zaželal nám všetko dobré.

Aj deti dostali darček - lotosový kvet ...alebo balónik
Hra na strunovom nástroji lákala okoloidúcich Informačné plagátiky
Apel pred čínskou ambasádou Apel pred čínskou ambasádou