Deň Falun Gongu v Bratislave a v Brne

Praktizujúci Falun Gongu zo Slovenska a Českej republiky si pripomenuli 13. máj, medzinárodný Deň Falun Gongu, pokojnými zhromaždeniami v Bratislave a Brne.

V Bratislave sa okoloidúci zastavovali a obdivovali pestrofarebné balóniky s nadpismi pravdivosť, súcit, znášanlivosť. Neraz im vykĺzlo, že práve to sú hodnoty, ktoré práve dnes ľudia potrebujú. Jeden pán poznamenal: "Keby sa všetci riadili pravdivosťou, súcitom a znášanlivosťou, náš svet by bol teraz úplne inde." Mnoho ľudí prejavilo záujem o cvičenia a mnoho detí prejavilo záujem o balónik. Nakoniec sme ich rozdali všetky.

V Brne sa praktizujúci usadili na rušnej ulici, kadiaľ prúdili doslova davy ľudí. Aj pre samotných ľudí bolo ťažké zastaviť sa a pozorovať cvičenia, ale mnohí tak spravili a nemo alebo aj s otázkami sledovali cvičenia. Ľudia s poďakovaním prijímali letáčiky a často sa pýtali, prečo vlastne Falun Gong v Číne prenasledujú. Keď sme im však pripomenuli, že v Číne vládne jedna nemenovaná strana, ktorá je veľmi žiarlivá na svoju popularitu, väčšinou to uznali a vyjadrovali svoje pochopenie. Mnoho ľudí tiež vyjadrilo svoj nesúhlas s prenasledovaním podpísaním petície.

Bratislava - predvádzanie cvičení Balóniky pre deti
Brno - 1. cvičenie Brno - meditácia