Praktizujúci Falun Gongu z Európy organizujú rozsiahle akcie počas Ťiang Ceminovej návštevy v Spojených Štátoch

LONDÝN, 20. október 2002 (Európske informačné centrum Falun Gongu) - počas osobnej návštevy Ťiang Cemina v Spojených Štátoch budú praktizujúci Falun Gongu organizovať rozsiahle apely v Chicagu a Houstone. Na vyjadrenie podpory týmto aktivitám budú praktizujúci Falun Gongu organizovať apely pred čínskymi veľvyslanectvami a konzulátmi po celej Európe.

Tieto apely sa robia preto, že Ťiang je hlavným zločincom v oblasti ľudských práv a iniciátorom prenasledovania Falun Gongu. Keďže vie, že prenasledovanie praktizujúcich Falun Gongu porušuje čínsku ústavu a je proti vôli občanov - v zahraničí je za to široko kritizovaný - Ťiang sa neodvažuje stretnúť s praktizujúcimi Falun Gongu tvárou v tvár. Zakaždým, keď opúšťa Čínu, mohutným úsilím cez všetky možné kanály rozširuje fámy, ktoré znevažujú Falun Gong a tiež praktizujúcich Falun Gongu.

Počas tejto série apelov chcú praktizujúci Falun Gongu ukázať svetu svoje kultivované, pokojné správanie, čím chcú opätovne nekompromisne varovať Ťiangov režim: “Nátlak nemôže zmeniť ľudské srdcia.“ Prenasledovanie praktizujúcich Falun Gongu bolo odsúdené k zániku od samého začiatku.

Praktizujúci Falun Gongu budú pokračovať vo svojich pokojných protestoch a v objasňovaní skutočnosti celej spoločnosti v nádeji na skoré ukončenie tohoto prenasledovania, ktoré zahájil Ťiang.

# # # Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 505 obetiach od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1600. Viac ako 100.000 ľudí bolo zadržaných a viac ako 20.000 bolo odsúdených bez súdneho procesu do nútených pracovných táborov.

AK CHCETE VIAC INFORMÁCII, KONTAKTUJTE PROSÍM EURÓPSKE INFORMAČNÉ CENTRUM FALUN GONGU

Kontakt: Peter Jauhal 44 (0) 799 054 1284. Viac kontaktov: http://www.falungonginfo.net/europe.htm

Email: europe@falungonginfo.net Webstránka (v angličtine): http://www.clearharmony.net/

Email (Slovensko): info@falungong.sk Webstránka (v slovenčine): http://www.falungong.sk/

Správa v DOC forme