Matka dospievajúceho chlapca umrela po roku mučenia v čínskom nápravnom zariadení

Štyri úmrtia v dôsledku policajnej brutality boli potvrdené v poslednom týždni počas Jiang Zeminovho prenasledovania Falun Gongu

LONDÝN, 23. august 2002 (Európske informačné centrum Falun Gongu) – S hnisavými jazvami na jej tele a vážnym opuchom v oblasti brucha bola slečna Lingxia Wu prepustená z čínskeho nápravného zariadenia, kde bola zadržiavaná a ťažko mučená počas uplynulého roku. Umrela tri týždne po svojom prepustení na následky zranení. Slečna Wu mala 37 rokov.

Prípad sl. Wu je jeden zo štyroch prípadov, ktoré boli potvrdené informačným centrom Falun Gongu v uplynulom týždni, čím sa celkový počet úmrtí zvýšil na viac ako 455. Čínski predstavitelia však udávajú tento počet v tisíckach.

„Sú to obyčajní muži a ženy – otcovia a matky – ktorí sú prenasledovaní a zabíjaní len preto, že sa odmietajú vzdať svojho práva na presvedčenie,“ hovorí hovorca Falun Dafa informačného centra Peter Jauhal.

Sl. Wu je tu zobrazená so svojím teraz dospievajúcim synom, predtým ako bola zadržaná a mučená kvôli praktizovaniu Falun Gongu.

Od zákazu Falun Gongu Jiang Zemin-om v roku 1999, desiatky tisícov praktizujúcich Falun Gongu bolo zadržaných a mučených, často len kvôli praktizovaniu meditácie vo svojich domovoch alebo za vlastnenie materiálov patriacich k učeniu Falun Gongu o sebazlepšovaní pomocou pravdivosti, súcitu a znášanlivosti.

Medzi odborníkmi je široko rozšírený názor, že Jiang Zeminovo prenasledovanie Falun Gongu je politicky motivované, zamerané na rozšírenie jeho moci v rámci politbyra. Podľa správy hlavného analytika CNN na čínske otázky, Willy Wo-Lap Lama, „najvážnejšou kritikou vznesenou proti Jiang Zeminovmu zaobchádzanie s Falun Gongom je, že používa masové hnutie, aby podporil loajálnosť voči sebe.“ Lamov článok pokračuje citovaním vysoko postaveného člena Komunistickej strany: “Rozpútaním hnutia Mao-vho štýlu (proti Falun Gongu), Jiang Zemin núti vysoko postavené kádre, aby sa zaviazali loajálnosťou k jeho línii.“

Informačné centrum Falun Gongu v poslednom čase potvrdilo nasledujúce prípady smrti:

  • pani Lingxia Wu, 37, z mesta Shuangyashan, provincia Heilongjiang
  • pán Xiaochun Zhang, zamestnanec železníc z mesta Suihua, provincia Heilongjiang
  • slečna Xiangyun Deng, 39, obyvateľ mesta Hegang, provincia Heilongjiang
  • pán Keshun Ou, 40, farmár z mesta Changde, provincia Hunan
Sl. Lingxia Wu, 37, krátko predtým ako umrela na následky mučenia pri Jiang Zeminovom prenasledovaní Falun Gongu.

Matka dospievajúceho chlapca kruto mučená bez lekárskej starostlivosti. Umrela po zdĺhavej agónii.

Lingxia Wu, 37, pochádzala z mesta Shuangyashan, provincia Heilongjiang . Polícia ju zatkla 2. júla 2001 a podrobila krutému zaobchádzaniu vo fyzickom aj psychickom týraní. Počas doby jedného roka, nohy sl. Wu opuchli na viac ako dvojnásobok ich normálnej veľkosti a pokryli sa škaredo hnisavými ranami. Zmenila sa na nepoznanie a vážne opuchla v dôsledku stavu pečene, ktorý bol dôsledkom mučenia. Polícia odmietla sl. Wu lekársku liečbu a dovolila, aby sa jej zdravotný stav pomaly a bolestne zhoršoval počas viac ako roka. Napokon ju polícia prepustila, aby unikla zodpovednosti za jej smrť. Sl. Wu umrela 27. júla 2002 a zanechala dospievajúceho syna.

Polícia zbila muža na smrť po viac ako dvoch rokoch ilegálneho zadržiavania

Xiaochun Zhang bol zamestnancom železníc z mesta Suihua, provincia Heilongjiang. Pán Zhang bol po prvýkrát zadržaný v januári roku 2000 a poslaný do pracovného táboru v kraji Fuyu. Po zadržiavaní a fyzickom týraní p. Zhanga počas dvoch rokov bez jeho formálneho obvinenia zo zločinu sa žalobca napokon rozhodol nepokračovať v procese v januári 2002. Miestni predstavitelia napriek tomu otvorene vyhlásili, že ho budú naďalej zadržiavať, pretože Falun Gong „sa nemá na koho odvolať, dokonca aj keď je predlžovanie zadržania protizákonné,“ povedal predstaviteľ pracovného tábora. Pán Zhang preto začal protestnú hladovku. Následne bol podrobený stupňujúcemu sa násiliu a bitiu. O desať neskôr Xiaochun Zhang zomrel.

Polícia umučila ženu dvakrát na pokraj smrti, potom sa striasla zodpovednosti

Xiangyun Deng, 39, obyvateľka Hegang City, provincia Heilongjiang bola po prvýkrát zatknutá a zadržaná vo februári 2001. Po viac ako siedmych mesiacoch týrania políciou sa zdravie sl. Deng zhoršilo natoľko, že trpela dočasnou slepotou a upadávala do hlbokého bezvedomia. V októbri ju polícia prepustila zo strachu, že umrie vo väzbe. O šesť mesiacov polícia pokračovala v jej prenasledovaní tým, že ju znova zatkla a zadržala. Podrobili ju tomu istému krutého týrania ako predtým, čo viedlo k ďalšiemu prudkému poklesu jej zdravia. 1. augusta 2002 bola sl. Deng prepustená k svojej rodine po druhýkrát, pričom bola na pokraji smrti. Umrela hneď nasledujúci deň a zanechala 10 ročného syna a otca v pokročilom veku.

Bývalý pacient s leukémiou ubitý na smrť políciou a drogovo závislými

Keshun Ou, 40, farmár z mesta Changde, provincia Hunan s potešením rozprával svojim priateľom a susedom o tom, ako ho praktizovanie Falun Gongu vyliečilo z jeho leukémie. 12. januára 2001 ho zatkla miestna polícia a násilím odvliekla do centra liečby drogovo závislých. Pán Ou nikdy drogy nebral a do „centra liečby drogovo závislých“ ho prijali kvôli tomu, aby ho podrobili vymývaniu mozgu a prinútili ho vzdať sa praktizovania Falun Gongu. Polícia ho podrobila sérii krutého bitia a následne ho zavrela spolu s násilnými drogovo závislými, ktorí ho mlátili ďalej. 18. januára, iba o šesť dní neskôr Keshun Ou umrel na následky svojich zranení.

Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o viac ako 458 mŕtvych od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci vo vnútri Číny však hovoria, že skutočný počet mŕtvych je značne nad 1.600. Viac ako 100.000 ľudí bolo zadržaných, pričom viac ako 20.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov bez súdneho procesu.

AK CHCETE VIAC INFORMÁCII, KONTAKTUJTE PROSÍM EURÓPSKE INFORMAČNÉ CENTRUM FALUN GONGU

Kontakt: Peter Jauhal 44 (0) 799 054 1284. Viac kontaktov: http://www.falungonginfo.net/europe.htm

Email: europe@falungonginfo.net Webstránka (v angličtine): http://www.clearharmony.net/

Správa v DOC forme