VVPFG: Čínsky komunistický režim hanobí olympijského ducha

(Clearwisdom.net) CNS (taiwanská tlačová agentúra) vo svojej správe z 2. augusta 2007 uviedla, že ázijská sekcia VVPFG (Výbor pre vyšetrenie prenasledovania Falun Gongu) vyhlasuje, že pekingská vláda poškodzuje olympijského ducha tým, že vykonáva politickú cenzúru, ktorá vylučuje 43 druhov ľudí, vrátane nasledovníkov Falun Gongu, z účasti na Olympijských hrách 2008.

Hoci olympijský duch zdôrazňuje mier a ľudské práva, čínsky komunistický režim ide pri realizácii politickej cenzúry presne opačným smerom. Podľa ázijskej divízie VVPFG, čínsky komunistický režim vyšpecifikoval 43 druhov ľudí v 11 kategóriách, ktorí nebudú mať dovolené zúčastniť sa Olympijských hier. Čierny zoznam dokonca obsahuje novinárov a nevládne organizácie. Bývalý vedúci rezortu zdravotníctva, Twu Shiing-jer, tvrdí, že tento komunistický ťah je jasným potlačením hlasov disidentov.

Twu povedal, "Dnes sme videli, že čínsky komunistický režim jednoducho označil 43 druhov ľudí v 11 kategóriách, ktorým nebude dovolené vstúpiť do Číny počas olympijských hier, aby im zabránili "narušiť" krehké prostredie. Okrem teroristov, ktorí sú klasifikovaní ako 10. kategória, všetky ostatné sú neopodstatnené. Režim sa zjavne snaží umlčať disidentov počas hier. Pri bližšom preskúmaní si uvedomíte, že 90% Taiwančanov nebude mať dovolené vstúpiť do Číny, a každý človek so svedomím môže padnúť do niektorej z kategórií."

Na protest toho, že čínsky komunistický režim nenaplnil sľuby, ku ktorým sa zaviazal pri žiadosti o organizovanie Olympijských hier, a na protest proti pokračujúcemu prenasledovaniu, niekoľko organizácií za ľudské práva zapália v Aténach pochodeň za ľudské práva a začnú "Globálnu štafetu ľudských práv". Pochodeň navštívi viac ako 100 miest po celom svete, aby sa zvýšila informovanosť ľudí o zločinoch prebiehajúcich v Číne.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/8/5/88345.html