Technik Falun Gongu bol zbitý a zviazaný vo svojom dome v Atlante; ukradli mu počítače


FDI žiada vládu USA, aby zakročila proti čínskym komunistickým agentom

 
Doktor Peter Jüan Li niekoľko hodín potom, ako ho zbili a zviazali v jeho dome v Atlante útočníci, ktorí mu vzali len počítače a dokumenty, pričom sa nedotkli iných cenností. Pán Li hovorí, že násilníci boli agentami čínskeho komunistického režimu, ktorí sa pokúšali zmariť jeho úsilie o odhalenie porušovania ľudských práv v Číne.

NEW York (FDI) - Informačné centrum Falun Dafa sa dozvedelo, že praktizujúceho Falun Gongu, Petra Jüana Li, u neho doma v Atlante prepadli a okradli muži z Ázie. Li je špecialista na informačné technológie, ktorý bol aktívny v obhajovaní ľudských práv Falun Gongu počas posledných šiestich rokov.

Včera sa okolo obeda objavil vo dverách pána Li muž z Ázie, predstierajúci dodávku vody. Než sa Li spamätal, dvaja muži sa vtlačili dovnútra, vytiahli pištoľ a nôž, a zabalili ho do prikrývky, ktorou sa ho pokúšali pridusiť. Potom mu páskou na potrubia zalepili ústa, oči a uši a pomocou predlžovačky zviazali jeho ruky a nohy. Muži ho drsne bili po hlave a po tvári, pravdepodobne spodkom pištole, povedal Li. Dosť krvácal. Krátko potom počul, ako dvaja ďalší muži prišli k nemu domov a jeden z nich hovoril mandarínskou čínštinou. Po polhodine odišli. Prevrátili mu skrine s dokumentami a ukradli dva notebooky a pravdepodobne ďalšie dôležité dokumenty, hovorí pán Li, ale žiadne cennosti. Zranenia na tvári pána Li si vyžiadali 15 stehov.

"Tento incident bol úmyselným pokusom poškodiť prácu pána Li proti porušovaniu ľudských práv v Číne a mal slúžiť na jeho zastrašenie," uviedol hovorca FDI Gain Rachlin. Pred niekoľkými rokmi Li začal pracovať ako hlavný technický špecialista pre The Epoch Times, noviny dobre známe pre svojich Deväť komentárov ku komunistickej strane, ktoré odhaľujú tyranskú vládu čínskej komunistickej strany (ČKS), vrátane násilného potláčania Falun Gongu. Zamestnanci novín hovoria o početných pokusoch čínskej vlády mariť ich snahy. 8. februára článok v The Epoch Times uviedol: "Incident proti pánovi Li je ďalším krokom v kampani čínskeho komunistického režimu proti The Epoch Times."

K dnešnému incidentu Li dodáva, "Zdalo sa, že sú dobre koordinovaným tímom" a bolo im "evidentne dobre známe, na rozdiel od bežných ľudí, ako zviazať človeka." "Toto sa stalo, pretože čínsky komunistický režim chce zničiť moje počítače," pokračuje Li, "Ale v tomto neuspeli: moje počítače sú dobre zašifrované. Ani sa im nepodarí ma vyľakať." Li má titul Ph.D. z Princetonu pre oblasť počítačov.

Čo sa stalo Petrovi Jüan Li je časťou väčšieho vzorca násilia od čínskych agentov v USA proti aktivistom Falun Gongu. Kongres USA uznal tento problém a v roku 2003 odhlasoval rezolúciu 304, ktorá hovorí: "počas uplynulých 5 rokov čínske diplomatické združenia aktívne obťažovali a prenasledovali praktizujúcich Falun Gongu v USA." V roku 2002 približne 50 nasledovníkov Falun Gongu podalo žalobu na súde v D.C. proti dvom ministrom vlády ČĽR, obviňujúcich ich zo systematickej kampane kriminálnych aktivít namierených na zastrašovanie, obťažovanie, ubližovanie, obmedzovanie a terorizovanie občanov USA a obyvateľov, ktorí sa venujú Falun Gongu.

Napriek znepokojeniu kongresu incidenty pokračujú. "Kongres uznal tento problém, presadzovanie zákona uznalo tento problém, ale čo sa deje? Je čas, aby naša vláda spravila konkrétny krok na zastavenie čínskych agentov od pobehovania po krajine a ubližovania praktizujúcim Falun Gongu," uviedol Gail Rachlin. "Tisícky z nás sa musia obzerať, zamykať si dvere a celý čas dávať pozor na svoje okolie, pretože agenti komunistického režimu môžu číhať nablízku. Toto musí skončiť. Žijeme v Amerike, nie v komunistickej Číne."

Informačné centrum Falun Dafa žiada úrad na presadzovanie zákona v USA, aby prešetril túto záležitosť. Je to útok na obyvateľa USA od agentov čínskeho režimu. Centrum tiež žiada federálnu vládu USA, aby komunikovala čínskym konzulárnym úradníkom jasným a verejným spôsobom, že takéto protiprávne správanie sa v USA nebude tolerovať.

Pán Li je dostupný na interview: +00 1 770-495-3941

# # #


SPRÁVY - 10. 10. február 2006 Informačné centrum Falun Dafa, www.faluninfo.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 70 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 2804 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. V októbri 2001 však vládni úradníci v Číne hovorili, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600. Expertné zdroje teraz odhadujú, že skutočný počet obetí je omnoho vyšší. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Gail Rachlin 917-757-9780, Levi Browde 646-415-0998, Erping Zhang 646-533-6147
E-mail: contact@faluninfo.net, Web: http://www.faluninfo.net/
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Správa v DOC forme