Dve ženy Falun Gong boli znásilnené uprostred návštevy splnomocnenca OSN


New York (FDI) - Informačné centrum Falun Dafa získalo 25. novembra informácie o dvoch ženách Falun Gong, 42 a 51 ročnej, ktoré boli znásilnené v policajnej väzbe. Otrasné fotografie ukazujú násilný charakter prinajmenšom jedného z oboch znásilnení.

Znásilnenia sa udiali iba tri dni nato, ako prišiel kvôli vyšetrovaniu do Číny zvláštny splnomocnenec OSN pre otázky mučenia. Stali sa na policajnej stanici mesta Tung-čcheng-fang, oblasť Tchun-čou, provincia Che-pej.

Únosy žien zapadajú do obrazu, v ktorom čínske úrady zadržiavajú potenciálnych protestujúcich alebo iných, ktorí by počas "citlivých období" mohli odhaľovať týranie, napr. počas času, keď sú v okrese prominentní zahraniční návštevníci alebo sú tam zahraničné médiá.

25. novembra bola 51-ročná pani Liou Ťi-č' mučená elektrickým obuškom, bitá po bokoch a po zadku a nakoniec znásilnená políciou mesta Tung-čcheng-fang, provincia Che-pej.

Počas nedávnej návštevy prezidenta Busha boli napríklad zatknutí a zadržiavaní čínski kresťania. Aktivisti sú často zadržiavaní počas výročí incidentu masakru na námestí Nebeského pokoja v roku 1989.

"Tragédia týchto znásilnení počas návštevy zvláštneho splnomocnenca OSN zdôrazňuje základný problém s tým, ako sa medzinárodné spoločenstvo správa voči porušovaniam ľudských práv ČKS (Čínskou komunistickou stranou). Pre ČKS mučenie nie je "problém", ktorý treba vykoreniť, ale naopak, jeden zo základných spôsobov, akým si udržiava vládu nad ľuďmi," uviedol v piatok hovorca FDI pán Levi Browde.

"Hoci by sme mali tlieskať úsiliu splnomocnenca, musí nám byť jasné, kam až siaha tento problém. Dodnes čínske úrady nespravili nič na zadržanie páchateľov takéhoto mučenia a znásilňovania, naopak, v skutočnosti ich v mnohých prípadoch povýšia, ak ich činy zadusili demonštrácie alebo zabránili v zverejnení zločinov v oblasti ľudských práv.

Zbitá a znásilnená pred zrakmi polície

Pani Liou Ťi-č', 51 ročná žena a matka, bola unesená približne siedmimi policajtmi v noci 24. novembra. Prehľadali jej dom a zmocnili sa všetkých materiálov súvisiacich s Falun Gongom. Polícia nemala žiadne splnomocnenie a násilím si vynútili vstup do domu. Pani Liou vzali na policajnú stanicu mesta Tung-čcheng-fang, kde ju vypočúvali, bili gumenými palicami, dávali jej rany elektrickými obuškami a zhodili ju na zem, kde ju potom obťažoval policajt.

25. novembra približne o 2. hodine popoludní vzal policajt menom Che Süe-ťien pani Liou do izby, v ktorej boli dve postele, nadvihol jej košeľu a začal jej hladkať prsia. Potom jej dal ranu do pŕs elektrickým obuškom. Kým sa pozeral na iskry z elektrického obuška, Che Süe-ťien vraj reval, "To je sranda! To je sranda!" Policajt menom Wang vraj postával obďaleč, prizeral sa a povedal, "Zbi ju! Poriadne ju zbi!" Čoskoro potom opustil Wang miestnosť. Che Süe-ťien naďalej sexuálne obťažoval pani Liou. Krátko nato si dal dole nohavice a znásilnil túto 51-ročnú ženu. Počas znásilnenia ju Che Süe-ťien opakovane fackoval a škrtil.

Potom policajt Che Süe-ťien priviedol do tej istej miestnosti druhú praktizujúcu Falun Gongu, 42-ročnú pani Chan Jü-č', a začal ju znásilňovať. Obe znásilnenia sa udiali za prítomnosti druhého policajného dôstojníka, prezývaného Ta-ťün, ktorý ležal na jednej z postelí. Ta-ťün vraj nespravil žiaden pokus na zastavenie žiadneho zo znásilnení.

Sexuálne útoky ako mučenie

Výpovede o znásilneniach pri prenasledovaní Falun Gongu čínskou vládou sa stávajú čoraz bežnejšími. V júni 2000 bolo osemnásť žien Falun Gong, ktoré boli zadržiavaných v pracovnom tábore Ma-san-ťia, provincia Liao-ning, vyzlečených a hodili ich do väzenských ciel s násilnými mužskými zločincami, ktorých posmeľovali, aby znásilňovali a zneužívali tieto ženy. V máji 2003 bola pani Wej Sing-jen, doktorandka na vysokej škole v Čchung-čchingu, provincia S'-čchuan, znásilnená policajtom, keď ju priviedli do policajnej väzby kvôli praktizovaniu Falun Gongu. (správa) V roku 2004, 32-ročná Ču Sia utrpela úplné psychické zrútenie, keď ju opakovane znásilnili v zariadení vymývania mozgov oblasti Pchi, provincia S'-čchuan. (správa).

Bolo zdokumentovaných viac ako 44.000 prípadov mučenia a krutého zaobchádzania s praktizujúcimi Falun Gongu v Číne. Mnohé prípady zahŕňajú sexuálne zneužívanie a znásilňovanie žien aj mužov.

"Tieto nedávne prípady bitia a znásilňovania sú volaním po prebudení medzinárodného spoločenstva," povedal Browde. "Porušovanie ľudských práv praktizujúcich Falun Gongu, ktoré dnes zúri v Číne, nevzniklo len vďaka administratívnym problémom alebo nedostatkom v právnom systéme, ale je to úmyselná politika vedenia ČKS na "odstránenie" Falun Gongu. Je to brutalita, ktorú medzinárodné spoločenstvo nesmie strpieť. Nesmieme sa nechať uchlácholiť vyjadreniami alebo činmi čínskej vlády, ktoré ukazujú takzvanú "dobrú vôľu", ale v skutočnosti sa žiadne opravdivé zmeny nedejú. Požadovať alebo prijať niečo menej ako opravdivú zmenu je urážkou našej základnej ľudskosti a je to povzbudením tyranskej vlády ČKS."

Fotografia pani Liou, potom čo ju zbila a znásilnila čínska polícia.

# # #


SPRÁVY - 4. december 2005 Informačné centrum Falun Dafa, www.faluninfo.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 70 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 2780 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. V októbri 2001 však vládni úradníci v Číne hovorili, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600. Expertné zdroje teraz odhadujú, že skutočný počet obetí je omnoho vyšší. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Gail Rachlin 917-757-9780, Levi Browde 914-720-0963, Erping Zhang 646-533-6147
E-mail: contact@faluninfo.net, Web: http://www.faluninfo.net/
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Správa v DOC forme