Fotografický dôkaz hovorí o desivom mučení v Číne


Týranie ženy Falun Gong, znetvorené prsia, "Príliš kruté, aby sa to dalo adekvátne popísať slovami"

New York (FDI) - Informačné centrum Falun Dafa nedávno získalo fotografie, ktoré poskytujú znepokojujúce dôkazy o mučení pod záštitou úradov v Číne. Fotografie odhaľujú strašné zmrzačenie pŕs nasledovníčky Falun Gongu pani Wang Jün-ťie, mesto Ta-lien, provincia Liao-ning a prezrádzajú pokračujúce násilie páchané v Číne proti praktizujúcim Falun Gongu. (fotografie - pozor, nevhodné pre deti a pre citlivých ľudí)

Wang sa stala väzňom svedomia 14. mája 2002, keď ju polícia zatkla na jej pracovisku. Polícia neuviedla dôvod zatknutia, iba povedali, že Wang je súčasťou Falun Gongu

V čase keď bola pani Wang zadržiavaná, podľa očitých svedkov a ľudí blízkych Wang v Číne, dozorcovia v pracovnom tábore Ma-san-ťia údajne bránili pani Wang v spánku, vystavili ju väzenským živlom, priviazali a zavesili ju, zamkli ju na záchode na viac ako mesiac a fyzicky ju bili. Tiež musela vykonávať nútenú prácu, približne 300 hodín do mesiaca. Pri jednej príležitosti pani Wang bili a kopali väzenskí dozorcovia šesť hodín.

Wang Jün-ťie so svojím manželom a dieťaťom predtým, ako ju uniesla čínska polícia

Začiatkom roku 2003 dvaja dozorcovia, podráždení tým, že sa im nepodarilo vymôcť od pani Wang vyjadrenie "ľútosti" za jej presvedčenie, roztrhli košeľu pani Wang a šokovali jej prsia vysokonapäťovými elektrickými obuškami. Toto mučenie trvalo údajne viac ako 30 minút.

Páchatelia, časť špeciálneho tímu z divízie verejnej bezpečnosti provincie Liao-ning (tábor Pen-si) poslaní do tábora na to, aby "reformovali" pani Wang a ďalších nasledovníkov Falun Gongu, údajne revali na Wang, ešte pred zmrzačením: "Uvidíme, kto je tvrdší!" V nasledujúcom mučení pani Wang odmietali spánok a bola prinútená v noci stáť. Rany pani Wang nikto neliečil a čoskoro začali hnisať.

Keď jeden známy právnik v USA videl fotky, nazval násilie napáchané na pani Wang: "Príliš kruté, aby sa to dalo adekvátne popísať slovami."

Nasledujúce ráno dvaja ďalší dozorcovia priviazali končatiny pani Wang do prekrútenej polohy a zavesili s pútkami ju nahor, aby "vyzerala ako lopta" viac ako sedem hodín. Bolesť údajne zmrzačila pani Wang. Potom Wang poslali domov umrieť a odtiaľto pochádzajú aj fotografie. Personál tábora si myslel, že už nemá ani 2 mesiace života.

"Toto je krajne beštiálne," povedal hovorca FDI Erping Čang. "Toto je jeden z najkrutejších dôkazov, ktorý sme dostali v posledných mesiacoch o tom, že čínske úrady pokračujú v brutálnom prenasledovaní Falun Gongu a neberú na vedomie čínske a medzinárodné zákony. Stále vidíme nulovú zodpovednosť a veľkú vinu na každej úrovni tohto systému."

Čínski úradníci neustále odmietajú priznať mučenie a zneužívanie členov Falun Gongu, napriek dokumentácii od FDI, Amnesty International, OSN a iných skupín, ktoré spolu zdokumentovali približne 40.000 prípadov zlého zaobchádzania a 2.747 potvrdených smrtí. Stovky tisíc, ak nie milióny ľudí, sú zadržiavaní v obrovskom systéme čínskych gulagov.

Opisy sexuálneho násilia v rukách čínskych úradov v pracovných táboroch mesta Ta-lien sú čoraz častejšie. Je známe, že nasledovníčkam Falun Gongu dozorcovia strkali do vagín zviazané zubné kefky, po čom nasledovalo poliatie rán šťavou z ostrej papriky. Muži v táboroch mesta Ta-lien hlásili šokovanie genitálií elektrickými obuškami.

Informácia o mučení pani Wang prichádza tesne po dokumente Čínskej vlády nazvanom "Výstavba politickej demokracie v Číne", v ktorom režim chváli svoju "sociálnu demokraciu" za to, že "dosiahla obrovské úspechy". Dokument, ktorý vyhlasuje, že základné práva "občanov" sú rešpektované a garantované je len zdrapom papiera zoči-voči štátom povolenému mučeniu apolitických väzňov svedomia ako je Wang.

Informačné centrum Falun Dafa žiada všetky medzinárodné organizácie a zahraničné vlády, aby pomohli postaviť páchateľov znetvorenia pani Wang pred súd a posúrili prepustenie všetkých väzňov svedomia Falun Gongu v Číne.

Podrobnosti o osude pani Wang v tábore Ma-san-ťia, vrátane dátumov, podrobností zneužívania a mien postáv a orgánov trestného systému, ktoré sú za to dokázateľne zodpovedné môžete nájsť (v anglickom jazyku) na:
http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/10/20/66071.html

# # #


SPRÁVY - 1. september 2005 Informačné centrum Falun Dafa, www.faluninfo.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 70 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 2747 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. V októbri 2001 však vládni úradníci v Číne hovorili, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600. Expertné zdroje teraz odhadujú, že skutočný počet obetí je omnoho vyšší. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Gail Rachlin 917-757-9780, Levi Browde 914-720-0963, Erping Zhang 646-533-6147
E-mail: contact@faluninfo.net, Web: http://www.faluninfo.net/
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Správa v DOC forme