Čína: Rétorika okolo Falun Gongu utíchla, avšak mučenie a zabíjanie ľudí pokračuje


ČKS skrýva svoju politiku útlaku, mučenia a zabíjania

NEW YORK (FDI) - Čínske štátne médiá sa odmlčali vo svojej negatívnej propagande voči Falun Gongu, ale prípady mučenia a zneužívania sa neustále množia.

Keď bývalý vodca Čínskej komunistickej strany, Ťiang Ce-min, v roku 1999 spustil kampaň na "odstránenie" Falun Gongu, mnoho čínskych pozorovateľov to nazvalo skokom späť do extrémistického obdobia Kultúrnej revolúcie.

Štátom vedené médiá spustili krik programov ohovárajúcich Falun Gong a zmobilizovali prakticky každá časť spoločnosti, aby očierňovali a izolovali tých, ktorí praktizujú dávnu čínsku disciplínu cvičení a meditácii.

Miestna polícia celý čas prenasledovala stovky tisíc ľudí, z ktorých väčšina skončila v policajných záchytných centrách, kde bolo bežnou praktikou mučenie a niekedy aj smrť.

42 ročná pani Žen Šu-ťie má len 44 kg po bití, mučení a neľudských podmienkach v Čínskom pracovnom tábore
Pozrite si nedávne prípady obetí mučenia (POZOR: Obsahuje skutočné obrázky)

V posledných mesiacoch však násilná kampaň ČKS (Čínskej komunistickej strany) proti Falun Gongu nabrala nový smer: prešla do ilegality.

Zmena v rétorike, nie však v politike

Keď si situácia Falun Gongu v Číne získala viac pozornosti od medzinárodného spoločenstva, vedenie ČKS muselo čeliť čoraz zložitejším otázkam od vládnych činiteľov a pozorovateľov z oblasti ľudských práv v zahraničí.

Aby sa vyhli verejnej kritike vo vnútri Číny a prekazili kritiku zo zahraničia, mediálny útok proti Falun Gongu, ktorý kedysi zaplavoval Čínske štátom riadené vlnové dĺžky, sa zredukoval na minimum. Ale relatívne ticho neznamená miernejšiu politiku voči Falun Gongu.

V každom z uplynulých niekoľkých mesiacov bolo hlásených viac ako sto smrtí praktizujúcich Falun Gongu. Počas uplynulých piatich rokov, až do dnešných dní, prichádzajú z vnútra Číny správy o desiatkach prípadov mučenia a vážneho zneužívania

Do dnešného dňa bolo potvrdených viac ako 2.800 úmrtí v dôsledku mučenia alebo zneužívania, pričom sa verí, že skutočný počet obetí je viac ako 7.000. Bolo zdokumentovaných viac ako 44.000 prípadov mučenia a vážneho zneužívania.

Za fasádou relatívneho pokoja vytvoreného propagandistami ČKS pokračuje v Číne teror pre 100 miliónov ľudí, ktorí praktizujú Falun Gong.

# # #


SPRÁVY - 1. september 2005 Informačné centrum Falun Dafa, www.faluninfo.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 70 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 1804 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. V októbri 2001 však vládni úradníci v Číne hovorili, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600. Expertné zdroje teraz odhadujú, že skutočný počet obetí je omnoho vyšší. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Gail Rachlin 917-757-9780, Levi Browde 914-720-0963, Erping Zhang 646-533-6147
E-mail: contact@faluninfo.net, Web: http://www.faluninfo.net/
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Správa v DOC forme