Skrytý program vodcu čínskej vedy: vymývanie mozgov, genocída, mučenie


Námestník tajomníka komunistickej strany pre Akadémiu vied je kontumačne odsúdený pred New Yorským súdom

New York (FDI) - Pod New Yorskou sochou Slobody dostal človek na pohľad dobre prijatý vodcami americkej vedeckej spoločnosti dokument, ktorý pravdepodobne nikdy neočakával. Bolo ním predvolanie a žaloba, žalujúca ho pred federálnym súdom Spojených štátov za genocídu, mučenie a zločiny proti ľudskosti a odhaľujúce jeho úlohu v obrovskej, tajnej kampani vykonávanej za zatvorenými dvermi v jeho domovskej krajine, Číne.

Pán Gua Chuanjie, námestník tajomníka čínskej komunistickej strany pre Čínsku akadémiu vied, bol na návšteve v USA začiatkom tohto roku so skupinou osadenstva z Akadémie, aby sa stretol s absolventami z Akadémie, ktorí pracujú v USA. Jeho partneri v USA však pravdepodobne nevedeli o druhej tvári pána Guo: zástupca vedúceho zodpovedného za "Úrad kontroly Falun Gongu", ktorý funguje na tej istej Akadémii.

Pán Gua Chuanjie, námestník tajomníka čínskej komunistickej strany pre Čínsku akadémiu vied, je na obrázku po doručení právnych dokumentov v Batériovom parku v New Yorku. Rozsudok, ktorý voči nemu vyniesli tento týždeň bol za žalobu genocídy, mučenia a zločinov proti ľudskosti.

Akadémia je fasádou pre čínske Gestapo

"Úrad kontroly Falun Gongu", ktorý dozerá na notoricky známy "Úrad 610", je tajná, mimosúdna organizácia s mocou prekračujúcou všetky právne alebo zákon presadzujúce orgány v Číne, poverený jedinou misiou: vyhladiť Falun Gong v Číne aj v zahraničí. Celé roky Úrad 610, tiež známy ako "Čínske Gestapo" pôsobil za scénou, kontrolujúc nesmierne zdroje a zamestnávajúc všetky úrovne aparátu Čínskej komunistickej strany, aby útočil a odstránil Falun Gong a tých, ktorí v neho veria alebo ho nejakým spôsobom podporujú.

Tieto prostriedky často zahŕňajú ilegálne nočné razie v domovoch ľudí, zrušenie ich peňažných prostriedkov a majetku, anulovanie zamestnania a dokonca manželstva. V mnohých prípadoch sú obete potom podrobené ilegálnemu zadržiavaniu bez právnych podkladov, núteným prácam, mučeniu a v tisícoch prípadov, smrti. Použitím rovnakých prostriedkov, aké Čínska komunistická strana použila na získanie moci, teraz Úrad 610 šíri strach, podpláca a hlavne si vynucuje poslušnosť.

Časť toho, čo dovolilo Úradu 610 vykonávať túto protiprávnu a často desivú misiu, je presne to, čo so sebou prináša pán Guo: vodcovstvo a vplyv na mnohých úrovniach čínskej spoločnosti. Napríklad, na rozširujúcej schôdzi Akadémie pán Guo zdôraznil dôležitosť "reformovania" praktizujúcich Falun Gongu. Táto "reforma" je eufemizmus pre brutálne, často predlžované vymývanie mozgov, ktoré vedie k tomu, že obeť opustí svoju vieru alebo umrie na mučenie.

Hoci mu boli doručené právne podklady 23. februára 2005, pán Guo nikdy nereagoval žiadnym spôsobom na súdny proces. Začiatkom tohto týždňa sudca Kaplan oblastného súdu USA pre oblasť južnej oblasti New Yorku ohlásil kontumačný rozsudok voči pánovi Guo. Žaloba zahŕňa genocídu, mučenie, porušovanie práva na život, práva na slobodu a iných zločinov proti ľudskosti.

Kolegovia boli oklamaní

Mnoho učencov, vedcov, vychovávateľov a obchodníkov na Západe si neuvedomuje, aký všetko prenikajúci je Úrad 610 a účinkovanie Čínskej komunistickej strany. Pán Guo nie je výnimkou - v skutočnosti ČKS opakovane podnecovala všetky úrovne čínskej vlády a jej občanov, aby sa energicky pripojila k protiprávnej a krvavej kampani proti Falun Gongu.

Spolupáchatelia sú od najvyšších predstaviteľov politbyra Čínskej komunistickej strany až po oblastné vládny a po úroveň spoločenstiev. Polícii v každom meste sú dané kvóty pre zatýkanie a "transformáciu" praktizujúcich Falun Gongu. Učiteľom na univerzitách a základných školách sú dané materiály proti Falun Gongu, aby ich vyučovali, spolu s inštrukciami, aby nahlásili všetkých študentov, ktorí sa ich nechcú učiť. Od študentov sa vyžaduje aby opakovali propagandu strany v štandardizovaných testoch, kde odpoveď v prospech Falun Gongu znamená vzdanie sa šance postúpiť do ďalšieho stupňa.

Toto je kontext, v ktorom pán Guo, na oko predstaviteľ vedy a vznešenej Akadémie, prišiel do New Yorku. Našťastie v tomto prípade mohol ochutnať chuť spravodlivosti. Pán Guo musí byť v každom prípade braný na zodpovednosť za svoje činy. Zároveň, v čase keď je Čína pripravená k pripojeniu sa k svetu na čele vedeckého výskumu, pán Guo musí odpovedať svojim kolegom vo vedeckom spoločenstve a zodpovedať za zločiny, ktorých sa dopustil voči praktizujúcim Falun Gongu.

Žalobcovia boli podrobení vymývaniu mozgov a mučeniu

Jedna zo žalobkýň, pani Liu Jinghang, bola výskumnou vedkyňou v Akadémii, ktorú viedol pán Guo, a získala za svoju vedeckú prácu ocenenia. Pretože pani Liu nepodpísala dokumenty, ktorými by sa zriekala svojej viery v Falun Gong, bola zatknutá a 6 krát zadržiavaná. Jej domov bol 3 krát prehľadaný. Vo februári roku 2000 bola pani Li svojvoľne zatknutá, zadržaná a odsúdená na 3 roky vo väzení.

Kým bola vo väzení, pani Li trpela krutým prenasledovaním, ako "spanie na smrtiacej posteli," kde boli jej štyri končatiny natiahnuté a priviazané k štyrom rohom ľadovo chladnej kovovej postele. Nebolo jej dovolené vstať, aby sa najedla, napila, alebo išla na záchod. Liu bola tiež podrobená technikám vymývania mozgov, ktoré zahŕňali prinútenie pozerať video zábery obsahujúce vymyslené správy ohovárajúce Falun Gong.

Manžel pani Liu, pán Li Baoqing je ďalším žalujúcim v súde. Bol konzultantom pre doktorandských študentov a tiež výskumný vedec na tej istej Akadémii. Bol držiteľom "Ceny mimoriadneho príspevku pre národ", ktorý mu udelila štátna rada a tiež získal cenu ako mimoriadny zamestnanec Akadémie. Iba kvôli praktizovaniu Falun Gongu bol pán Li 4-krát zadržaný. 1. februára 2001 niekoľko zavalitých mužov unieslo pána Li, zakryjúc mu pritom vrecom hlavu. Pána Li vzali do "Prevýchovného tábora Xin-an" a bol prinútený prejsť cez triedu vymývania mozgov. Bol nútený pozerať videá a materiály, ktoré boli naplnené falošnou, anti-Falun Gong propagandou a bol mučený fyzicky a duševne. Dvojica neskôr utiekla a momentálne býva v Austrálii.

Ďalšie dve žalujúce strany v súčasnosti zostávajú v anonymite, pretože je tu existujúca hrozba života a zdravia od čínskej komunistickej strany pre ich členov rodín a priateľov, ktorí sú v Číne.

Ďalšie informácie o súdnych procesoch podaných v mene praktizujúcich Falun Gongu po celom svete môžete nájsť na adrese: http://www.faluninfo.net/fdifocus.asp?FocusType=Lawsuits

# # #


SPRÁVY - 1. Máj 2005 (pôvodná správa z 22. apríla 2005) Informačné centrum Falun Dafa, www.faluninfo.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 50 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 1804 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. V októbri 2001 však vládni úradníci v Číne hovorili, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, čo znamená, že skutočný počet obetí je pravdepodobne nad 5.000. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Gail Rachlin 917-757-9780, Levi Browde 914-720-0963, Erping Zhang 646-533-6147
E-mail: contact@faluninfo.net, Web: http://www.faluninfo.net/
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Správa v DOC forme