Informačné centrum Falun Dafa v Nemecku: Xiong Wei konečne našla slobodu


Bývalá študentka
Technickej Univerzity v
Berlíne sa vracia
do Nemecka

V septembri 2004 sa pani Xiong Wei vrátila do Nemecka. Prežila dva roky protiprávneho zadržiavania v pekingskom ženskom nútenom pracovnom tábore, nachádzajúceho sa v Daxingu. Nemecká vláda, Medzinárodná spoločnosť pre ľudské práva (IGFM) a mnoho priateľov žiadalo o jej prepustenie a návrat do Nemecka. Organizácia "Priatelia Xiong Wei" vyzbierala tisícky podpisov na petíciách.

Pani Xiong Wei má tridsaťtri rokov a je bývalou študentkou Technickej Univerzity v Berlíne a zároveň bývalou zamestnankyňou nemeckej pobočky Buderus AG v Pekingu.

5. januára 2002 ju pekingská polícia zatkla, pretože rozdávala informácie o prenasledovaní Falun Gongu v Číne. Následne bola odsúdená na dva roky v koncentračnom tábore pre takzvanú "prevýchovu pomocou práce", bez akéhokoľvek súdneho procesu.

Okamžite po jej zatknutí začali nemeckí praktizujúci Falun Gongu, "Priatelia Xiong Wei" a IGFM intenzívne snahy o jej opätovné vydanie, do ktorého bola zapojená aj nemecká vláda. Jej meno sa nachádzalo na zozname prominentov, ktorý ministerský predseda Gerhard Schröder odovzdal bývalému čínskemu prezidentovi počas jeho štátnej návštevy v Nemecku v apríli 2002.

Jej prepustenie v januári 2004 praktizujúci Falun Gongu neočakávali, ale bezpochýb bolo dôvodom verejnej pozornosti, vrátane pozornosti nemeckej vlády, médií a medzinárodných právnických osôb. Jej rodina však naďalej žila v hlbokom nepokoji, pretože mohla byť hocikedy znova svojvoľne zadržaná.

Po deviatich mesiacoch života doma pod neustálym policajným dozorom Xiong Wei priletela 28. septembra 2004 do Frankfurtu, kde odvtedy žije a snaží sa pomôcť miliónom praktizujúcich Falun Gongu, ktorí sú naďalej zadržiavaní v čínskych pracovných táboroch, kde sú naďalej podrobovaní mučeniu, ktoré často končí smrťou.

Nemeckí praktizujúci Falun Gongu vyjadrujú svoju hlbokú vďaku Nemeckej spolkovej vláde a jej predstaviteľom za ich snahy o prepustenie pani Xiong Wei. Praktizujúci Falun Gongu z Nemecka tiež vyjadrujú svoje hlboké uznanie IGFM a desiatkam tisícom občanov, ktorí pomohli v tejto snahe svojimi podpismi, petíciami, pohľadnicovými akciami a písaním piesní.

Zdroj: http://de.clearharmony.net/articles/200409/19563.html, http://clearharmony.net/articles/200411/23087.html

Správa v DOC forme