Nemecký denník: Ťiang Žen-čeng bol odsúdený do núteného pracovného tábora


Ťiang Žen-čeng bol z Wurzburgu deportovaný do Číny, kde ho čínske úrady odsúdili do núteného pracovného tábora za praktizovanie Falun Gongu.

(Clearwisdom.net) 12. apríla nemecký denník The main Post napísal, že čoho sa mnoho ľudí obávalo sa skutočne naplnilo: Podľa telefonických správ z Číny bol pán Ťiang Žen-čeng, ktorého deportovali z Wurzburgu do Číny, odsúdený na tri roky v nútenom pracovnom tábore. Jediným dôvodom na jeho zadržanie bolo, že sa v Nemecku zúčastňoval aktivít Falun Gongu.

 

Ťiang Žen-čeng, Kuo Žuej a ich dve deti

Správa hovorila, že Ťiang Žen-čeng a jeho žena Kuo Žuej boli deportovaní úradmi vo Wurzburgu spolu so svojimi dvoma deťmi 7. marca, potom ako odmietli ich žiadosť o status utečenca. Ich právnik nemohol zvrátiť rozhodnutie o deportácii, hoci podal odvolanie na správny súd vo Wurzburgu.

Pani Tchang z asociácie Falun Gongu v Wurzburgu bola zdesená z toho, čo sa tejto rodine stalo. Pred rozhodnutím o deportácii pripomínala súdu vážnosť prenasledovania Falun Gongu v Číne. Ťiang Žen-čeng začal praktizovať Falun Gong v Nemecku a vyjadril svoj zámer nevzdať sa praxe. Po deportácii si pani Tchang udržiavala kontakt s rodinou pána Ťianga a povedala The main Post o nešťastí jeho rodiny. Keď prišli na letisko v Číne, ich pasy boli zabavené čínskymi úradmi, ktoré si zároveň zaznamenali ich osobné údaje.

O dva týždne neskôr pána Ťiang Žen-čenga predvolali na úrad verejnej bezpečnosti. Počas vyšetrovania ho mnohokrát nútili vzdať sa Falun Gongu. Podľa svedectva pani Tchang, bol Ťiangov otec počas vyšetrovania predvolaný tiež, aby pomohol prinútiť svojho syna, aby sa vzdal. Avšak Ťiang vyjadril ľuďom v úrade národnej bezpečnosti svoje odhodlanie, že nepodpíše žiaden dokument odsudzujúci Falun Gong, dokonca ani keď ho zabijú.

8. apríla nastála v rodine pána Ťianga veľká zmena. Piati policajti odviedli Ťiang Žen-čenga do núteného pracovného tábora v Pen-si. Podľa úradu národnej bezpečnosti bol Ťiang odsúdený na tri roky v pracovnom tábore, pretože sa zúčastňoval aktivít Falun Gongu.

Zdroj: http://clearharmony.net/articles/200505/26761.html