Šokujúce videosekvencie zachytávajú ženu na pokraji smrti po dvoch rokoch mučenia


Vychudnutá praktizujúca Falun Gongu je ušetrená kremácie za živa potom, ako jej prípad zverejnili na Internete.

LONDÝN (EFGIC) - Videozábery, ktoré sa k nám dostali z vnútorného Mongolska ukazujú kostnaté telo praktizujúcej Falun Gongu, pani Wang Xia. Dva roky mučenia zredukovali jej konštrukciu na 20 kilogramov a zanechali ju v stave, že z času na čas stráca vedomie.

[ Video zábery online: nízke rozlíšenie | vysoké rozlíšenie ]

V jednom momente záznamu, v zriedkavej chvíli, keď je pani Wang dostatočne vedomá na to, aby mohla rozprávať, sťažka prehovorí: "mučili moje telo, takže sa dostalo do tohto stavu ... trápili ma dva roky."

Pani Wang bola odsúdená na sedem rokov väzenia za rozširovanie informácii o Falun Gongu. Vo väznici v meste Huhhot, vnútorné Mongolsko, bola priviazaná na posteľ so všetkými štyrmi končatinami natiahnutými, zavesená a mučená šokmi elektrických obuškov.

Keď videli, že je na pokraji smrti, väzenskí dozorcovia, ktorí boli sklamaný jej odmietaním podpísať prehlásenie o zrieknutí sa Falun Gongu chceli spopolniť pani Wang zaživa.

Podľa svedkov to vedúci "Úradu 610" odmietol so slovami: "Jej príbeh bol publikovaný na Minghui (webstránky Falun Gongu); nemôžeme ju nechať umrieť vo väzení." Minghui sú webstránky v Čínštine, ktoré obsahujú denné správy o prenasledovaní Falun Gongu, často vrátane mien a telefónnych čísel prenasledovateľov. Anglická verzia stránok Minghui je www.clearwisdom.net.

Vedúci úradu 610 povedal dozorcom, aby nariadili rodine pani Wang, aby ju vzali domov. "Ak tam umrie, povieme, že spáchala samovraždu," povedal údajne.

Doma však pani Wang nielenže žije naďalej, ale zábery jej vychudnutého tela boli čoskoro zverejnené online, nasledované videozábermi, ktoré sme dostali nedávno (viď vyššie uvedenú linku).

Tieto videozábery ukazujú pani Wang ako leží na chrbte a kamera ukazuje zábery niekoľkých jaziev nad jej kolenami, ktoré zanechali povrazy. Dieťa, možno jej štvorročný syn, plače v pozadí. Pani Wang si sadá, aby odhalila veľký výčnelok na spodku jej chrbta a videozáznam ukazuje, ako sa slabé telo pani Wang nakláňa a padá do strany.

V súčasnosti sa polícia a miestny Úrad 610 vyhráža, že vezmú pani Wang, ktorá často upadá do kómy, späť do väzby.

# # #


NEWS - 12. október 2004; European Falun Gong Information Centre, www.clearharmony.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 50 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 1064 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Peter Jauhal + 44 (0) 7739 172 452 Nicolas Schols +32 47 98 75 734
E-mail: europe@falungonginfo.net, Web: http://www.falungonginfo.net/europe.htm
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Správa v DOC forme