Obrázok hovorí o milióne životov


Tiché obrázky vychudnutých praktizujúcich Falun Gongu kričia po svetovej pozornosti

LONDÝN (EFGIC) - V roku 1992 viedli mediálne správy ukazujúce hladujúcich ľudí za ostnatými drôtmi ku globálnemu pobúreniu a reakcii na etnické čistky v bývalej Juhoslávii.

Už dávno sa očakáva od médií, aby ukázali svetu to, čo sa deje s praktizujúcimi Falun Gongu v Číne dnes.

Medzinárodné médiá priniesli obrázky policajtov drsne zatýkajúcich praktizujúcich Falun Gongu na námestí Tiananmen na začiatku Jiang Zeminovho prenasledovania v roku 1999-2000. Ako sa však tento príbeh sa stal opakovaným a menej "senzačným", tieto obrázky zmizli zo svetových novín a televíznych programov.

Mnohí ľudia mimo Čínu si myslia, že brutalita voči Falun Gongu tiež odišla.

Nič nie je vzdialenejšie od reality. Brutalita sa jednoducho presunula spod oka verejnosti za steny koncentračných táborov.

Pani Wang Xia (na obrázku hore) bola poslaná do mongolského pracovného tábora jednoducho preto, že otvorene s ľuďmi hovorila o Falun Gongu. Keď začala s protestnou hladovkou, aby upozornila na svoje zadržiavanie a zneužívanie, pichli jej neznámu drogu, nútene ju kŕmili, spôsobovali šoky elektrickými obuškami, zavesili a bili. Kedysi 55 kilogramov vážiaca žena má teraz 21 kilogramov a z času na čas stráca vedomie.

Pán Zhang Zhong (obrázok vľavo) bol zadržaný v roku 2002 pri snahe odhaliť prenasledovanie Jiang Zemina a falošné informácie, ktoré to zatieňujú, tým, že by vnikol do vysielaného signálu , aby ukázal programy o ľudských právach a násilí voči praktizujúcim Falun Gongu. Pána Zhonga spútali, zavesili a bodali ihlami, až kým nevracal krv. Ako výsledok tohto mučenia sa stal neschopným stráviť akúkoľvek potravu a vracia zakaždým keď niečo zje. Močí krv a za posledných šesť mesiacov mal len niekoľkokrát stolicu.

Nech to svet vidí

Čínska vláda pokračuje v odmietaní zahraničných inšpekcií. Reportéri, aktivisti ľudských práv a mnoho iných odvážnych individualít v Číne, ktorí sa snažili odhaliť zverstvá v pracovných táboroch sú tam sami posielaní. (news)

Nemáme obrazové správy z týchto pracovných táborov, ako máme z Irackej Abu Ghraib, ale máme mnoho fotografií, ktoré spravili obete prenasledovania, potom, čo ich poslali domov umrieť.

Každá jedna táto fotografia prichádza s riskovaním ľudských životov, avšak pomocou odhaľovania toho, čo prenasledovatelia nechcú, aby sa svet dozvedel - každá jedna fotka môže zachrániť životy.

Po piatich rokoch prenasledovania a celkovom počte obetí pravdepodobne niekoľko tisíc vyzývame medzinárodné médiá: Dajte svetu vidieť na vlastné oči, čo sa deje praktizujúcim Falun Gongu v Číne.

# # #


NEWS - 23. August 2004; European Falun Gong Information Centre, www.clearharmony.net


Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 50 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 1024 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Peter Jauhal + 44 (0) 7739 172 452 Nicolas Schols +32 47 98 75 734
E-mail: europe@falungonginfo.net, Web: http://www.falungonginfo.net/europe.htm
Na Slovensku: Mgr. Peter Šedík, 0903 131 564

Zdroj: http://www.faluninfo.net
Správa v DOC forme