Mučiace kobky na Federálnom námestí v Chicagu?


Výjavy zväčšujú povedomie verejnosti pred zasadaním súdu proti bývalému prezidentovi Jiang Zeminovi

LONDÝN (EFGIC) - Srdcervúce ukážky v uliciach Chicaga napodobňujú podmienky v čínskych pracovných táboroch a v mučiacich celách.

Praktizujúci Falun Gongu tu predvádzajú mučiace metódy na výstave "Prenasledovanie proti princípom" ako časť udalostí, ktoré zväčšujú verejné povedomie o rozsiahlom prenasledovaní proti Falun Gongu v Číne, ktoré viedlo k súdnemu sporu proti bývalému čínskemu vodcovi Jiang Zeminovi pred federálnym súdom v Chicagu.

Účastníci vysvetľujú, že zobrazením skutočných scén mučenia, ktoré sa denne dejú v čínskych pracovných táboroch, sa verejnosť dozvie viac o rozsahu a utrpení vyplývajúcich z Jiangových zločinov. Podľa prieskumu vykonaného koncom deväťdesiatych rokov bolo v Číne približne 70-100 miliónov praktizujúcich Falun Gongu.

Herci pózujú ako policajti v tmavých okuliaroch, ktorí vykonávajú bitie, pichajú injekcie a mučia povrazmi zadržaných. Rekvizitári odkopírovali skutočné mučiace zariadenia, ako klietky prešpikované klincami, bambus pod nechtami a nútené kŕmenie cez rúrku. Scenáre vyvolávajú zhrozenie a potriasanie hlavou okoloidúcich. Ľudia, ktorí skutočne prežili také mučenie v Číne sú neďaleko, aby vysvetlili mnoho z predvádzaných scén.

Prehliadka bude posledný krát ukázaná v stredu na Federálnom námestí v Chicagu.

Ďalšie udalosti doteraz zahŕňajú nedeľnú konferenciu, ktorej sa v Zjazdovom centre Rosemont zúčastnilo približne 2.500 praktizujúcich Falun Gongu z celého sveta. Zhromaždenie bolo zamerané na skutočnú prax Falun Gongu: zlepšovanie sa podľa princípov pravdivosti, dobroty a tolerancie. Vystúpili niekoľkí praktizujúci v čínskom aj anglickom jazyku. Výrazným bodom programu bola 45 minútová prednáška, ktorú predniesol zakladateľ Falun Gongu, pán Li Hongzhi.

V nedeľu prešiel sprievod viac ako 1.000 ľudí cez srdce čínskej štvrte v Chicagu. Krásu tradičnej čínskej kultúry ukazovali tance žien v šatoch z dynastii Tang a Song. Praktizujúci Falun Gongu pokojne niesli tabule požadujúce koniec prenasledovania praktizujúcich Falun Gongu v Číne a postavenie Jiang Zemina pred súd. Čínska komunita v Chicagu bola svedkom prehliadky jasných farieb, povznášajúcej hudby a pokojného odhodlania

# # #





Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je prax meditácií a cvičení, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Ľudia ho cvičia vo viac ako 50 krajinách sveta a je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre, hoci je odlišný a oddelený od iných praxí ako sú budhistické náboženstvo alebo taoizmus. Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, vtedajší čínsky komunistický vodca Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž). Odvtedy Jiangov režim zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú. Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 966 obetiach (reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.
Peter Jauhal + 44 (0) 7739 172 452 Nicolas Schols +32 47 98 75 734
E-mail: europe@falungonginfo.net, Web: http://www.falungonginfo.net/europe.htm
Na Slovensku: Peter Šedík, 0903 131 564

Zdroj: http://www.faluninfo.net
Správa v DOC forme