Pani Li Chunlan je duševne chorá v dôsledku prenasledovania (foto)

(Clearwisdom.net) (Od korešpondenta v provincii Liaoning) Pani Li Chunlan má Kórejskú národnosť. Bola trikrát zadržaná v nútenom pracovnom tábore Masanjia. V dôsledku mučenia sa psychicky zrútila a nedokáže sa o seba postarať.

Pani Chunlan pred prenasledovaním
Pani Li potom, ako sa psychicky zrútila

Pani Li a jej otec Li Zhongbin, tiež praktizujúci, boli obaja odsúdení na jeden rok nútených prác v októbri 1999. Pani Li bola zadržiavaná v nútenom pracovnom tábore Masanjia, kde jej dozorci dávali rany elektrickými obuškami do okolia úst a brutálne ju bili. Pán Li Zhongbin bol zadržiavaný v nútenom pracovnom tábore mesta Tieling, kde bol nútený tvrdo pracovať, vrátane kopania hlbokých kanálov a búrania starých domov.

V októbri 2002 bol pán Li opäť zatknutý a mučený, až kým nebol vychunutý na kosť. Jeho predné zuby mu vykopli a zlomili mu dve rebrá. Tiež mu zranili žalúdok a vnútornosti, čo spôsobilo, že nedokázal udržať moč a stolicu. Mal zranené aj obe nohy. V apríli 2004 bol prepustený, keďže jeho život bol v nebezpečenstve. Z tohto mučenia sa stále úplne nezotavil. Pani Li Chunlan bola tiež zadržiavaná a prepustili ju koncom roka 2003.

Jedno popoludnie v októbri 2006 policajt Zhao Baifent vstúpil do domu pani Li zadnými dverami. Pani Li sa ho spýtala, prečo otvorene nepoužil predné dvere a následne Zhao odišiel. O dva dni neskôr Lan Wen, vedúci policajnej stanice, vtrhol aj so siedmimi policajtami do domu pána Li a vzal 500-600 USD v hotovosti. Zároveň zatkli pani Li a jej otca. Toto bolo po tretíkrát, čo boli zatknutí otec aj s dcérou.

Pani Li a jej otec boli vypočúvaní a mučení. Polícia dávala počas viac ako hodiny pani Li šoky elektrickými obuškami, pričom ju zamkli do oceľovej klietky. Nasledujúceho dňa polícia odviedla otca aj s dcérou do záchytného centra v Kaiyuan-e. Pán Li Zhongbin zistil, že tvár jeho dcéry je zdeformovaná a aj jej ústa sú tiež veľmi opuchnuté. Polícia ju vzala do núteného pracovného tábora, potom ako ju zadržiavali viac ako 40 dní v záchytnom centre Kaiyuan.

Pani Li bola zadržiavaná na prvom a treťom oddelení 20 mesiacov. Nedá sa zistiť, akým mučiacim metódam bola podrobovaná, pretože stratila schopnosť uvažovať a rozprávať. Iní praktizujúci, ktorí boli predtým spolu s ňou zadržiavaní na tom istom oddelení povedali, že mala na tvári zranenia.

Koncom júla 2009 dostala rodina pani Li oznámenie o jej prepustení, ale keď si ju prišli vyzdvihnúť, zistili, že už pred nimi ju vyzdvihla polícia, aby ju počas olympiády mohli osobne sledovať. Keď sa konečne vrátila domov, jej rodina zistila, že sa nevie o seba postarať a je duševne chorá.

Pani Li Zhongbin bola tiež mučená v záchytnom centre Kaiyuan. Miestni policajti Lan Wen a Zhao Baifeng sa pokúsili vziať pánovi Li dom tak, že ho nútili podpísať sa na dokument, ale pán Li odmietol. Pracovný tábor mesta Tieling odmietol prijať pána Li kvôli jeho fyzickému stavu, takže ho prepustili.

Pán Li nedávno vzal svoju 90 ročnú matku a svoju duševne chorú dcéru a utiehol s nimi z domu, aby sa vyhol ďalšiemu obťažovaniu. Ich život sa stal zložitým.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/10/31/111997.html