Rodičia pani Gao Rongrong sú sledovaní políciou (fotky)

(Clearwisdom.net) (Od korešpondenta v Pekingu) Počas osláv 60 rokov diktátorstva ČKS boli rodičia pani Gao Rongrong, ktorí bývajú v oblasti Duanngda Graden Minor, Peking, sledovaní políciou z národnej a štátnej polície. Rodičia, ktorí majú cez 80 rokov, stratili svoju milovanú dcéru kvôli prenasledovaniu a nemajú nikoho, na ktoré by sa obrátili a ktoré by dalo zadosť spravodlivosti, a teraz sú sami prenasledovaní ČKS.

Podľa zdroja dobre oboznámeného so situáciou nariadila pobočka polície v Haidian pouličným hliadkam v Haidian, aby sledovali pohyb rodičov pani Gao 24 hodín denne v 4 službách.

Pani Gao Rongrong, ktorej tvár bola znetvorená dozorcami v nútenom pracovnom tábore, umrela pred štyrmi rokmi v dôsledku prenasledovania. Dokonca aj po jej smrti pokračovala ČKS v prenasledovaní jej rodičov.

Po smrti pani Gao jej rodičia išli na Provinčnú prokuratúru mesta Liaoning a požiadali o kópiu jej lekárskej správy. Ich požiadavka bola zamietnutá.

Pani Gao bola členkou finančného oddelenia na umeleckej akadémii v Luxun, mesto Shenyang, provincia Liaoning. V júni 2003 prezident akadémie, Wei Ershen, zavolal políciu z miestnej pobočky Úradu 610 mesta Shenyang, oblasť Heping a z policajnej stanice Xinxing, abyGao násilne zadržali. Následne ju ilegálne odsúdili na 3 roky nútených prác. Vzali ju do núteného pracovného tábora Longshan, mesto Shenyang.

Kvôli jej silnej viere vo Falun Dafa bola pani Gao podrobená mnohým krutým metódam mučenia, keď bola v pracovnom tábore Longshan. 7. mája 2004 Tang Yubao a Jiang Zhaohua, zástupca kapitána a kapitán druhej brigády, zavolali pani Gao do služobnej miestnosti a pripútali ju ku radiátoru. Následne jej dávali šoky elektrickými obuškami nepretržite 6 hodín, od 3 popoludní do 9 večer. Jej tvár bola vážne znetvorená, opuchnutá a plná pľuzgierov. Jej spálená pokožka, vlasy a krv držali pohromade. Jej tvár bola natoľko opuchnutá, že dokázala otvoriť oči len na malú štrbinku.

Pani Gao, zamestnankyňa Umeleckej akadémie Luxun
Pani Gao, potom ako jej dávali šoky elektrickými obuškami

V kritickom stave ju vzali do pomocnej nemocnice Čínskej lekárskej univerzity v meste Shanyang. Úrad 610, oddelenie justície a provinčná prokuratúra Liaoning následne spolupracovali na ďalšom plánovaní prenasledovania, kým pani Gao v nemocnici prechádzala cez liečbu vážnych rán a znetvorení tváre. Páchatelia týchto hrozných zločinov, Tang Yubao a Jiang Zhaohua, z toho vyšli beztrestne.

Keď sa fotografia znetvorenej tváre pani Gao objavila na internete v medzinárodnom spoločenstve, ČKS bola zúrivá a začala ju okamžite znova prenasledovať. Opakovane sa jej vyhrážali, ešte kým bola na lôžku v nemocnici. Keď sa pani Gao podarilo úspešne utiecť, Luo Gan, tajomník súdneho a politického výboru ČKS, nariadil, aby ju našli a zatkli. Zhou Yongkang osobne riadil snahu na zmobilizovanie národnej a štátnej bezpečnosti, aby ju stíhali a zatkli.

V marci 2005 bola pani Gao opäť zatknutá. Umrela v júni na dôsledky prenasledovania. Tajne ju väznili v nútenom pracovnom tábore Masanjia, provincia Liaoning. Na krutom mučení pani Gao sa zúčastnili Su Jing (žena), Zhao Laixi, Wang a Wang (žena), vedúci tábora, dvaja zástupcovia riaditeľov a zástupcovia súdnych a politických výborov.

V súčastnosit sú tajní agenti rozmiestnení pred domom rodičov pani Gao, aby sledovali ich aktivity. Ráno 4. októbra niekto videl jej otca, ako sa pomaly prechádza v domácej oblasti, ale akoby ho náhle postihla nejaká zdravotná ťažkosť a museli mu pomôcť vrátiť sa domov.

Tesne pred Olympijskými hrami polícia z Pekinskej a Štátnej bezpečnosti navštívila rodičov pani Gao, aby ich varovala pred prípadnými verejnými apelmi za spravodlivosť. Jej brata varovali tiež. Celá jej rodina je stále pod veľkým tlakom a pod neustálym dohľadom.

Podľa správ na stránkach Clearwisdom bola neter pani Gao prijatá na univerzitu v Kanade a boli jej schválené víza, avšak keďže ČKS ju umiestnila na čierny zoznam, nebolo jej dovolené opustiť krajinu.

Napísané 6. októbra 2009

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/10/18/111689.html