Dvaja praktizujúci zomreli následkom prenasledovania (foto)

Pani Li Fengmei zomrela následkom prenasledovania v meste Tianjin

(Clearwisdom.net) Pani Li Fengmei (60) žila v štvrti Tanggu v meste Tianjin. Kultiváciu Falun Gongu začala v roku 1996 a zakrátko nato sa jej podarilo uzdraviť zo závažného ochorenia žalúdka. Praktizovanie jej prinieslo duševný i fyzický prospech. Keď v roku 1999 začalo prenasledovanie, pevne verila, že Falun Gong je prenasledovaný neprávom. Vydala sa do Pekingu povedať vláde, aký úžitok jej prinieslo praktizovanie Falun Gongu, ale miestna polícia ju zatkla a vzala ju späť do jej rodného mesta. Zadržali ju na 15 dní v miestnom nápravno-výchovnom ústave obvodu Tanggu.

Li Fengmei

Na začiatku roku 2001 miestna polícia pani Li Fengmei zatkla a vzala na vymývanie mozgu do na to určeného zariadenia umiestneného v centre pre liečbu drogových závislostí v Tanggu.

V apríli roku 2005 polícia opäť zatkla Li Fangmei, keď rozprávala ľuďom o Falun Gongu a odsúdila ju na 18 mesiacov nútených prác. Uväznená bola v pracovnom tábore Banqiao, kde sa jej v dôsledku zlého zaobchádzania vytvoril vážny edém brušnej dutiny. Po niekoľkých mesiacoch bola prepustená za účelom lekárskeho ošetrenia.

V roku 2007 ju polícia zatkla opäť a umiestnila do nápravno-výchovného zariadenia v Tanggu. Pani Li Fengmei zomrela 30. augusta 2009.

Pán Zhu Zhijun zomrel v meste Wuhan, provincia Hubei

Pán Zhu Zhijun (73) žil v meste Wuhan, okres Hanyang. Na konci roku 1999, keď začalo prenasledovanie, miestna správa Erqiao a agenti Úradu 610 ho zatkli a uväznili na štyri roky vo väznici Qinduankou. Počas pobytu vo väzení utrpel fyzickú aj psychickú ujmu na zdraví. Aj potom, čo sa vrátil z väzenia, ho miestni agenti monitorovali a zastrašovali. Zomrel 1. mája 2009. Napísané 28. septembra 2009.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/10/2/111247.html