Mučenie "Drevenou svorkou" používané na praktizujúcich Falun Dafa

Od dopisovateľa v Číne

(Clearwisdom.net) Jedna mučiaca metóda používaná Čínskou komunistickou stranou na prenasledovanie praktizujúcich Falun Gongu sa nazýva "drevená svorka". Svorka je asi 50-80cm dlhá, 30-50cm široká a 10-15cm vysoká, pričom váži 20-60kg. V jej strede sú dve diery pre nohy. Obeť, ktorá má nasadenú svorku, má ťažkosti pohybovať sa, a aj do postele sa dostane len sťažka. Väčšinou musí sedieť alebo ležať, pretože státie môže spôsobiť, že ju budú bolieť nohy alebo si nohy poraní. Bez pomoci nemôže človek, ktorý má nasadenú svorku, ani jesť alebo ísť na záchod. Keď chce zísť z postele a ísť na záchod, svorka nielen tlačí na chodidlá a päty, čím spôsobuje obrovskú bolesť, ale jej okraj sa zachytí na posteli a nedovolí človeku vyliezť naspäť do postele. V noci sa človek nedokáže ani otočiť. V zime je prikrývka príliš krátka na to, aby zakryla nohy obete. V lete si človek nemôže ani vyzliecť nohavice.

Keď bol raz praktizujúci mučený pomocou svorky, bola skorá jar a počasie bolo stále chladné. Dozorcovia mu vzali prikrývku, takže v noci mu bola zima a nemohol sa ani skrútiť do klbka. Potreboval iných praktizujúcich, aby mu pomohli doniesť jedlo alebo ísť na záchod. Kým znášal bolesť spojenú s nosením "drevenej svorky", dozorcovia ho naďalej nútili vykonávať ťažkú prácu a bili ho, keď odmietol. Potom ako takto nosil svorku jeden mesiac, prišiel o všetky chlpy na nohách, vyvinulo sa mu v tej oblasti mnoho vyrážok a schudol o 10 kg. Keď mu neskôr dali svorku dole, dlhý čas sa nedokázal ani vyšplhať do postele.

Ešte horšou formou tohto mučenia je "kráčanie s drevenou svorkou". Dozorca nasadí obeti svorku a nariadi jej, aby kráčala po betónovej podlahe. Ak zastane, dozorca ju udrie po chrbte hrubým obuškom. Po hodine takéhoto mučenia obeti krvácajú prsty na nohách a kolená, pričom jej chrbát je samá sinka od bitia.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/9/24/111066.html