"Kde je spravodlivosť?" pýta sa muž, ktorému nezákonne zatkli ženu

(Clearwisdom.net) (Korešpondent z mesta Shenyang) Dlhoročné praktizujúce Falun Gongu, pani He Tao, lekárka na dôchodku zo Severovýchodnej lekárskej nemocnice, a pani Mao Juan, pracovníčka železničného úradu na dôchodku, boli obe veľmi zdravé, dobré a spravodlivé. 10. augusta 2009 boli spolu so svojimi priateľkami Liu Ping a Zhang Huilan zatknutí Kong Aiguom a ďalšími úradníkmi z policajnej stanice mesta Zaohua, kým oddychovali na kukuričnom poli v oblasti mesta Zaohua. V súčasnosti nikto nevie kde sa nachádzajú a ich členovia rodiny sa o nich veľmi obávajú.

Dobrosrdečná lekárka bola opakovane prenasledovaná

 

Lekárka na dôchodku He Tao zo Severovýchodnej lekárskej nemocnice.

Pani He Tao má teraz cez 60 rokov. Odvtedy ako začala Čínska komunistická strana (ČKS) prenasledovať Falun Gong v júli 1999, išla pani He dvakrát do Pekingu, aby podala petíciu a povedala ľuďom pravdu o Falun Gongu. Oba razy bola zatknutá. Od októbra do decembra 1999 bola zadržiavaná v záchytnom centre mesta Shenyang. Začiatkom roka 2001 bola uväznená po druhýkrát. Bez toho, aby prešla riadnym súdom, ju poslali do núteného pracovného tábora Longshan v meste Shanyang, aby tam strávila 1.5 roka. Keď bola v tábore, bránili jej v spánku a pokúšali sa jej vymyť mozog.

Potom ako 10. augusta 2009 pani He odišla z domu, už sa nevrátila. Jej muž ju všade hľadal, avšak neúspešne. Až o 2:00 hod. popoludní nasledujúceho dňa, keď niekoľko policajtov, vedených Kong Aiguo z policajne stanice Zaohua náhle prišli spraviť domovú prehliadku, si uvedomil, že bola zatknutá.

Jej členovia rodiny zistili, že bola zatknutá spolu s troma staršími paniami, kým sedeli a oddychovali v kukuričnom poli v oblasti Zhaohua, pretože boli všetci praktizujúcimi Falun Gongu. Polícia vyhlásila, že "rušia poriadok" a že "organizujú nepovolené zhromažďovanie".

Manžel pani He, profesor a poradca Ph. D študentov na Severovýchodnej Univerzite povedal: "Správanie a viera pani He Tao a jej priateliek nie sú protizákonné a nie je dôvod na to, aby boli zatknuté."

Manžel pani He išiel na policajnú stanicu Zaohua, aby požiadal o jej prepustenie a povedal polícii: "Ako môžu štyri staršie panie vyrušovať poriadok len tým, že oddychujú v kukuričnom poli?" Keďže polícia nemala odpoveď, odpovedala vyhýbavo: "Je to príkaz z vyšších miest." Profesor, starší pán, si vzdychol: "Kde je tu spravodlivosť?"

Dcéra pani He v USA sa veľmi obáva o bezpečnosť svojej matky.

Pani He trpela v minulosti vážnou srdcovou chorobou, bolesťou hrudníka a chronickými hemoroidmi. Pretože bola v strese po dlhé časové obdobia, ľahko sa rozrušila. Odvtedy ako sa začala kultivovať vo Falun Gongu v roku 1997, všetky jej choroby sa stratili a jej povaha sa veľmi zlepšila. Pracovala usilovne a dobre zaobchádzala s ľuďmi.

Pani Mao Juan sa kultivovala vo Falun Dafa a pomáhala ľuďom po celý rok.

 

Praktizujúca z Mao Juanu, pracovníčka železničného úradu v Shenyangu na dôchodku

Pani Mao Juan, cez 50 rokov, bola pracovníčka železničného úradu v meste Shenyang na dôchodku. Potom ako začala cvičiť Falun Dafa, stala sa veľmi zdravou, dobrosrdečnou a nesebeckou osobou. Svedomito sa po celý rok starala o svojho 80 ročného otca. Tiež pomáhala v staraní sa o jeho suseda, osamelého vdovca.

Potom, čo bola tentokrát zatknutá, jej otec ochorel a postarší sused nemal nikoho, kto by sa o neho postaral. Jej dcéry, ktorá žije v zahraničí, sa to veľmi dotklo a nemohla sa sústrediť na svoje štúdium. Manžel pani Mao bol zdrvený neustálym strachom o ňu.

Nedávno navštívil jej otec z posledných síl policajnú stanicu Zaohua, aby požiadal o jej prepustenie. Avšak polícia ani jemu nedala žiadnu priamu odpoveď.

Sestra pani Mao, Mao Suyan, dúfa, že všetci ľudia budú venovať pozornosť tomuto prípadu a pomôžu oslobodiť jej sestru.

V súčasnosti sú Mao Juan a tri ďalšie praktizujúce stále zadržiavaní vo väzení mesta Shenyang. Členovia ich rodín nemajú dovolené navštíviť ich.

Dodatok:

Policajná stanica Zaohua: 86-24-89340110

Policajt z policajnej stanice Zaohua, Kong Aigu, číslo preukazu 105634 (Keď nenašiel nič zaujímavé pri prehľadaní ich domu, Kong Aigua sa vyhrážal manželovi pani Mao: "Musíte odovzdať nejaké knihy Falun Gongu." Manžel pani Mao bol nakoniec prinútený odovzdať jednu knihu a dve kópie informačných materiálov.)

http://www.clearwisdom.net/html/articles/2009/9/12/110748.html