Príbeh pani Xinxia Jiang

Nasleduje skutočný príbeh toho, ako som bola prenasledovaná čínskou komunistickou stranou (ČKS) za to, že sa venujem Falun Gongu.

21. júla 1999 som spolu so svojimi priateľmi išla do Pekingu, aby sme vláde doručili petíciu proti prenasledovaniu Falun Gongu v Číne. Polícia nás všetkých zadržala. Poslali ma späť do Šanghaja, kde som pracovala ako učiteľka výtvarného umenia. Zatvorili ma do malej triedy v mojej škole a viac ako mesiac mi nedovolili s nikým sa stretnúť. Päť alebo šesť policajtov sa striedalo pri mojom vypočúvaní. Nedovolili mi ani na chvíľu zaspať a nútili ma pozerať videoprogramy očierňujúce Falun Gong.

Škola vyslala každý deň dvoch učiteľov, ktorí ma sledovali a postarali sa o to, aby som sa vzdala svojej viery.

Keď sa moja mama dozvedela o tom, že môžem byť odsúdená na 8 až 10 rokov väzenia, ošediveli jej za jednu noc vlasy.

V roku 2002 ma opäť zatkli. Tentokrát za rozdávanie letákov. Keď ma zatkli, policajtka ma násilne prehľadala. Roztrhla mi košeľu a potom ma spútala dvoma pármi pút. Táto policajtka ma ponižovala. Plakala som, avšak ona nemala ani trochu súcitu. Jazvy od tých pút sú jasne viditeľné aj dodnes.

Chceli, aby som im povedala, odkiaľ som dostala letáky. Odmietla som. Natreli mi oči tigrím balzamom (masť s pálivo-chladivým účinkom, používaná pri bolestiach svalov, pozn. prekl.) a neustále ma štípali, aby mi nedovolili zaspať. Izba, kde som bola zamknutá, bola veľmi chladná. Prinútili ma v nej stáť tri dni.

O tri dni neskôr mi dali do jedla drogu. Potom som nad sebou úplne stratila kontrolu. Mala som neprirodzený hlad. Slintala som a jedla som potravu ako zviera. Mala som pocit úplnej nepríčetnosti. Potom som sa zrútila. Na siedmy deň som mala halucinácie a myslela som si, že jedna z cigariet policajtov bola myš môjho počítača.

Bola som veľmi slabá a občas som strácala vedomie. Oblievali ma studenou vodou, aby ma udržali pri vedomí. Celé telo mi opuchlo a sotva som mohla chodiť. Pokúšali sa ma presvedčiť, aby som zradila praktizujúcich Falun Gongu výmenou za kratší rozsudok. Odmietla som.

V pracovnom tábore som bola nútená pozerať videá a čítať knihy ohovárajúce Falun Gong. Nedovolili mi odpočívať a bola som mentálne vyčerpaná. Želala som si aspoň sekundu pokoja. Moje srdce bolo zlomené a moja sebaúcta zničená.

Polícia nariadila drogovo závislým, aby ma 24 hodín denne sledovali a zastrašovali. Po dvoch rokoch ma poslali domov. Sotva som dokázala chodiť. Mala som niekoľko chorôb. Moja mama bola zhrozená. Trpela som vážnou podvýživou.

Po niekoľkých mesiacoch, jediná vec, ktorú som chcela, bola vrátiť sa k praxi Falun Gongu. Začala som doma opäť robiť cvičenia Falun Gongu. O šesť mesiacov som bola opäť na nohách.

V marci 2006 dvaja svedkovia odhalili západnému svetu, že mnoho orgánov praktizujúcich Falun Gongu bolo ilegálne odobratých, kým boli nažive. Po operáciách ich údajne spálili! Zrazu som si spomenula, že v záchytnom centre ma a ďalších praktizujúcich Falun Gongu vzali do nemocnice kvôli krvným testom. Bolo to pravdepodobne kvôli tomu, aby ma a ďalších praktizujúcich mohli pridať na zoznam darcov orgánov!

Nech je môj príbeh akokoľvek desivý, je len vrcholom ľadovca. Moji priatelia Li Jianbing, ktorý ukončil Šanghajskú univerzitu, bol zabitý ČKS, Yang Xueqin bol umučený na smrť, Meijian Qi bola odsúdená na 5 rokov, Qu Yanlai bol odsúdený na 5 rokov. Nedávno som dokonca počula o tom, že polícia pokračuje v prenasledovaní Qu, ktorý drží hladovku už viac ako štyri a pol roka, v dôsledku čoho je na pokraji smrti a v marci tohto roka ho odviezli do väzenskej nemocnice. Navyše, jeho mladšia sestra Qu Yanyan bola tiež ilegálne unesená Šanghajským úradom národnej bezpečnosti, potom ako 20. marca navštívila svojho brata vo väzení. Cítim nespravodlivosť obrovskej neprávosti voči Qu a jeho rodine a ešte viac sa obávam o bezpečnosť jeho mladšej sestry.

Je viac ako 150 praktizujúcich, ktorí boli zatknutí a odsúdení v Šanghaji v roku 2008. Baigen Di, Luxiu Li, Liu Jin, Guosheng Huan, profesorka na univerzite Wangming Zhi, alebo jej otec Gengzhao Jun a jeho žena Zhangyu Xia, Mengfan Zehn, Yanfu Mei, Yupei Ying, Qiuxia Min, Yanmei Zhen, Lijin Yu, Shen Fang, atď. Dúfam, že nám môžete pomôcť okamžite zastaviť toto prenasledovanie v Číne. Xinxia Jiang

 

Pani Xinxia Jiang (vpravo) spolu s aktivistami za ľudské práva pred prezidentským palácom pred príchodom čínskeho prezidenta Hu do Bratislavy.