Utrpenie dvoch mladých žien a ich rodín v Tangshane


Prenasledovanie rodiny Chen Baihe

Praktizujúci Falun Gongu pán Chen Baihe a pani Zhang Guilan, pár žijúci na dedine Shalingzi v provincii Hebei, bol opakovane zadržiavaný v záchytných centrách. V máji 2006 bol pán Chen uväznený na dobu štyroch rokov a ešte vždy sa nachádza vo väzení Jidong. Pani Zhang bola zadržaná Národným bezpečnostným úradom a Úradom 610 v marci 2009. Momentálne je väznená v záchytnom centre Qianxi. Počas posledných ôsmich rokov prešla táto rodina týraním, obťažovaním, prepadmi a väznením.

V skoré februárové ráno roku 2001 vtrhla do bytu Zhang Guilan polícia. Odvliekli pani Zhang a uväznili ju na osemnásť mesiacov. Počas tejto doby trpela neľudským zaobchádzaním a mučením. Po prepustení bola pani Zhang vychudnutá na kosť a vyzerala omnoho staršie ako predtým.

V máji 2006 boli pán Chen a pani Zhang zatknutí Úradom verejnej bezpečnosti. Ich syn a dcéra študovali v rôznych mestách. O mesiac neskôr pani Zhang v dôsledku zlého zaobchádzania, ktorým trpela vo väzení, začala strácať vedomie a nebola schopná prijímať potravu. Po ôsmich dňoch bez jedla záchytné centrum na to upozornilo jej rodinu, keďže pani Zhang bola na pokraji smrti. Následne uväznili pána Chen na dobu štyroch rokov. Po ôsmich mesiacoch väznenia mu zakázali návštevy, keďže sa vedenie záchytného centra obávalo reakcií rodiny na jeho zhoršujúci sa zdravotný stav a ochorenie očí, ktoré sa uňho počas tejto doby objavilo.

Predtým ako začali praktizovať Falun Dafa sa pán Chen s pani Zhang často hádali. Potom, ako začali s kultiváciou v Dafa, hádky prestali. Aj keď sa odvtedy medzi nimi vyskytol príležitostný konflikt, vždy nakoniec dokázali nájsť vlastnú chybu a neurážať partnera. Dalo by sa povedať, že Dafa zachránil ich rodinu.

Deň nato, ako bol pán Zhang Guilan zatknutý, išla sa jeho dcéra Chen Qing popýtať na Štátny bezpečnostný úrad na svoju mamu. Tamojšia polícia jej sľúbila odpoveď do troch dní. O tri neskôr sa slečna Chen vrátila. Tentokrát už hovorila s vedúcim Úradu 610, Gaom Zengcaiom. Ten si však na dievča, ktoré hlboko smútilo za matkou, pripravil pascu a ich rozhovor tajne nahrával. Medzitým polícia zo Štátneho bezpečnostného úradu navštívila pracovisko slečny Chen, kde vyvíjala nátlak na jej vedúceho. Slečna Chen bola potom nútená svoje pracovisko opustiť.

Tvárou v tvár väzneniu svojho otca, zatknutiu matky, bratovmu pobytu v zahraničí a po vytrpení si ďalších útokov a trýznenia zo strany Úradu 610 a Štátneho bezpečnostného úradu, slečna Chen odvážne napísala otvorený list:

"Neviem ako mám svojej 86- ročnej babičke povedať o tom, kde sa nachádza moja mama a už vôbec nie o tom, ako si potrebujem požičať peniaze na bratovo štúdium. Vytrpela som toho omnoho viac, ako by som vo svojom veku mala. Stratila som šťastie, ktoré by som vo svojom veku mala prežívať. Ďalej už tento tlak neznesiem. Odkedy mamu znova uväznili, je naša rodina rozbitá. Prosím vás, všetkých ľudí dobrého srdca, starších, aj mladších a tých, ktorí podporujú spravodlivosť, aby pomohli zachrániť mojich rodičov. Budem si veľmi ceniť aj vašu morálnu podporu. Chcela by som vám vyjadriť svoju vďaku."

19-ročné dievča z Tangshanu a jej matka sú stále väznené

Bingbing, dcéra pani Liu Baoxia, z provincie Tangshan, bola v Marci 2009 nelegálne zatknutá Štátnym bezpečnostným úradom.

Bingbing (krycie meno) má 19 rokov. Odmalička trpela mnohými ochoreniami. Jej mama trpela výkyvmi nálad a často sa s jej otcom hádali. Pokojných momentov zažívala ich rodina len málo. Odkedy sa Bingbing so svojou mamou začali učiť Falun Dafa všetky choroby, ktorými trpeli, zázračne zmizli. Od toho času v ich rodine zavládla harmónia.

Večer 24. februára 2009 sa asi šesť policajtov pod vedením Lei Shizhong-a z policajnej stanice a Štátneho bezpečnostného úradu vlámalo do domu pani Liu. Hovorí sa, že tam bolo zatknutých sedem praktizujúcich, vrátane pani Liu Baoxia. Asi siedmi policajti sa snažili prinútiť jej dcéru Bingbing napísať prehlásenie. Po zastrašovaní a presviedčaní Bingbing nakoniec dokument podpísala. V blízkosti sa vtedy nenachádzali žiadni dospelí. Polícia skonfiškovala jej počítač a ďalšie osobné veci.

V súčasnosti je Bingbing už dva mesiace väznená v záchytnom centre na vymývanie mozgov Zunhua, ktoré spadá pod Úrad 610. Jej mama Liu je zadržiavaná v Záchytnom dome Zunhua. Kvôli náhlym zmenám situácie v rodine nemôže otec Bingbing pracovať v iných častiach krajiny.

Ďalšie rodiny trpia krutým prenasledovaním

Je mnoho ďalších praktizujúcich Falun Dafa, ktorí zažili podobné prenasledovanie ako tí, ktorí sú opísaní vyššie. Napríklad Chuai Cuijun a Cai Junjia boli zatknutí spolu s pánom Chen Baihe v roku 2006. Zhao Jingjun, manžel pani Yan Hongyan, ktorý bol zatknutý s pani Liu Baoxia, bol takisto zadržiavaný v záchytnom centre Zunhua. Liu Baoxia sprevádzala Yan Hongyana k ľudskoprávnemu advokátovi, ktorý zastupoval Zhao Jingjun. V ten istý deň štátny bezpečnostný úrad a Strážne jednotky prehľadali domovy siedmich praktizujúcich Falun Dafa. V súčasnosti sa ani jeden z nich nemôže stretnúť s právnikom. V takzvanej čínskej "harmonickej spoločnosti" sú mnohé rodiny žiakov Dafa odlúčené v dôsledku prenasledovania.

Štátny bezpečnostný úrad, miestne policajné stanice a zamestnanci Úradu 610 vykrádajú domovy praktizujúcich Falun Dafa. 18. júla 2007 Zhu Zhengang, vedúci úradu Štátnej bezpečnostnej služby Qianxi a Zhang Yinbo, riaditeľ policajnej stanice Chengguan, prišli spolu s posilou policajných áut zatknúť Cai Junxia a jej svokru. V ten istý večer šiel Zhang Yinbo so skupinkou policajtov do bane Jingchanggu zatknúť Chuai Zhiwu, ktorý práve pracoval v montážnej jame. Jeho dom nechali obrátený hore nohami a jediný kto v ňom ostal, bol starý otec a tri deti.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/6/6/108057.html