Kruté mučiace metódy používané v Ženskom nútenom pracovnom tábore č. 1, provincia Shandong (ilustračné obrázky)

(Clearwisdom.net) Ženský nútený pracovný tábor č. 1 v provincii Shandong, tiež známy medzi miestnymi ľuďmi ako Nútený pracovný tábor Jiangshuiquan, sa nachádza na ceste Jiangshuiquan č. 20, oblasť Lixia, mesto Jinan, provincia Shandong. Sú v ňom mimoriadne kruté podmienky. Keď človek vstúpi do budovy, nevidí nič, ak nie sú zapnuté svetlá. V lete je vzduch dustný a zaplavený komármi. V zime cez chodbu fúka ľadový vietor, prenikajúc až do morku kostí.

Od júla 1999 sú v tomto objekte zadržiavané praktizujúce Falun Gongu. Premenil sa na koncentračný tábor, ktorý slúži Jiang Zeminovmu režimu na prenasledovanie Falun Gongu. Začiatkom októbra 2000 bolo to tohto pracovného tábora vzaté veľké množstvo praktizujúcich, ktorí išli do Pekingu, aby pokojne apelovali. Celkový počet zadržiavaných bol viac ako 800. Bola vytvorená piata divízia k dovtedajším štyrom, a velili jej najbrutálnejší dozorcovia z pracovného tábora. Už päť rokov dozorcovia v pracovnom tábore, vedení Jiang Lihangom, vedúcim pracvného tábora, priamo navádzali prostitútky, drogovo závislých a väzenkyne zadržiavané za krádež, kolaborátorov, aby fyzicky a duševne týrali praktizujúce. Dozorcovia, ktorí sa aktívne zapojili do prenasledovania zahŕňajú Wang Shuzhen-a, Sun Yuhua, Zhao Jie (títo traja viedli divíziu č. 1), Xu Ruiju, veliteľa divízie č. 2, Yang Anronga, veliteľa divízie č. 4, a Niu Xueliana, veliteľa divízie č. 5.

Nasledujúce fotografie zobrazujú niektoré z mučiacich metód používaných v Ženskom nútenom pracovnom tábore č. 1 v provincii Shandong. Ilustračné fotografie boli spravené na základe výpovedí očitých svedkov o mučeniach používaných v pracovnom tábore.

Päť koní trhá telo

Dozorcovia pracovného tábora a väzenkyne, ktoré s nimi spolupracovali, nútene roztiahli ruky praktizujúcej a priviazali ich na vrchnú pričňu postele. Potom roztiahli nohy praktizujúcej a priviazali ich ku nohám postele (viac ako 180 cm od seba). Okolo pásu praktizujúcej uviazali plachtu, natiahli ju a priviazali ju k druhej posteli na druhej strane miestnosti. Toto sa podobalo na dávnu formu popravy, so sugestívnym názvom "päť koní trhá telo". Niekedy dozorcovia niekomu nariadili, aby si sadol na spodnú pričňu postele a tlačil spodnú časť tela praktizujúcej svojimi nohami. Nietoré praktizujúce boli takto uviazané a natiahnuté v tejto pozícii viac ako dvanásť hodín.

Pálenie chrbta horiacou tyčinkou proti komárom

Trestanci nútene vyzliekli praktizujúcej šaty a zatlačili horiacou tyčinkou proti komárom na jej chrbát. Keď sa z neho začalo dymiť, páchateľ presunul tyčinku na nové miesto. Niektoré praktizujúce mali niekoľko desiatok takýchto popálenín. Jazvy po mučení sa nestratili ani po troch rokoch.

Kruté bitie

Dozorcovia v pracovnom tábore znížujú obdobie výkonu trestu ako návnadu na poháňanie spoluväzenkýň, aby sledovali a mučili praktizujúce Falun Gongu. Tieto väzenkyne boli samotné mučené a zažili nútené výsluchy, takže v ukrutnom bití boli veľmi horlivé. Fackovali praktizujúce, kopali ich do brucha, do pŕs, udierali ich lakťami po hlave, alebo dupali po bosých nohách praktizujúcich ťažkými topánkami, aby im rozdrvili prsty. Niekedy sa osem alebo deväť väzenkýň striedalo v bití praktizujúcej po celú noc. Niektré ich bili bambusovou paličkou, niektoré ich udierali topánkami a niektoré ich štípali svojimi nechtami, alebo ich bili rukami a päsťami. Čím bol bitie krutejšie, tým viac dní bolo odčítaných od pôvodného obdobia výkonu trestu väzenkyne.

"Lietadlo"

Praktizujúcu prinúteli čupnúť si na niekoľko kusov šnúry na rozkladacej stoličke s roztiahnutými rukami. Ak začala prepadávať cez šnúru, väzenkyne udierali do jej pása pomocou kostier z bambusových metiel. Každý úder spôsobil tmavú podliatinu, ktorá spôsobovala mučivú bolesť, akoby sa lámali kosti.

Rozsiahle elektrické šoky z viacerých elektrických obuškov

Dozorcovia vo pracovnom tábore často používali niekoľko elektrických obuškov, aby praktizujúcim po dlhý čas dávali elektrické rany. Niu Xuelian, vedúci divízie č. 5 a manžel dozorkyne Zhang, ktorá bola tiež dozorkyňou v tábore, boli najznámejší svojou brutalitou. Dávali elektrické šoky do rúk, klenby nohy a vrchu lebky praktizujúcej. Mnoho praktizujúcich malo v dôsledku elektrických šokov pľuzgiere na predlaktiach. Infekcie z pľuzgierov spôsobovali mučivú bolesť. Staršia praktizujúca trpela infekciami aj šesť mesiacov po takomto mučení.

Udieranie po hlave skladacou stoličkou, pričom ústa sú zapchaté povrazom

Praktizujúcu Yi Shuling hodili na samotku v máji 2003. Dozorcovia v pracovnom tábore nariadili väzenkyniam Sun Xun a Ren Fengxia, aby ju mučili, nedovolili jej piť vodu a Liu Xiuyun ju udierala po hlave skladacou stoličkou. Jej ústa boli zapchaté povrazom a nemohla si umývať zuby. Jednej noci v júli 2003 bola pani Yi tajne poslaná do psychiatrickej nemocnice, aby ju tam ďalej mučili.

Zavesenie s rukami a nohami vykrútenými za chrbtom

Praktizujúca je vtlačená na spodnú pričňu tvárou nadol. Jej ruky a nohy sú natiahnuté dozadu a zviazané dohromady. Následne ju zodvihnú a zavesia na hornú pričňu. Iba hrudník a hlava sa dotýka spodnej prične, podopierajúc celú váhu tela. V dôsledku tohto mučenia je tvár praktizujúcej fialová a je pre ňu ťažké dýchať. Ak nechajú obeť v tejto polohe príliš dlho, hrozí jej smrť udusením.

Tlačenie chrbta k stene

Praktizujúcu prinútia stáť na špičkách, obe ruky sú natiahnuté nahor a chrbát je opretý o stenu. Ak stratí rovnováhu, alebo sa jej chrbát oddelí od steny, zločinci budú kopať alebo udierať do nôh praktizujúcej s topánkami na vysokých opätkoch. Kopanie trvalo, kým nohy praktizujúcej sfialoveli a boli veľmi opuchnuté. Niektoré praktizujúce po tomto mučení nedokázali chodiť a ich nohy zostali deformované viac ako pol roka. Pri jednej príležitosti privolali všetkých mužských dozorcov, aby po celý deň mučili praktizujúce v pracovnom tábore takýmto tlačením chrbta k stene. Niektorým starším praktizujúcim, ktoré nevydržali stáť v tejto pozícii, väzenkyne nadávali, bili ich a stúpali im po nohách.

Čiastočný zoznam dozorcov v Ženskom nútenom pracovnom tábore č. 1, provincia Shandong:

Jiang Lihang, Liu Yulan a Yang, vedúci pracovného tábora
Yang Enwei, z politickej sekcie
Wang Xincai, zo sekcie propagandy
Tian Wei a He Xufang, zo sekcie vedenia
Wang Shuzhen, Feng Yuzhen, Sun Xiufeng, z divízie č. 1: 86-531-8191744
Xu Ruiju, Cao Dongyan, Yin Chuanfang, Xu Hong, Li Aisheng, Li Min, Sun Xia, Wang Xiaowei, Liu Fang, Chang, z divízie č. 2
Liu Ruiqin, Wang Yueyao, Sun Qunli, Wang Yunyan, Xu Hua, Zhang Hongfen, Zhang Yawen, Shen Hongguang, Lu Ying, Kong Yanxia, z divízie č. 3: 86-531-8191151, klapka do dielne: 86-531-8555040 kl. 8035
Niu Xuelian, Liang Qiaoling, Sun Juan, Li Chunhong, Kong Qinghua, Zhang Hong, Jiang, Wang, Ma, Nie, z divízie č. 5
Adresa: cesta Jiangshuiquan č. 20, oblasť Lixia mesta Jinan, provincia Shandong, PSČ: 250014

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/3/9/58287.html