Pani Liu Yanqin ťažko mučená v čínskej provincii Liaoning

(Clearwisdom.net) V období blížiacej sa Olympiády 2008 zadržali policajti z mesta Fushun viacero praktizujúcich Falun Gongu. Mnoho z nich bolo dočasne umiestnených v mestskom záchytnom centre. Patrila ku nim aj pani Liu Yanqin (50) z Qingyuanu, provincia Liaoning. Tamojší policajti jej oznámili, že bude "predvedená pred súd", ale namiesto toho ju odviezli späť do jej rodného mesta, kde ju nasledujúce dva dni ťažko mučili v záchytnom centre. Mučenie bolo také kruté, že pani Liu sa odvtedy takmer nedokáže o seba postarať.

Pani Liu spútali nohy aj ruky a nútili ju po dlhý čas bez akéhokoľvek pohybu sedieť na malej železnej lavičke s dĺžkou 20 cm. Policajti ju takisto slovne urážali, bili ju a nadávali jej. Nútene ju kŕmili liehovinou. Zapchali jej ústa a nútili ju vdychovať liehovinu nosom. Tiež jej vkladali do nozdier horiace cigarety a nútili ju dýchať dym. (Pozn. prekl.: Praktizujúci Falun Gongu nepijú alkohol a nefajčia.)

Keď sa pani Liu vrátila zo záchytného centra, jej ruky a nohy boli znecitlivené. Prsty stratili všetku pohyblivosť a nedokázala sa už ani sama najesť. Vracala a jej telo a tvár boli pokryté modrinami. Obe nohy mala opuchnuté.

V tom čase tam bolo ďalších tridsať zadržiavaných osôb a všetci boli šokovaní tým, čo sa jej stalo. Zhodli sa, že keby to nevideli na vlastné oči, ťažko by uverili, že niekto môže byť taký brutálny k dobrému človeku. O desať dní neskôr ju aj ďalších praktizujúcich odviedli preč a odvtedy o nich nie sú žiadne nové správy. Dúfame, že všetci ľudia s citom pre morálku budú aj naďalej sledovať tento prípad.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2008/9/23/100884.html