Staršia sestra umučená na smrť, mladšej hrozí odsúdenie

(Clearwisdom.net) V dôsledku prenasledovania 13. marca 2008 zomrela pani Gu Jianmin. Jej mladšia sestra, pani Gu Jihong, bola zadržaná a súdená v júli 2008. Sestry praktizovali Falun Gong a posledných deväť rokov boli prenasledované.

Pani Gu Jianmin začala praktizovať Falun Gong v roku 1998. Nasledovala princípy Pravdivosti-Súcitu a Znášanlivosti a snažila sa byť lepším človekom. Bola milá a šľachetná. Starala sa o svoju svokru, ktorá bola kvôli ťažkej chorobe pripútaná na lôžko. Ľudia, ktorí pani Gu poznali, ju pokladali za osobu, ktorá rada dáva a nič nežiada. Často hovorila ľuďom o prenasledovaní Falun Gongu dúfajúc, že pomôže ostatným. V júni 2006 ju zadržali a odsúdili na jeden rok v pracovnom tábore. Po prepustení ju v priebehu niekoľkých mesiacov zadržali opäť a neskôr zomrela v dôsledku prenasledovania.

Keď bola pani Gu na pokraji smrti, polícia zavolala jej manželovi a požiadala ho, aby vyplnil dokumenty k jej prepusteniu do domácej liečby. Oznámili mu, že sa pani Gu necíti dobre a že ju poslali k lekárovi. Keď jej manžel dorazil do nemocnice, pani Gu už bola v kóme. Jej oči vyzerali zvláštne a na perách mala krv. Nebola pri nej ani sestrička či lekár. Manžel pani Gu rýchlo zavolal lekára, ale ten mu povedal, že pre pani Gu je už neskoro niečo robiť. Jej manžel si kľakol a prosil doktora, aby jej zachránil život. Lekár sa ju napokon pokúsil oživiť, ale neúspešne. Pani Gu vyhlásil za mŕtvu. Jej manžel bol s ňou až do jej poslednej minúty.

Rodina pani Gu si chcela najať právnika, aby prípad predložili súdu, no všetky ich pokusy boli zablokované. Jeden právnik rozmýšľal o prijatí prípadu, avšak nakoniec bol zastrašený pracovníkmi Úradu 610 v Šanghaji a tamojším Právnym výborom. Tí tomuto právnikovi povedali, že platí nové "pravidlo" a všetci právnici musia získať povolenie od miestneho právneho úradu, aby mohli prijať prípad týkajúci sa Falun Gongu.

Pracovníci Úradu 610 v Šanghaji tiež zastrašovali rodinu pani Gu a nedovolili im predložiť prípad súdu ani odhaliť ho na verejnosti. V tom istom čase sa ich zároveň snažili odškodniť peniazmi a prinútiť členov rodiny pani Gu, aby čo najskôr podpísali súhlas na kremáciu jej tela, za účelom zničenia dôkazu ich zločinu.

26. júla 2008 pracovníci z Úradu 610 pre oblasť Putuo zadržali pani Gu Jihong, mladšiu sestru pani Gu Jianmin, v jej dome. Bolo to po tretíkrát, čo bola zatknutá. V júni 2000 bola odsúdená na tri roky väzenia. V tom istom mesiaci roku 2005 bola odsúdená na rok nútených prác, ale v stanovený termín ju neprepustili. Bola držaná na samotke bez okna, menšej ako tri metre štvorcové.

Ako vyšlo najavo, pracovníci Úradu 610 plánujú jej ďalšie odsúdenie.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2008/9/21/100830.html