Niou Ťin-pchinga sleduje polícia potom, ako sa stretol s podpredsedom Európskeho parlamentu; jeho žena Čang Lien-jing je v kritickom stave (fotky)

(Clearwisdom.net) 21. mája 2006 sa po prekonaní mnohých prekážok dvaja pekinskí praktizujúci Falun Dafa - Niou Ťin-pching a Cchao Tung - stretli s pánom Edwardom McMillan-Scottom, podpredsedom Európskeho parlamentu, ktorý navštívil Peking, aby zhodnotil situáciu ľudských práv v Číne. Praktizujúci mu povedali o prenasledovaní nasledovníkov Falun Gongu komunistickou stranou Číny a tiež o vyberaní orgánov živým praktizujúcim kvôli zisku. O tri dni neskôr, 24. mája, miesta polícia, vodca Úradu 610 a zamestnanec bytového výboru začali doma obťažovať pána Niou Ťin-pchinga.

Čang Lien-jing so svojou dcérou pred zatknutím. V súčasnosti je znetvorená prenasledovaním. Niou Ťin-pching a jeho dcéra

Hneď ako vstúpili do izby, policajti sa ho spýtali: "Kde si bol posledné dva dni? S kým si sa stretol? S nejakými cudzincami?" Niou Ťin-pching odpovedal: "Hovorím všetkým ľuďom, s ktorými sa stretnem, že Falun Dafa je dobrý, bez ohľadu na to, či sú Číňania alebo nie, a hovorím im o nespravodlivosti prenasledovania." Naďalej ho nútili odpovedať: "Ako si sa s ním (s pánom McMillan-Scottom) skontaktoval?" "Kde ste sa stretli?" Niou Ťin-pching odporoval vypočúvaniu so spravodlivými myšlienkami. O týždeň neskôr sa miestna polícia vrátila a požiadala Niou Ťin-pchinga, aby podpísal protokol o výsluchu. Niou Ťin-pching im povedal: "Vy ste tí, čo zabíjajú ľudí, a žiadate ma, aby som niečo podpísal?" Odmietol ho podpísať. Hoci je stále doma, polícia ho má pod prísnym dohľadom.

20. apríla 2006 polícia tajne presunula ženu pána Niou, pani Čang Lien-jing, do pekinského ženského núteného pracovného tábora bez toho, aby mu o tom povedali. Vedenie pracovného tábora jej tam nedovolilo žiaden kontakt s inými praktizujúcimi Falun Gongu a okamžite ju umiestnilo na samotku, aby ju mohli kruto prenasledovať. Pred rokom bola Čang Lien-jing, ktorá sa vtedy starala o ich malú dcéru, znova zatknutá. V súčasnosti je to už viac ako rok, čo drží protestnú hladovku a je v kritickom stave. Už sa nenachádza v pekinskom ženskom nútenom pracovnom tábore a jej súčasné miesto pobytu nie je známe.

Niou Ťin-pching prišiel o prácu a nemá iný príjem, takže musel rozpredať svoj majetok, aby mal na životné výdavky. Medzičasom vedenie pracovného tábora minulo všetky peniaze, ktoré venoval na použitie pre svoju ženu, keď bola v pracovnom tábore, zostalo len 17 jenov. Polícia mu telefonuje každý mesiac a žiada peniaze, zakaždým ide o veľké sumy na "výdavky". Ich výhovorkou je, že keďže Čang Lien-jing drží hladovku, musia jej kupovať výživové injekcie, aby udržali jej zdravie. Nikdy mu však nedali výdavkové bloky, ani mu či jeho dcére nedovolili vidieť ženu.

Niou Ťin-pching, jeho žena Čang Lien-jing a ich staršia dcéra Niou Tan praktizujú Falun Dafa. Od 20. júla 1999, jednoducho preto, že veria v "pravdivosť, súcit, znášanlivosť" a hovoria ľuďom fakty o Falun Dafa, celá ich rodina už viac ako 7 rokov trpí neľudským prenasledovaním ČKS.

Niou Ťin-pching má 52 rokov. Býva v Liou-fang-nan-li, Siang-che-jüan, obvod Čchao-jang v Pekingu. Pracoval v oceliarskej spoločnosti so sídlom v Pekingu. V októbri 1999 ho pekinská polícia poslala do psychiatrickej liečebne, kde mu nútene vpichli neznámu drogu. S pomocou lekára, ktorý neveril, že je duševne chorý, bol nakoniec prepustený. Odvtedy bol veľakrát zatknutý, zadržiavaný a mnohokrát mu prehľadali dom.

V júni 2000 Niou Ťin-pchinga zatkla miestna polícia a odsúdili ho na dva roky nútených prác za stýkanie sa s praktizujúcimi Falun Dafa v Ťia-mu-s', provincia Chei-lung-ťiang. Kým bol uväznený v nútenom pracovnom tábore Ťia-mu-s', Niou sa odmietol vzdať svojej viery a držal dlhodobú hladovku, až do bodu úplného vyčerpania. Na jeho tele sú stále jazvy po spáleninách, ktoré utrpel pri mučení elektrickými obuškami v pracovnom tábore.

Keď sa skončilo dvojročné odsúdenie Niou Ťin-pchinga, namiesto toho, aby ho prepustili, policajti z policajnej stanice Siang-che-jüan ho tajne vzali do centra vymývania mozgov v Pekingu, bez toho aby upovedomili jeho rodinu. V centre vymývania mozgov ho opäť mučili a bránili mu v spánku. Jeho matka, ktorá má viac ako 70 rokov, ho pritom úzkostlivo čakala a často si dokonca vo svojej úzkosti neznámych ľudí na ulici pomýlila so svojím synom.

Staršia dcéra Niou Ťin-pchinga, Niou Tan, bola tiež mnohokrát zatknutá. V roku 2000, keď bola stále nezletilá, bola zadržiavaná v pekinskom nútenom pracovnom tábore počas jedného roka a potom ju poslali do centra vymývania mozgov na ďalšie prenasledovanie.

46-ročná žena Niou Ťin-pchinga, Čang Lien-jing, bola vedúcou oddelenia vo firemnej skupine Guangda Čína a účtovnou znalkyňou. Od roku 1999 bola sedem či osemkrát zatknutá a predtým sa jej vždy podarilo uniknúť so spravodlivými myšlienkami. V roku 2001 bola odsúdená na dva roky nútených prác a bola brutálne mučená v ženskom nútenom pracovnom tábore Ťia-mu-s', provincia Chei-lung-ťiang. Držala dlhodobú hladovku. Keď bola po 80 dňoch hladovky na pokraji smrti, polícia ju poslala späť do Pekingu, nechala ju na miestnej policajnej stanici a odišli. V roku 2002 ju zatkli agenti Štátnej bezpečnosti a poslali ju do centra vymývania mozgov Tchung-čou v Pekingu, potom do súdneho výučbového centra Ta-sing v Pekingu a nakoniec do policajnej nemocnice v Pekingu, kde ju fyzicky a duševne mučili. Po jej prepustení úradníci z "Úradu 610", ju sledovala polícia a bytový výbor a pokračovali v obťažovaní jej celej rodiny.

14. júna 2005 Wang Ťing, riaditeľka policajnej stanice Siang-che-jüan, spolu s viac ako desiatimi policajtami vtrhli do domu Čang Lien-jing a prehľadali ho. Hoci nemali žiadne dôkazy a napriek plaču jej dieťaťa, ktoré bolo stále ešte dojčaťom, vtlačili Čang Lien-jing do policajného auta a zadržali ju v záchytnom centre Čchao-jang. 30. júna 2005 ju protizákonne odsúdili na 30 mesiacov nútených prác a poslali do expedičného oddelenia Tchuan-che v Pekingu. Jej rodina sa pevne odmietla vzdať Falun Gongu a spolupracovať s príkazmi a nariadeniami jej prenasledovateľov; začala v záchytnom centre protestnú hladovku, ktorá pokračovala aj na expedičnom oddelení.

Čang Lien-jing si vytrpela na pekinskom expedičnom oddelení nútených prác desať mesiacov strašného zneužívania. Dozorkyňa Čang Tung-mej nariadila ôsmim väzňom, aby Čang šľahali muchotľapkami viac ako desať hodín denne. Počas toho času jej nedovolili umývať sa ani používať záchod, takže nemala inú možnosť ako si uľavovať do nohavíc, aj počas jej periód. Prenasledovatelia jej bránili v spánku, vešali ju za krk na dlhý čas, pričom sa jej špičky sotva dotýkali podlahy, skrúcali jej telo a priviazali ju na drevenú lavicu na mnoho hodín. Neustále ju mučili. Celé jej telo bolo pokryté jazvami a zraneniami; jej hlava a tvár niesli mnoho jaziev dlhých až 3 cm; jej oči krvácali; ohluchla; jej tvár bola zohavená až do takého stupňa, že ju sotva niekto mohol spoznať. Každý pohyb jej spôsoboval bolesť, stala sa roztržitou a jej život bol v nebezpečí.

Niou Ťin-pching raz navštívil Čang na expedičnom oddelení, nesúc ich malú dcéru v plienkach. Keď zbadal, že jeho žena je znetvorená a je v kritickom stave, navštívil s apelmi rôzne miesta, žiadajúc o záchranu svojej ženy. Avšak žiadne oddelenie sa neodvážilo prijať jeho apel. Len čo sa zamestnanci dozvedeli, že ten prípad sa týka Falun Gongu, odmietli ďalšiu pomoc. Všade kam išiel apelovať objasňoval pravdu a získal si pochopenie a podporu mnohých ľudí. Niektorí z nich boli z miestnej komunistickej vlády, súdneho oddelenia a iných organizácií, ktoré priamo prenasledujú Falun Gong, právnici v oblasti ľudských práv, novinári, a ďalší. Niektorí ľudia sa mu snažili pomôcť v jeho snahe o prepustenie ženy.

Kým bola Čang zadržiavaná na expedičnom oddelení, príležitostne Niou Ťin-pchingovi zatelefonovala alebo napísala a dvakrát ju mohol navštíviť. Počas štvormesačného obdobia strávil so svojou ženou len desať minút. Niekedy mu povedali, že sa mohol stretnúť so ženou len potom, ako možný deň stretnutia už prešiel. Od Čínskeho nového roku 2006 mu nebolo dovolené vidieť svoju ženu ani raz, nedostal od nej list a ani mu nezavolala.

K dnešnému dňu drží Čang hladovku už viac ako rok. Dobrovoľne nejedla okrem niekoľkých dní, kým bola presunutá z expedičného oddelenia do núteného pracovného tábora. Keď vstúpila do záchytného centra, pokračovala vo svojej hladovke a o jej súčasnom stave nemáme žiadne správy.

Rodina pána Niou trpko zažíva typické prenasledovanie praktizujúcich Falun Dafa a ich rodín komunistickou stranou Číny. Z praktizujúcich, ktorých Niou pozná, bolo viac ako 30 zabitých v prenasledovaní. Niektorí boli ubití na smrť políciou a umreli veľmi smutnou smrťou.

Naliehavo žiadame medzinárodné spoločenstvo, vládnych úradníkov a všetkých ľudí na svete, aby venovali pozornosť situácii rodiny pána Niou, najmä jeho kriticky chorej ženy Čang Lien-jing a použili všetky potrebné prostriedky na jej prepustenie. Žiadame medzinárodnú koalíciu, aby poslali vyšetrovateľov do Pekinského núteného pracovného tábora čím skôr, aby zistili súčasný stav Čang. Komunistická strana je zodpovedná za situáciu pani Čang a musí zabezpečiť jej bezpečnosť. Žiadame o jej okamžité prepustenie.

Wang Ťing, Siang-che-jüan Vedúci policajnej stanice: 86-10-64660050
Útvar 610 Čchao-jang v Pekingu: 86-10-6589-2288 ext. 320, 322
Policajt Paj, Úrad 610: 86-13601255959 (mobil)
Expedičné oddelenie Tchuan-che v Pekingu
Čang Tung-mej, veliteľ 9. brigády: 86-13661000078 (mobil)
Li Ťi-žung, Vedúci, Ču Siao-li, zástupca vedúceho, Pekinský nútený pracovný tábor: 86-10-60278899
Ženský nútený pracovný tábor v oblasti Ta-sing, oblasť Ta-sing, mesto Peking, PSČ 102609

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/8/28/77402.html