Nútený pracovný tábor Ma-san-ťia podvádza novinárov

(ClearWisdom.net) Keď som si prečítal článok "Komentáre ku odpovedi Ministerstva zahraničných vecí ČĽR ohľadom koncentračného tábora Su-ťia-tchun" na ClearWisdom.net, spomenul som si na fakt, ako nútený pracovný tábor Ma-san-ťia podvádzal novinárov. V marci 2001 vedenie znervóznelo. Okrem rutinnej nútenej práce boli niektorí zadržiavaní určení na to, aby robili hygienické práce. Všetky značky na chodbe určené na obmedzovanie praktizujúcich Falun Gongu boli odstránené a vystavilo sa vybavenie pre športy ako sú volejbal, preskakovanie špagátu a pre hru poker. Vnútorný zdroj odhalil, že po "dvoch konferenciách" majú prísť nejakí reportéri.

Noc pred 16. marcom vybraným praktizujúcim Falun Gongu povedali, že nasledujúci deň budú pozerať film. O približne 7:00 ráno nasledujúceho dňa, namiesto toho, aby ich poslali do núteného ženského pracovného tábora č. 1 ako obvykle, vzali nás dodávkou do nápravného ústavu pre mladistvých. Keď sme vkročili do triedy, filmový projektor a premietacia stena boli už na svojom mieste, ale nemal ich kto zapnúť. Začiatkom jari je v severovýchodnej Číne dosť chladno, najmä v miestnosti bez slnečného svetla. Triasli sme sa od zimy. O dve hodiny strážnici tiež nedokázali zniesť chladné prostredie, takže nás odviedli na prechádzku v záhrade a chorým zadržiavaným dovolili voľne sa pohybovať na slnku vo vnútri ohrady s vysokou stenou.

Potom sme si začali uvedomovať, že takzvané "pozeranie filmu" bola lož a bol to v skutočnosti podvod na oklamanie novinárov. Starí a mladí zadržiavaní a pevní praktizujúci Falun Gongu boli vybratí, aby "pozerali film" a "transformovaní" a zdraví zadržiavaní zostali v pracovnom tábore. Nikoho asi nenapadlo, že takmer polovica zadržiavaných z núteného pracovného tábora bola schovaná v záhrade za vysokou stenou nápravného ústavu pre mladistvých.

Vzali nás späť až o 5. hodine popoludní. Keď sme sa vrátili, zistili sme, že cely sú dosť priestranné a čisté. Naše umývadlá, denné osobné potreby a pracovné nástroje boli schované vzadu v sklade. Pôvodne boli na pričňovej posteli štyria, ale teraz mal každý svoju samostatnú posteľ. Štítky s menami na posteliach boli odstránené. Spravili to tak, aby to vyzeralo, akoby na ploche 20 štvorcových metrov bolo umiestnených šesť zadržiavaných, pričom v skutočnosti ich tam bolo 32. Polovica z nich bola ukrytá v nápravnom ústave pre mladistvých, kde by nás nenašli ani najdokonalejšie satelity, keby počasie nebolo také chladné.

Myslím, že tu uvedené fakty sú len vrcholkom ľadovca, vytvoreným režimom ČKS.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/5/4/72816.html