Odhalenie tajného koncentračného tábora

"Zadržiavajú viac ako 6.000 praktizujúcich Falun Gongu a tým, čo umrú, vyberajú vnútorné orgány" vyhlasujú spravodajca

Reportér z Číny, ktorý pracoval pre zahraničnú spravodajskú agentúru odhaľuje existenciu tajného koncentračného tábora zameraného na prenasledovanie a pravdepodobne na vyberanie vnútorných orgánov praktizujúcich Falun Gongu

Reportér z Číny, ktorý pracoval pre zahraničnú spravodajskú agentúru odhaľuje existenciu tajného koncentračného tábora

Podľa reportéra sa tajný koncentračný tábor nachádza v oblasti Su-ťia-tchun, mesto Šen-jang, neďaleko pracovného tábora Ma-san-ťia, známeho svojími ukrutnosťami. Pohyb osôb dovnútra a von z koncentračného tábora je veľmi obmedzený a pravdepodobne sa doteraz nepodarilo žiadnemu zo zadržaných odtiaľ vyjsť živému. Do tohto tábora sú v poslednom období presúvaní praktizujúci Falun Gongu aj z ďalších pracovných táborov. Údajne sa tu nachádza až 6.000 praktizujúcich Falun Gongu a orgány tých, ktorí tu zahynú, sú vybraté a predané.

Podľa odhadov ClearWisdom dodnes zahynulo 2840 praktizujúcich Falun Gongu na následky rôznych foriem prenasledovania komunistickou stranou. 341 z nich zahynulo v provincii Liao-ning a mnoho úmrtí praktizujúcich Falun Gongu sa udialo v severovýchodnej Číne.

Predaj orgánov je v Číne lukratívnym obchodom a časté sú správy o tom, ako úrady nechali vybrať orgány usmrteným väzňom.

Medzinárodná Asociácia Falun Gongu 10. 3. 2006 vyhlásila: "Potom, ako bol odhalený koncentračný tábor Su-ťia-tchun, začalo sa vyšetrovanie zločinov, ktorých sa v ňom dopustili. Žiadame tých, ktorí môžu poskytnúť bližšie informácie, aby tak spravili. Všetci, ktorí sa zúčastnili týchto zločinov, nech sa pokúšajú skryť kamkoľvek, budú postavení pred súd."

Zdroj informácii: http://www.velkaepocha.sk/content/view/99/39/