Charles Lee sa vrátil do San Francisca po 3 rokoch ilegálneho väznenia

(Clearwisdom.net) Americký občan a praktizujúci Falun Gongu, Dr. Charles Lee bol 3 roky psychicky a fyzicky týraný vo väzení v Číne pretože sa vrátil do Číny aby šíril pravdu o Falun Gongu. Ráno, 21. januára 2006 sa Dr. Lee napokon vrátil a stretol sa s ostatnými praktizujúcimi a priateľmi na letisku v San Franciscu.

Konečne slobodný: Charles Lee sa usmieva
Praktizujúci Falun Gongu a priatelia Charlesa Lee-ho vítajú Charlesa na medzinárodnom letisku v San Franciscu
Charles a jeho priatelia na letisku Amnesty International sa aktívne zapájala do záchrany Charlesa Leeho. Predstaviteľ AI víta Charlesa na letisku
Charles Lee pri rozhovore s novinármi Reportér z San Mateo County Times robí rozhovor s Yeong-Ching Foo
Konečne slobodný: Charles Lee sa usmieva

Charles Lee povedal novinárom na letisku: "Som veľmi rád, že som sa vrátil do Spojených Štátov. Chcel by som sa poďakovať ostatným praktizujúcim, americkému konzulátu a všetkým dobrým ľuďom na svete, že ma zachránili. Podpora od toľkých praktizujúcich a ľudí so zmyslom pre spravodlivosť, ako aj snahy amerických úradníkov, mi pomohli prežiť 3 roky väzenia.

Počas posledných 3 rokov, mal pán Li zakázané praktizovať Falun Gong a bol vystavený bitiu, vymývaniu mozgu, otrockej práci a mnohým mučiacim technikám. Na protest proti týraniu podstúpil 9 hladoviek, ktoré spolu trvali 50 dní. Počas hladoviek bol mučený núteným kŕmením. Raz úradníci vložili cez jeho nosnú dierku trubicu do jeho žalúdku a úmyselne ju tam nechali 33 hodín.

Keď sa ho pýtali na jeho skúsenosti počas troch rokov v čínskom väzení, Charles povedal: "Použili všetky možné prostriedky." Keď sa ho čínsky komunistický režim pokúšal umučiť na smrť, v jednej chvíli sa u neho prejavili známky choroby srdca. Okrem fyzického mučenia sa ho snažili zlomiť aj psychicky. Povedal: "Uchýlili sa k mnohým prostriedkom. Okrem toho, že ma nútili čítať materiály očierňujúce Falun Gong a pozerať sa každý deň na propagandu hlavnej čínskej televízie, skonfiškovali mi tiež všetky knihy a poznámky. Nútili ma tiež, aby som sa s nimi rozprával. Keď som odmietol, jednoducho iba pokračovali vo vypočúvaní. Niekedy som sa necítil dobre, avšak stále pokračovali a nútili ma rozprávať. Potom čo odišla jedna skupina, prišla ďalšia a pokračovala v mučení."

Charles Lee odhalil prenasledovanie, ktoré prežil v Číne

"Prenasledovanie čínskym komunistickým režimom voči mne bolo celkom protiprávny." Charles povedal: "Keď bola moja matka chorá, režim využil moju lásku k mojej matke a snažil sa prinútiť ma prijať protiprávny verdikt, tvrdiaci, že by zmiernili môj trest, ak by som s nimi spolupracoval." Matka Dr. Leeho neskôr umrela, keďže nemohla zniesť obrovský tlak a smútok, avšak režim nedovolil Charlesovi vidieť svoju matku ani poslednýkrát.

Hoci bol podrobený všetkým druhom mučenia, Charles povedal, že sa nikdy nevzdal viery vo Falun Gong. Teraz, keď sa vrátil, bude sa kultivovať ešte usilovnejšie a umožní viacerým ľuďom dozvedieť sa pravdu o prenasledovaní Falun Gongu čínskym komunistickým režimom. Povedal: "V Číne je stále mnoho praktizujúcich Falun Gongu, ktorí sú prenasledovaní. Musíme povedať celému svetu pravdu o prenasledovaní a prebudiť vedomie čínskych ľudí. Verím, že jedného dňa uspejeme."

Amnesty International apeluje na čínsky komunistický režim, aby oslobodil všetkých zadržaných praktizujúcich Falun Gongu

Členovia Amnesty International prišli tiež privítať Charlesa Leeho na medzinárodné letisko v San Franciscu a darovali mu tričko s logom Amnesty International. Predstaviteľ Amnesty, Jeffrey Shurtleff, povedal: "Dnes sme sem prišli, aby sme privítali Charlesa Lee. Zatkli ho a ilegálne ho poslali na 3 roky do väzenia, pretože sa vrátil naspäť do Číny, aby objasnil pravdu a postavil sa za Falun Gong. Apelujeme na čínsky komunistický režim, aby oslobodil všetkých zadržaných praktizujúcich Falun Gongu."

Yeong-Ching Foo: To, čo spravil Charles Lee, bolo správne

Aby zachránila Charlesa Lee, jeho snúbenica Yeong-Ching Foo navštívila kongres USA, ministerstvo zahraničných vecí, štátne a mestské vlády a veľký počet demonštrácií, aby pohovorila o jeho situácii a o prenasledovaní všetkých čínskych praktizujúcich Falun Gongu.

Pani Foo povedala, že bola veľmi hrdá na Charlesa, pretože to, čo robil, bolo správne. "Charles išiel do Číny, riskujúc svoj život. Nerobil to pre seba. Išiel tam, aby zastavil prenasledovanie."

Charles Lee odletel do Číny 22. januára 2003, aby povedal čínskym ľuďom pravdu o Falun Gongu. Avšak hneď po pristátí bol zatknutý na letisku v Kuang-čou. Čínsky komunistický režim ho obžaloval z "Plánovania použitia TV na odhalenie prenasledovania Falun Gongu" a 21. marca 2003, po jednodňovom zinscenovanom procese, ho odsúdil na 3 roky väzenia.

Potom bol zadržaný vo väzení v meste Nan-ťing. Počas posledných 3 rokov ho pracovníci väznice fyzicky a psychicky mučili. Nútene ho kŕmili, mučili ho a nútili ho robiť otrockú prácu v toxickom prostredí. Navyše ho opakovane podrobili vymývaniu mozgu, aby prinútili Charlesa vzdať sa svojej viery vo Falun Gong.

Mnoho obyvateľov sa dozvedelo pravdu o Falun Gongu prostredníctvom snáh "Zachráňme Charlesa Lee"

Keď bol Charles Lee ilegálne zadržaný, praktizujúci po celom svete organizovali rôzne aktivity vrátane sprievodov "Zachráňme Charlesa Lee" a petičných akcií na odhalenie prenasledovania, jeho záchranu a okamžité oslobodenie. Takto sa mnoho ľudí dozvedelo pravdu o prenasledovaní Falun Gongu.

V polovici novembra 2004, keď sa praktizujúci zo San Francisca dopočuli, že Ťiangov režim Charlesovi každý deň 3 hodiny vymýva mozog a nabáda drogových zločincov a kriminálnikov, aby ho bili a priznal tak svoju vinu, zorganizovali nasledujúci deň tlačovú konferenciu, aby odhalili zintenzívnenie prenasledovania Charlesa Lee.

Popoludní 21. novembra 2004 na hlavnom športovisku Americkej univerzity vo Washingtone, DC študenti, profesori a absolventi univerzity z rôznych oblastí žiadali v angličtine, čínštine, Kórejčine a Japončine okamžité prepustenie Charlesa Lee.

Ťiang Zemin a Čínska komunistická strana sa v júli 1999 tajne dohodli na spustení neslýchaného prenasledovania proti princípom "Pravdivosti-Súcitu-Znášanlivosti". V posledných 6 rokoch bol veľký počet praktizujúcich Falun Gongu kruto prenasledovaných za svoju vieru. Krutosť voči americkým občanom umožnila dobrým ľuďom jasne vidieť zlú tvár Ťianga a ČKS. Apelujeme na všetkých dobrých ľudí na celom svete, aby sme spojili naše sily a postavili Ťiang Ce-mina, hlavného páchateľa prenasledovania, pred súd, a ukončili tak neslýchané prenasledovanie proti základným hodnotám ľudskosti.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2006/1/22/69232.html