Invalidná mladá žena umučená na smrť v provincii Jün-nan (fotka)


(Clearwisdom.net) Polícia z oblasti Si-šan mesta Kchun-ming zatkla nasledovníčku systému Falun Gong Jang Su-chung z provincie Jün-nan a vzala ju do provinčného ženského pracovného tábora v novembri 2004. Po znášaní obrovského duševného a fyzického mučenia táto nevinná 24 ročná žena umrela 11. júna 2005.

Jang Su-chung bola prepustená po dlhom mučení, ktoré ju zanechalo vyčerpanú a na pokraji smrti

Pani Jang Su-chung bola telesne postihnutá. Vo svojich 24 rokoch bola len 76 cm vysoká a mala 25 kilogramov. Pani Jang žila v obvode Ťi-šan, vedenou úradom Ma-ťie oblasti Si-šan.

Jang Su-chung mala nešťastie už od detstva. V ôsmom roku ju začali napádať rôzne dlhodobé choroby, vrátane tuberkulózneho zápalu podbrušnice, leukémie a iných chorôb. Jej rodičia ju vzali do každej známej nemocnice v meste Kchun-ming. V roku 1998 u nej nádorová nemocnica v Kchun-mingu diagnostikovala rakovinu kostí v poslednej fáze. Lekár povedal, že bude mať šťastie, ak bude žiť čo i len niekoľko mesiacov.

Vo februári 1999, keď sa zdalo, že jej život sa končí, Jang Su-chung začala praktizovať Falun Dafa. Ako praktizovala a kultivovala sa podľa princípov "Pravdivosti-Súcitu-Znášanlivosti", jej telo aj myseľ sa dramaticky zmenili. Postupne sa stratili všetky príznaky jej chorôb. Nakoniec mohla odhodiť škatuľu s liekmi, ktorá ju morila viac ako 10 rokov a znova si užívať život. Lekár, ktorý spravil diagnózu o smrti bol šokovaný: "Nemôžem uveriť tomu, že ešte žijete!"

Keď 20. júla 1999 začalo prenasledovanie Falun Dafa, Jang Su-chung zostala pri svojej viere a snažila sa o objasňovanie pravdy. Skazení úradníci ju prenasledovali nelegálnym prehľadávaním domu, vypočúvaním, väzením a rôznymi formami týrania. Zoči-voči nelegálnym vyhrážkam a podvodom Úradu 610, miestnej polície a Združeniu telesne postihnutých, Jang Su-chung poslala webstránkam Minghui/Clearwisdom 26. júna 2004 prehlásenie: "Ako telesne postihnutý človek, ktorý trpel nevyliečiteľnými chorobami, mala by som dostávať pomoc od vlády a spoločnosti, ale nikto mi pomoc neponúkol. Praktizovaním Falun Gongu som získala zdravé telo, pochopila som princíp bytia dobrým človekom a pochopila som pravý zmysel života. Už som nebola príťažou pre svoju rodinu a nenechala som ich pre seba ďalej kupovať drahé lieky. Už som nebola príťažou pre spoločnosť. Avšak chceli, aby som sa vzdala praktizovania Falun Gongu. Nie je to tlačením ma späť do bolestivej minulosti? Neprinieslo by to mojim rodičom to obrovské nešťastie opäť? Týmto ma tlačia do slepej uličky!"

"Som praktizujúca. Majster Li Chung-č' nás naučil dať stranou záujmy bežných ľudí o slávu, zisk, sentimentalitu, aby sme dosiahli dokonalosť. Neželám si získať niečo v ľudskej spoločnosti, ale som čínskym občanom žijúcim na čínskej pôde a mala by som mať základné fyzické podmienky na udržiavanie normálneho života, mať slobodu myslenia a slobodu presvedčenia. Môžem rozlíšiť dobré od zlého, láskavosť od skazenosti. V žiadnom prípade nebudem klamať proti svojmu svedomiu a nikdy sa nevzdám svojej viery, kvôli ťažkému tlaku úradov, ktoré zneužívajú svoju moc."

30. novembra 2004 polícia z oddelenia Národnej bezpečnosti oblasti Si-šan, mesto Kchun-ming podviedla a zatkla Jang Su-chung a vzali ju do provinčného ženského pracovného tábora Jün-nan v Ta-pan-čchiao. Pani Jang Su-chung pevne odmietla podpísať "garančný list" a odmietla všetky pokusy o "transformáciu".

Počas šiestich mesiacov, čo bola v pracovnom tábore, bola Jang Su-chung nútená zúčastňovať sa rovnako ťažkej fyzickej práce ako iní väzni. Dozorcovia jej nedovolili študovať Zákon a cvičiť. Bola mučená, kým nebola vyčerpaná a na pokraji smrti. V máji 2005 pani Jang Su-chung konečne poslali domov. Avšak v priebehu mesiaca od jej prepustenia pani Jang Su-chung umrela, na popoludnie dňa Dračieho člnkového festivalu.
Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/7/4/62533.html