Pán Zhou Decheng, 73 ročný, z oblasti Nong-an, provincia Jilin, umrel v roku 2004 v dôsledku prenasledovania

(Clearwisdom.net) Pán Zhou Decheng, praktizujúci Falun Dafa, ktorý býval v meste Kaoshan, oblasť Nong-an, provincia Jilin, mal 73 rokov. 7. novembra 2000 pán Zhou išiel do domu iného praktizujúceho, nesúc dva plagáty so slovami "Falun Dafa je dobrý!" Oznámili ho, zatkli a bývalý veliteľ stanice Fan Hongbin so skupinou policajtov ho vzali z domu do policajnej stanice Kaoshan. Neskôr poslali pána Zhou na úrad oblastnej politickej bezpečnosti.

Na úrade politickej bezpečnosti oblasti Nong-an päť až šesť policajtov nemilosrdne bilo pána Zhou. Vyrazili mu dva predné zuby a z jeho nosa a úst sa valila krv. Hoci výdatne krvácal, starý muž stále nahlas volal "Falun Dafa je dobrý!" Ďalší policajt chytil pána Zhou za vlasy a tresol jeho hlavou o stenu. Zadržiavali pána Zhou Dechenga 15 dní a potom mu nariadili zaplatiť viac ako štyristo jenov za "ubytovanie a stravu" než ho prepustili. Polícia následne navštevovala domov pána Zhou, aby ho obťažovala a vyhrážali sa mu, a niekoľkokrát prehľadali jeho byt.

Pána Zhou Decheng umrel 21. októbra 2004. Lekár zistil, že umrel na mozgovú trombózu (mŕtvicu) spôsobenú zranením hlavy, ktoré utrpel počas zadržiavania.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2005/3/13/58392.html