Ďalších 12 potvrdených úmrtí praktizujúcich Falun Gongu mučením v Číne - skutočný počet mŕtvych zostáva neznámy


Úmrtia a mučenie praktizujúcich Falun Gongu sa považujú v Číne za "štátne tajomstvo"

LONDÝN (EFGIC) - Vnútorné zdroje v Číne oznámili smrť ďalších 12 praktizujúcich Falun Gongu, čo zvyšuje celkový počet potvrdených úmrtí prenasledovania Falun Gongu Jiang Zeminovým režimom na 673. V dôsledku taktiky tohto režimu založenej na lži, ktorá skrýva nepríjemné správy pred verejnosťou, čo sa tragicky odhalilo svetu v pokuse zakryť epidémiu SARS, skutočný počet úmrtí Falun Gongu je určite mnohokrát vyšší.

Jednotlivci, ktorí hovorili o ilegálnom zadržiavaní, mučení a smrti praktizujúcich Falun Gongu vo väzbe čínskej polície boli obvinení z "prezrádzania štátnych tajomstiev" a odsúdení do väzenia, alebo sú držaní vo väzbe a mučení.

V poslednom čase boli potvrdené úmrtia nasledujúcich praktizujúcich Falun Gongu. Dostupné mená a telefónne čísla ľudí zodpovedných za úmrtia týchto 12 praktizujúcich sú uvedené nižšie:

  • Sl. Liu Shumin, umučená na smrť elektrickými obuškami
  • Yang Cheng, jeden z mnohých praktizujúcich, ktorí boli umučení na smrť v meste Maoming City, provincia Guangdong
  • Sl. Zhou Biru, 55-ročná z mesta Pengzhou City, provincia Sichuan Province, umrela dva týždne po tom, čo ju zadržali kvôli praktizovaniu Falun Gongu
  • Pán Guo Jiaxiang, starší muž z mesta Linfen City, provincia Shanxi Province, bol nájdený mŕtvy potom, ako polícia vtrhla do jeho domu a zbila ho
  • Pán Liu Zaofeng, farmár z mesta Shijiazhuang, provincia Hebei, ktorý umrel krátko po "prepustení" z väzby. Polícia sa pokúsila zakryť svoju brutalitu a vyhlásila, že smrť bola spôsobená tuberkulózou
  • Sl. Gao Shuhua, praktizujúca - štyridsiatnička z mesta Weifang, provincia Shandong, umiera na následky núteného kŕmenia
  • Pán. Yao Sanzhong, 34 ročný absolvent univerzity z mesta Luohe, provincia Henan
  • Sl. Bo Shihua, praktizujúca z provincia Shandong, umiera v nútenom pracovnom tábore
  • Sl. Dong Cuifang, 29, jej telo nieslo známky brutálneho mučenia
  • Sl. Zheng Lanfeng, 39, umiera na následky mučenia v nútenom pracovnom tábore
  • Sl. Chen Xingtao, 40, paralyzovaná od bitia v záchytnom centre
  • Sl. Zhang Xiaoru, 50, umiera po týždni väzby

Žena umučená na smrť elektrickým obuškom - rodinným príslušníkom nie je dovolené vidieť jej telo

Liu Shumin bola zadržaná v Tianjin v roku 2001 a vzatá do pracovného tábora 5. brigády v Banqiao, kde bola nútená každý deň vykonávať ťažkú prácu. Uprostred januára 2003 sa niekoľko praktizujúcich Falun Gongu v tábore rozhodlo protestovať proti ich ilegálnej väzbe tým, že začali držať hladovku. Polícia, ktorú viedol strážnik menom Kou sa pokúsila prinútiť praktizujúcich pracovať tým, že ich bila a spôsobovala im šoky elektrickými obuškami. Niekoľko praktizujúcich bolo zranených, vrátane Liu Shumin, ktorá umrela čoskoro potom.

V pokuse vyhnúť sa zodpovednosti za svoje činy predstavitelia pracovného tábora vyhlásili, že Liu Shumin umrela na srdcový infarkt a zakázali členom jej rodiny vidieť jej telo.

Miestna polícia drancujúca domy praktizujúcich Falun Gongu, ubila praktizujúceho na smrť

Na policajnej stanici Meihua v meste Maoming, provincia Guangdong bol ilegálne zadržaný praktizujúci menom Yang Cheng a následne ubitý na smrť v apríli 2001 policajným dôstojníkom menom Liang Zheng.

Žena unesená z domu, umiera o dva týždne

Ráno 30. januára, 2002 pani Zhou Biru pripravovala jedlo pre svoju rodinu vo svojom dome v meste Jiulong, okres Pengzhou. Zhao Gukai a ďalší policajti z policajnej stanice Guankou ju prinútili otvoriť dvere a pustiť ich dnu. Následne ju zbili, falošne vyhlasujúc, že pani Zhou ich "napadla". Vydrancovali jej dom a vzali ju do miestneho záchytného centra. O týždeň neskôr jej rodinu požiadali, aby prišla a vzala ju domov. Pani Zhou, ktorá predtým bývala veľmi zdravá, bola po príchode domov v hroznom zdravotnom stave a umrela o týždeň nato. Jej rodina sa neodvažovala oznámiť detaily o jej smrti zo strachu z odplaty zo strany polície.
Ľudia zodpovední za smrť pani Zhou Biru:
Starostovia mesta Longfeng: Lan Yuanjun, You Shengjun
Vedúci miestnej kancelárie "610": Li Yijun, Cai Chunyin
Posádka policajnej stanice v Jiulong: Xie Peng, Zhao Yuhai, Shen Xingfa, Ma Lixin

Staršiemu mužovi prehľadali dom a našli ho mŕtveho na ďalší deň

Guo Jiaxiang bol muž vo svojich šesťdesiatich rokoch, ktorý pracoval v chemickej továrni v meste Linfen, provincia Shanxi. V júli 1999, keď začalo prenasledovanie Falun Gongu, ozbrojená polícia vtrhla na jeho pracovisko a skonfiškovala jeho knihy Falun Dafa. Hoci sa snažil chrániť knihy svojím životom, nemohol sa vyrovnať policajtom. Podľa svedkov hlasito kričal. Nasledujúceho dňa, 21. júla 1999 ho našli mŕtveho v jeho dome v komplexe budov chemickej továrne.

Polícia pripúšťa smrť praktizujúceho, ale tvrdí, že príčinou bola tuberkulóza

Pán Liu Zaofeng bol farmár v meste Shijiazhuang, provincia Hebei. Zadržali ho v meste Shijiazhuang, pretože praktizoval Falun Gong a umrel na následky mučenia 1. júla 2002. Úrad verejnej bezpečnosti okresu Daming nedávno potvrdil jeho smrť a aj to, že bol farmár, ale odmietli odhaliť, kde bol zadržaný alebo odkiaľ pochádzal. Hoci pripustili, že umrel krátko po návrate domov z miesta kde bol zadržiavaný, vyhlásili, že umrel na tuberkulózu, bežný trik na zbavenie sa zodpovednosti za ubitie praktizujúceho po hranicu smrti.

Žena umiera na následky núteného kŕmenia, muž je stále zadržiavaný v pracovnom tábore

Pani Gao Shuhua, žena stredného veku z mesta Weifang v provincii Shandong bola ilegálne zadržaná 13. marca 2003, keď rozdávala materiály o Falun Gongu. Zadržali ju v "prevýchovnom" centre Shuiku, kde ju mučili mentálne i fyzicky. Pokúsila sa držať hladovku, na protest proti jej ilegálnemu zadržiavaniu, ale v dôsledku toho bola brutálne nútene kŕmená. Vážne zranená z opakovaného bitia umrela 27. marca 2003. Muž pani Gao je v súčasnosti tiež v záchytnom centre v pracovnom tábore Changle, v meste Weifang.

Praktizujúci umiera po mučení v nútenom pracovnom tábore, rodinu nútia byť ticho

Yao Sanzhong bol 34 ročný absolvent univerzity, ktorý býval v meste Luohe v provincii Henan. Miestna kancelária "610" ho odsúdila na 3 roky v nútenom pracovnom tábore Xuchang. Bol mučený na pokraj smrti. V decembri 2002, z obavy jeho smrti v ich väzbe, personál pracovného tábora Xuchang vzal pána Yao a vyložili ho, samotného a na pokraji smrti, na okraji cesty vo vzdialenom a neznámom meste. Jeho rodina sa o tom dopočula a nechala ho poslať do nemocnice na naliehavú liečbu, hoci ich to stálo tisíce jenov denne. Napriek ich úsiliu o jeho záchranu pán Yao umrel uprostred januára.

Po smrti pána Yaoa, kancelária "610" v meste Luohe umiestnila ženu pána Yao a jeho dieťa pod prísny dohľad ako pokus zabrániť zverejneniu príbehu ich zločinov.
Zodpovedné osoby:
Fu Kaiyi: Riaditeľ komunistickej strany bezpečnostného komanda
Yang Jie: Policajný strážnik bezpečnostného komanda
Wu Bo: Policajný strážnik bezpečnostného komanda

Nemilosrdné týranie vedie ženu zo Shandong k mentálnemu kolapsu a smrti

Slečna Bo Shihua žila v železiarenskom komplexe Laiwu v provincii Shandong. Pretože praktizovala Falun Gong, poslali ju do pracovného tábora č. 2 v meste Shandong a neskôr do ženského pracovného tábora Wangcun,. Neskôr ju uväznili v skupinovej mozog-vymývajúcej "triede" neďaleko od miesta kde žila, ktorú viedla miestna kancelária "610". Tam pani Bo fyzicky aj psychologicky týrali až do bodu mentálneho kolapsu. Umrela v marci 2003.

Študentka medicíny zabitá v pracovnom tábore - v jej hlave našli dieru

Dong Cuifang, 29 ročná obyvateľka mesta Gaocheng, provincia Hebei bola študentkou medicíny na univerzite v meste Shijiazhuang, keď začala praktizovať Falun Gong. Mnohokrát išla na námestie Tiananmen, aby apelovala za spravodlivosť pre Falun Gong a za to že tak robila, bola neustále políciou týraná.

Na jar roku 2002 bola slečna Dong zadržaná počas toho, ako rozdávala letáčiky a poslaná do núteného pracovného tábora Daxing v Pekingu. Umrela na následky mučenia 20. marca 2003, desať minút potom, ako ju poslali do nemocnice na záchranu. Jej telo bolo celé čierne a modré a zdroje hlásili dieru v jej hlave (nie je isté, či bola spôsobená guľkou alebo nejakou inou zbraňou). Úrad bezpečnosti mesta Hebei oznámil rodine slečny Dong túto správu, vyhlasujúc, že slečna Dong umrela na následky mentálneho kolapsu.

Praktizujúci umiera v nútenom pracovnom tábore vnútorného Mongolska - päť ďalších životov je vo vážnom nebezpečenstve

Slečna Zheng Lanfeng, 39, žila v meste Chifeng vo vnútornom Mongolsku. Pretože sa nechcela vzdať praktizovania Falun Gongu, koncom roka 2000 ju poslali do pracovného tábora Tumuji a nútili ju tam vykonávať namáhavú prácu viac ako rok.

11. februára 2003 ju okresná polícia mesta Hongshan zadržala, keď rozdávala letáčiky. 28. februára umrela na následky mučenia. Jej telo poslali do nemocnice č. 3 v meste Chifeng. Keď prišla jej rodina, videla jej telo, ktoré bolo čierne a modré od bitia, stráž však zabránila každému dotknúť sa tela slečny Zhang a sledovala jej rodinu dvoma policajnými autami, dokonca i na pohreb.

Päť ďalších praktizujúcich Falun Gongu, vrátane Zhou Caixia, úradníka zväzu robotníkov v meste Chifeng protestujú hladovkou proti ich ilegálnemu zadržiavaniu v nemocnici č. 3 mesta Chifeng. Ich životy sú vo vážnom nebezpečenstve.

Žena stredných rokov paralyzovaná následkami mučenia nakoniec umiera

Slečna Chen Xingtao žila v dedine Yanglin, v oblasti Yueyang, provincia Hunan. 31. januára 2001 bola umiestnená do ženského pracovného tábora Baimalong v provincii Hunan, pretože odmietla vzdať sa svojej viery vo Falun Gong. Nohy slečny Chen boli paralyzované následkom bitia, ktorého sa jej dostalo. Zmrzačenú ju prepustili 17. mája 2001 a po roku utrpenia umrela 27. mája 2002.

50 ročná žena umiera po necelom týždni zadržiavania

Zamestnankyňa denníka mesta Handan, slečna Zhang Xiaoru žila v meste Handan, provincia Hebei. V roku 2001 opustila svoj dom, aby unikla prenasledovaniu kanceláriou "610" a počas dvoch rokov nemala vlastný domov. 27. februára 2003, keď rozdávala letáčiky, miestna verejná bezpečnosť mesta Puyang zadržala slečnu Zhang. Umrela o týždeň neskôr na následky brutálneho mučenia, ktoré jej spôsobili.

Osoby v meste Handan zodpovedné za smrť slečny Zhang (predvoľba Handan: 0310)
(Meno, Telefón do úradu #, Telefón domov #, Mobil #)
Wang Haijian: 7218092; 3016638 ;13903302558
Zhang Shaohui: 7210678 ; 8018705; 13903303665
Zheng Lijun: 7211840 ; 7026681 ; 13803293638
Wang Minzhou: 7211467; 6032288; 13903107199
Zhao Zhenshan: 7211662; 7219566; 13903303656
Fan Weisheng: 13013205503
Tian Huisheng: 7211349; 13803104186

# # #





Pozadie

Falun Gong, tiež známy ako Falun Dafa je kultivačná metóda na zušľachťovania mysle i tela, založená na univerzálnych princípoch "Pravdivosť-Súcit-Tolerancia." Je to metóda, ktorá sa predtým, ako ju p. Li Hongzhi v roku 1992 zverejnil, odovzdávala z učiteľa na žiaka po tisícky rokov. Falun Gong je zakorenený v tradičnej čínskej kultúre, ale je odlišný a oddelený od iných metód ako sú budhistické náboženstvo alebo taoizmus. Od svojho predstavenia v roku 1992 sa rýchlo ústnym podaním rozšíril po Číne a teraz je praktizovaný vo viac ako 50 krajinách sveta.

Keď vládne odhady hovorili asi o 100 miliónoch praktizujúcich Falun Gongu, čínsky prezident Jiang Zemin postavil túto metódu v júli 1999 mimo zákon (reportáž), z obavy, že sa dotkne sŕdc a myslí viac občanov, ako komunistická strana. Jiangov režim nebol schopný poraziť ducha miliónov, ktorí zažili zlepšenie zdravia a pozitívny vplyv Falun Gongu, a tak zintenzívnil propagandistickú kampaň na obrátenie verejnej mienky proti tejto metóde, pričom potichu väzní, mučí a dokonca zabíja tých, ktorí ju praktizujú.

Európske informačné centrum Falun Gongu overilo podrobnosti o 654 obetiach( reportáže / zdroje) od začiatku prenasledovania Falun Gongu v Číne v roku 1999. Vládni úradníci v Číne však hovoria, že skutočný počet obetí je značne nad 1.600, pričom experti odhadujú, že toto číslo je omnoho vyššie. Stovky tisíc ľudí bolo zadržaných a viac ako 100.000 bolo deportovaných do nútených pracovných táborov, väčšinou bez súdneho procesu.

Ak potrebujete viac informácii, kontaktujte prosím európske informačné centrum Falun Gongu.

Peter Jauhal 44 (0) 7739 172 452, Nicolas Schols 32 (0) 479875734
web: http://www.faluninfo.net/, Viac kontaktov: http://www.falungonginfo.net/europe.htm

Doc verzia dokumentu