Pani Zhang Fengying - príbeh so šťastným koncom

Vaša podpora pomáha - príbeh so šťastným koncom

Keď 25. novembra 2012 pani Zhang v obytnej štvrti Huilongguan v okrese Changping informovala okoloidúcich o prenasledovaní Falun Gongu, policajti z policajnej stanice Huoying ju zatkli. Zadržiavali ju dva mesiace v Zadržiavacom centre Changping, a potom ju 18. januára 2013 presunuli do ďalšieho zadržiavacieho centra. Úradníci z Úradu 610 a Policajného oddelenia ju poslali do núteného pracovného tábora s trestom dva roky bez toho, aby upovedomili jej rodinu. Keď jej rodina na poludnie 22. januára išla do zadržiavacieho centra, aby jej dali šaty, povedali im, že ju už poslali do Ženského núteného pracovného tábora Tianhetang v okrese Daxing v Pekingu.

Polícia sa pokúšala „transformovať“ pani Zhang a prinútiť ju vzdať sa jej viery v Pravdivosť-Súcit-Znášanlivosť, pričom s ňou veľmi kruto zaobchádzali.
otvoreny list do pracovneho tabora

Otvorený list do pracovného tábora.
Profesor Krčméry udeľuje ocenenie pani Zhang (na fotke ho prijíma ho jej dcéra Lisa).

Profesor Krčméry udelil pani Zhang Fenying Zlatú medailu, na fotografii ju preberá jej dcéra Lisa.
Prepustenie na slobodu v dôsledku tlaku zo zahraničia

Ke­ď sa o tomto zaobchádzaní dozvedela jej dcéra Lisa, ktorá žije v Austrálii, snažila sa svojej 63 ročnej matke pomôcť.

Praktizujúci na Slovensku jej sprostredkovali stretnutie s poslancami NR SR a s profesorom Krčmérym. Bol napísaný otvorený list do pracovného tábora, ktorý žiadal prepustenie pani Zhang. Pod list sa podpísali poslanci a osobnosti zo Slovenska a odoslali ho do pracovného tábora, veľvyslanectvu a ď­alším inštitúciám.

Profesor Krčméry udelil pani Zhang Fenying Zlatú medailu za „ochranu ľudských a náboženských práv“.

Aj v dôsledku týchto snáh bola pani Zhang v júli 2013 prepustená na slobodu.