Vysokopostavený úradník v Číne žiada zastavenie prenasledovania Falun Gongu

(Clearwisdom.net) Pán Wang Čao-ťün, stály člen politickej poradnej skupiny provincie An-chuej, nedávno napísal otvorený list čínskym vodcom Hu Ťin-tchao-vi a Wen Ťia-pao-vi, v ktorom uvádza, že Falun Gong je najnaliehavejším problémom v Číne. Wang v liste poukázal na to, že momentálne najdôležitejšie je zastaviť prenasledovanie Falun Gongu a tiež poskytnúť odškodnenie obetiam prenasledovania. Po výrobnom technológovi Ťia Ťia z provincie Šan-si je Wang druhým vysokopostaveným úradníkom ČKS, ktorý žiada zastaviť prenasledovanie Falun Gongu.

Vo svojom otvorenom liste so 400.000 slovami Wang hovorí o rôznych "bombách", ktoré existujú v čínskej spoločnosti - poškodzovanie životného prostredia a prírodných zdrojov za prehrievajúcou sa ekonomikou; bublina na trhu s nehnuteľnosťami, reforma štátnych podnikov a sociálna nespravodlivosť; potláčanie médií vládou a porušovanie záväzkov médií; taiwanský problém a čínska politická reforma; politika politických reforiem, atď.

Okamžite ukončiť prenasledovanie Falun Gongu

Vo svojom otvorenom liste Wang hovorí, "Sloboda vyznania je univerzálnou hodnotou a riadi sa univerzálnou deklaráciou ľudských práv OSN a Čínskou ústavou. Avšak po masakri na námestí Nebeského pokoja (4. jún 1989), aby mohli pokračovať v diktátorstve jednej strany, nasledovníci Teng Siao-pching-a nazvali všetky nekomunistické organizácie "nestabilnými elementami", ktoré musia byť "odstránené v zárodku".

"Ukázali to na príklade Falun Gongu, v tom čase populárnej čchi-kungovej praxe. Tí [praktizujúci], ktorí sa snažili vysvetliť, čo sa deje, boli považovaní vládou za krajne neúctivých voči vláde a boli potlačení všetkými prostriedkami." "Prenasledovanie Falun Gongu je v skutočnosti prenasledovaním všetkých ľudí. Okamžite sa musí skončiť a obete by mali dostať od štátu kompenzáciu," hovorí Wang. Wang navrhol úradom, aby "vyslali predstaviteľa, ktorý by rokoval s Falun Gongom a požaduje kriminálnu zodpovednosť človeka, ktorý rozhodoval o prenasledovaní."

"Je to len návrh s cieľom ukončiť čím skôr to prenasledovanie, aby sa tak Čína mohla pohnúť rýchlo napred v demokracii."

O Wang Čao-ťün-ovi

Pán Wang vo svojom dlhom otvorenom liste píše aj o sebe. Narodil sa v rodine s bežným vzdelaním, jeho rodičia umreli skoro, a po svojom piatom roku vyrastal v Pekingu v inej rodine. Zažil kultúrnu revolúciu, vstúpil do armády, vyučoval na strednej škole, a nakoniec si založil svoj vlastný podnik. Popísal podrobne svoj príbeh a pochopenia počas dní kultúrnej revolúcie, a povedal, že jeho príbeh je ako čínska verzia "Suďby čeloveka" (film o sovietskom/ruskom románopiscovi a nositeľovi Nobelovej ceny za literatúru v roku 1965).

Vo svojom liste pán Wang otvorene hovorí o problémoch a prezentuje svoj vlastný názor na vážne problémy v Číne. Začína dialóg s dvoma najvyššími vodcami v Číne, ktorý sa v tejto krajine, kde neexistuje skutočná sloboda prejavu, môže považovať na najvážnejší zločin. Jeho návrh na reformy sa dotkne veľkého počtu úradníkov.

Podľa správ v tlači Wang skončil v roku 1982 Energetickú univerzitu v Pekingu (v súčasnosti Severočínska univerzita energetiky). V roku 1983 založil potravinársku firmu Čao-ťün, v ktorej piekol chleba pre provinciu An-chuej. Neskôr založil výskumný ústav Čao-ťün na výrobu jogurtu a Čao-ťün Coly. Firma tiež vyrobila vôbec prvý vstrekovací lis na plasty v Číne, ktorý sa exportoval do viac ako tridsiatich krajín na svete.

V roku 1988 Čao-ťün Cola vyhrala zlatú medailu na prvej čínskej potravinárskej výstave. Výskumný ústav Čao-ťün sa neskôr stal firemnou skupinou An-chuej Kuo-pchao a Wang, vedúci firmy, bol zvolený za stáleho člena politickej poradnej skupiny provincie An-chuej.

V roku 2002 bol Wang čínskou národnou priemyselnou a obchodnou federáciou vybratý ako vynikajúci súkromný podnikateľ v oblasti technológie.

Pozadie prenasledovania Falun Gongu

10. júna 1999 diktátor Ťiang Ce-min vytvoril v Číne Úrad 610, ktorý mal právomoc nad čínskou ústavou a zákonom. Po 20. júli 1999 Ťiang nariadil Úradu 610 systematicky prenasledovať praktizujúcich Falun Gongu podľa politiky "zničiť ich povesť, zničiť ich finančne a odstrániť ich fyzicky." Politika hovorila, že "smrť sa bude považovať za sebevraždu" a "nezisťovať totožnosť, okamžite spopolniť."

Ťiang-ov režim sľúbil svetu, že obmedzí mučenie a zahraničné médiá pri svojich návštevách zavádzal takzvaným "civilizovaným prostredím" pracovných táborov, rovnako ako to robil Hitler. V skutočnosti sú prípady mučenia v Číne na vzostupe a na praktizujúcich Falun Gongu, z ktorých väčšina sú ženy a starší občania, sa používa viac ako 100 špecifických spôsobov mučenia.

Podľa neúplnej štatistiky bolo od 20. júla 1999 za osem rokov potvrdených 3.101 obetí praktizujúcich Falun Gongu v dôsledku prenasledovania. Obete pochádzajú z viac ako 30 provincií, autonómnych oblastí a miest so samostatnou správou.

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/11/2/91042.html