Britský člen parlamentu: Musíme stále otvárať otázku Falun Gongu, až kým sa prenasledovanie neskončí


Od praktizujúceho Falun Dafa v Spojenom Kráľovstve

(Clearwisdom.net) Nedávno britský člen parlamentu Keith Hill počas 3-hodinovej diskusie v dolnej snemovni ku ročnej správe zahraničného výboru o ľudských právach otvoril otázku prenasledovania a odoberania orgánov živým praktizujúcim Falun Gongu čínskou komunistickou stranou.

Britský člen parlamentu Keith Hill;

Počas diskusie Keith Hill začal s informáciami o pozadí praxe Falun Gong a o jej prenasledovaní ČKS. Upriamil pozornosť poslucháčov na správu o praktikách odberu orgánov živým praktizujúcim Falun Gongu, ktorú napísal kanadský právnik v oblasti ľudských práv David Matas a bývalý kanadský štátny tajomník pre oblasť Ázie a Tichomoria David Kilgour. Povedal: "Máme dôvod nazdávať sa, že prax odberu orgánov pokračuje. Ak nepokračuje, nech to čínske orgány dokážu. Mali by povoliť nezávislé vyšetrovanie tretích strán v Číne."

Hillov prejav bol odmenený potleskom poslanca Marka Huntera, ktorý dodal: "Treba použiť tlak, a teraz je ten najlepší čas. Čína sa spolieha na publicitu, ktorú jej môžu priniesť Olympijské hry, a my nikdy nebudeme mať lepšiu páku, pomocou ktorej môžme naliehať na zlepšenie ľudských práv v tejto krajine."

Už predtým viedla mnohokrát dolná snemovňa a horná snemovňa parlamentu Veľkej Británie diskusie ohľadom prenasledovania Falun Gongu v Číne. V tejto diskusii mal pán Hill 15 minútový príhovor.

Povedal: "Toto odoberanie orgánov je veľmi dôležitým problémom, nielen v tomto parlamente ale aj na britskej verejnosti, stále je mnoho ľudí, ktorí o tomto probléme vedia málo. Navyše viem, že to, čo som spravil, pomôže praktizujúcim Falun Gongu vo Veľkej Británii, v Číne a na iných miestach na svete."

Pán Hill tiež povedal, že veľmi dúfa, že britská vláda nielen opakovane predloží otázku prenasledovania Falun Gongu čínskej vláde, ale tiež bude podporovať nezávislé vyšetrovanie tvrdení o odberoch orgánov živým nasledovníkom Falun Gongu. Povedal: "Sľubujem praktizujúcim Falun Gongu a čínskej vláde, že tu budem otvárať otázku Falun Gongu a reagovať na apely praktizujúcich Falun Gongu, až kým sa prenasledovanie neskončí."

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2007/10/26/90847.html