Vnímavé buchty


Buchty majú pocity

Luo Lingyin, učiteľ na základnej škole na Taiwane

[PureInsight.org] Som rád, že som mal možnosť pomôcť s organizovaním experimentu s buchtami v mojej triede na základnej škole Dongping. Bol som prekvapený, keď som sa dozvedel, ako voda vníma a reaguje na ľudské pocity, ako som sa dočítal v článku "Voda, pôvod života (FSC-042)" na stránkach PureInsight.org, ale bol som ešte viac prekvapený výsledkami, keď som sa skutočne zúčastnil skutočného experimentu na buchtách, napodobeninu experimentu, ktorý spravil Dr. Emoto na vodných kryštáloch. Uvedomil som si, že nielen voda vníma ľudské emócie. Buchty a pravdepodobne všetky ostatné veci, tiež majú ducha a môžu vnímať ľudské emócie.

Krátke zhrnutie experimentu:
Čas: 17. február 2003
Miesto: Základná škola Dongping v Taizhongu, Taiwan
Učiteľ: Luo Lingyin
Študenti: Trieda č. 10 v piatom ročníku
Látky: Biele buchty, tri umelohmotné nádobky a hliníková fólia

Priebeh pokusu:

  1. Vložte tri rovnaké biele buchty do troch rovnakých umelohmotných nádobiek a udržiavajte tieto tri nádobky úplne zabalené do hliníkovej fólie počas experimentu.
  2. Rozdeľte ich na tri kategórie: Pochvala, Kritika, Zanedbávanie.
  3. Každý študent v Triede č. 10 spraví nasledovné každé ráno, keď príde do triedy: Povie "Si chutná" buchte v skupine "Pochvala", povie "Smrdíš" buchte v skupine "Kritika" a bude úplne ignorovať buchtu v skupine "Zanedbávanie".

Výsledky pokusu (o 17 dní):

Buchta vystavená chvále:
Okrem troch nevýrazných plesní vyzerá buchta biela a dobrá.

Buchta vystavená kritike:
Na buchte je mnoho tmavých škvŕn od plesní. Malá oblasť zostáva biela, ale zelené vlákna plesní tam už začali rásť.

Zanedbávaná buchta:
Je úplne pokrytá čiernymi vláknami plesní. Vyzerá hrozne.

* * *

Je neuveriteľné byť svedkom toho, že buchty, ktoré sa normálne považujú za "neživé" môžu vnímať naše myšlienky a city! Úplne zanedbávaná buchta bola ako dieťa, ktoré bolo opustené a schovalo sa do temného, malého rohu. Na buchte, ktorá bola vystavená odkazu "Smrdíš" je mnoho tmavých plesňových škvŕn. Je ako dieťa, ktorému nadávajú. Nespravodlivá kritika zanechala nezmazateľné tiene na jeho mysli, ako tmavé plesne. Čo sa týka buchty vystavenej odkazu "Si chutná," zostáva biela a čistá, vyzerajúc takmer rovnako čerstvá ako na prvý deň pokusu. Zdá sa mi, že výsledky pokusu sú pre mňa výstražnou radou. Zvykol som prísne a pomerne neláskavo karhať svojich študentov. Hoci sa teraz učím poukázať na ich chyby láskavým spôsobom, príležitostne sa pozabudnem a napomínam ich tvrdo; zakaždým to potom veľmi ľutujem.

Bol som svedkom, že dokonca buchty dokážu vnímať ľudské myšlienky a city, ani nehovoriac o múdrych deťoch v mojej triede. Všetci robíme chyby. Mal by som len poukázať na chyby týchto detí a požiadať ich, aby boli na budúce lepšie. Prečo ich musím hrešiť hrubým spôsobom? Je to niečo veľmi ťažké, nájsť správny štýl a tón, keď napomínam mojich študentov. Je to pre mňa neustálym učením. Myslím, že je to len pomocou neustáleho študovania kníh Falun Dafa, premýšľaním o mojej reči a činoch a učenie sa z mojich chýb a pokúšanie sa byť nabudúce lepší, že môžem naozaj zvýšiť svoj charakter.

Dovoľte mi prosím na záver spomenúť niekoľko reakcii z mojej triedy:

Shengrong: To je úžasné! Buchty rozumejú našim slovám. Odteraz nesmieme nadávať iným ani byť k iným nevšímaví.

Xuanhao: Rozhodol som sa byť k mojim priateľom láskavejší, aby sa nestali takými škaredými ako tá buchta pokrytá čiernymi plesňami.

Jiawen: Dokonca aj buchty rozumejú našim myšlienkam a citom, ani nehovoriac o ľuďoch. Rozhodla som sa byť lepšia k mojej staršej sestre a uvidím, či sa stane miernejšou.

Zhiwei: Je to zázračné. Som trochu bojazlivý a myslím, že je to preto, že moja staršia sestra mi často nadáva. Rád by som povedal mojej staršej sestre o výsledkoch nášho experimentu a požiadal ju, aby mi už nenadávala.

Yuchun: Keď som videl, čo sa stalo buchtám, hanbím sa, že som so svojím mladším bratom zaobchádzal tak zle. Zlepším odteraz svoje správanie, keď s ním budem hovoriť. Budem ho viac chváliť a myslím, že sa stane postupne lepším.

Shengrong: Teraz, keď som videl, že tá buchta, ktorú sme chválili 17 dní zostala biela a pekná, myslím, že by sme nemali používať žiadne chemické konzervačné látky na našich potravinách. Myslím, že úprimná pochvala je najlepšia a najprirodzenejšia ochrana potravín!

Zdroj: Škola Minghui

Originál: http://www.pureinsight.org/pi/articles/2005/2/14/2768.html