Policajt píše Song Liwenovi, vedúcemu tajnej služby, ohľadom prenasledovania Falun Gongu v meste Shouguang


(Clearwisdom.net)

Vážený pán Song,

Som jedným z policajných dôstojníkov v meste Shouguang, ktorí boli "v predných líniách v boji proti Falun Gongu" od roku 1999 do 2003. Často som dostával brožúrky a listy od praktizujúcich Falun Gong, ale hneď som ich zničil, bez toho aby som sa do nich pozrel. Jedného dňa ma vyhľadal jeden z mojich priateľov a povedali mi skutočnú situáciu ohľadom Falun Gongu a prenasledovania. Dal mi VCD a leták. Myslel som si, že hoci prenasledovanie už pokračuje štyri či päť rokov, títo ľudia zostávajú odvážni, takže na to musia mať dobrý dôvod. Nezaškodí, ak si ten malý leták prečítam.

Dozvedel som sa, ako prelomiť tesnú blokádu internetu v Číne a dostať sa na webstránku Minghui.net. Prezrel som si ju a bol som ohromený - prenasledovanie Falun Gongu je založené úplne na lžiach. Bol som rozhorčený, že Jiang Zemin podviedol ľudí po celom svete, najmä čínskych ľudí a nás, políciu. Chybne sme vykonávali príkazy zhora a robili také hrozné veci. Teraz celkom rozumiem tomu, že Falun Gong je dobrý, najlepší na svete a je to prax "pravdivosti, súcitu a tolerancie."

Veľmi som ubližoval praktizujúcim Falun Gongu a teraz toho veľmi ľutujem. Prečo som bol taký popletený a robil som také hrozné veci takým dobrým ľuďom, hoci som len vykonával príkazy zhora? Pripisujem to faktu, že som veľa o Falun Gongu nevedel. Keby mi to nariadili dnes, nespravil by som to, aj keby ma ubili na smrť, pretože by to bolo napomáhanie tyranovi v robení zla. Je to presne ako mi to povedal ten praktizujúci Falun Gongu: "Jiang vás všetkých podviedol." Ale ja som ho nepočúval.

Chcem nahradiť to, čo som spravil a povedať tým, ktorých som zranil, "Je mi to skutočne ľúto." Rád by som vás tiež, s dobrými úmyslami, naliehavo požiadal, aby ste už neubližovali Falun Gongu a nechali si únikovú cestu, pretože všetci musíme nakoniec zaplatiť za to, čo sme spravili. Jianga súdia v mnohých krajinách. Kráľovská jazdecká polícia v Kanade má v úmysle okamžite vyšetrovať čínskych úradníkov, ktorí sa zúčastnili prenasledovania, pokiaľ by vkročili do Kanady a má splnomocnenie vykonať následné právne kroky. Falun Gong sa praktizuje vo viac ako 60 krajinách Praktizujúci po celom svete žiadajú zadosťučinenie a robia právne kroky v mene praktizujúcich v Číne. Ale čínska vláda energicky blokuje tieto správy, takže o nich neviete (mali by ste navštíviť stránky Minghui, aby ste sami zistili!) a my pokračujeme v robení týchto hrozných vecí.

Kvôli vám, mne, našim kolegom a našim nasledovníkom nesmieme už prenasledovať Falun Gong. Ešte nie je neskoro prestať. Ak neprestaneme teraz, následky budú nepredstaviteľné. Pán Song, prosím rozmýšľajte o tom, Jiang už nie je predsedom našej krajiny, nemusíme kvôli nemu riskovať naše životy a on nám tiež nerobí nič dobrého! Hovorí sa, že prenasledovanie Falun Gongu je všetko spôsobené Jiangom, Luo Ganom a niekoľkými ďalšími. Väčšina vysokopostavených ľudí v centrálnej vláde je proti prenasledovaniu. Odvažujem sa predpovedať, že táto situácia nebude už príliš dlho trvať. Nakoniec, prenasledovanie Falun Gongu je založené úplne na lžiach. Teraz, keď mu úplne rozumiem verím, že skutočnosť o Falun Gongu bude čoskoro odhalená a tí, ktorí sú priamo zapletení do prenasledovania nebudú schopní uniknúť svojej historickej vine. Takých situácii bolo v histórii mnoho, napríklad Hitler v Nemecku a "skupina štyroch" v našej krajine.

Prečo vám píšem? Po prvé, rád by som odčinil svoje zločiny. Po druhé, prenasledovanie Falun Gongu v meste Shouguang je veľmi kruté. Po tretie, ste vedúci, máte vplyv a máte schopnosť dostať to pod kontrolu; takže môžete hrať dôležitú úlohu pri ukončení prenasledovania. Po štvrté, súcitím a chcem pomôcť praktizujúcim Falun Gong, ktorí sú ilegálne zatýkaní, zadržiavaní, väznení, posielaní do pracovných táborov a pokutovaní len preto, že praktizujú svoju vieru. Po piate, naše záchytné centrum stále zadržiava dosť veľa praktizujúcich Falun Gongu. Kvôli vašej budúcnosti, neprenasledujte ich prosím a čo najskôr ich pustite. Pán Song, všetci máme rodičov a deti. Všetci máme srdcia. Je pre mňa bolestné vidieť toľko takýchto prenasledovaných bez príčiny.

Skutočne dúfam, že vystúpite, aby ste zastavili túto hroznú vec! Ako si len želám, aby sa prenasledovanie Falun Gongu v našom meste Shouguang už nikdy nedialo! Pustite prosím tých, čo sú zadržiavaní. Aké zločiny spáchali? Prečo sú odsúdení na toľko rokov v pracovnom tábore? Je veľmi pravdepodobné, že Falun Gong bude veľmi skoro očistený! Tí, ktorých ruky sú pošpinené krvou v tejto veci toho budú ľutovať! Odvažujem sa povedať, že je to tá najhlúpejšia vec na svete, prenasledovať Falun Gong. Ktokoľvek podporuje Falun Gong robí dobrú vec a bude odmenený. Musíme sa pozerať ďalej dopredu a nielen robiť veci pre dnešok. Nesmieme robiť hrozné veci, ktoré zraňujú iných a už vôbec nie pomáhať tyranovi robiť zlo!

Toto pochádza z hĺbky môjho srdca. Dúfam, že si nájdete čas, aby ste to vo svojom plnom dennom programe prečítali a dôkladne o tom pouvažovali. Ďakujem vám!

So srdečným pozdravom,

Policajný dôstojník, ktorý stále má kúsok svedomia

júl 2004

Anglická verzia: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2004/8/23/51656.html
Čínska verzia: http://www.minghui.org/mh/articles/2004/7/30/80656.html