Edícia kníh Zhangjian: Odhaľovanie závoja predhistorických civilizácií, kapitola 2: Stupaje predkov


Zhengjian Editorial Team

I.1 Stupaje predkov

[PureInsight.org] Vo svetle priekopníckych objavov vedúcich svetových archeológov sa súčasná evolučná teórii otriasa v základoch. Profesionálni i amatérski archeológovia svojimi objavmi pritom vrhajú pochybnosti na túto široko akceptovanú teóriu. Po celom svete sa nachádzajú ľudské fosílie a fosílne stopy z minulých geologických vekov, ktoré môžu vniesť revolúciu do moderných teórii o ľudskej evolúcii. Takéto nálezy by mali vyvolať prehodnotenie teórií, ktoré sa týkajú histórie ľudského vývoja.

William J. Meister, dychtivý americký zberateľ fosílii 1. júna 1968 našiel prekvapivý nález. Neďaleko Antilopých prameňov, asi 43 míľ severozápadne od Delty, Utah, našiel Meister na mieste bohaté na fosílne nálezy veľký kus skaly s ľudskou stupajou. Zdá sa však, že stupaj urobila sandála. Sandála bola dlhá asi 26 cm, s podrážkou širokou asi 8.9 cm a opätkom asi 7.6 cm. Opätok bol približne 1.7 cm hrubý. Na jeho prekvapenie našiel priamo v odtlačku tiež trilobitov.

Uvedomme si, že trilobity sú malé morské tvory, ktoré existovali pred 260 až 600 miliónmi rokov, čo znamená, že tento objav nepriamo potvrdzuje prehistorický pôvod ľudského života.

Ak porovnáme tento nález s dnešnou obuvou, môžeme usudzovať, že už pred 600 miliónmi rokov musel existovať určitý stupeň technickej dokonalosti. Skutočné dôsledky takéhoto objavu sú samozrejme ťažko pochopiteľné. Nemali by súčasní historici následne prehodnotiť súčasnú evolučnú teóriu? Nepoukazujú takéto nálezy na alternatívnu cestu ľudského vývoja?

V roku 1968 bola objavená fosília s odtlačkom topánky nad trilobitom, ktorý existoval pred 600 až 260 miliónmi rokov. Fosíliu objavil amatérsky odborník na fosílie Meister. (foto s dovolením Henry Johnsona) Zväčšená fotografia odtlačku topánky s trilobitom v ľavom hornom rohu (fotografia s dovolením Múzea dôkazov vývoja)

V skutočnosti existovali pochybnosti o súčasnej teórii evolúcie už počas 19. storočia. Americký US Science Journal, hovorí v čísle 5, že francúzsky bádateľ našiel mnoho nádherne zachovaných fosílnych odtlačkov vo vápencovej oblasti na brehu rieky Mississippi na juh od St. Louis. Bádateľ referoval, že každý odtlačok vykazoval vtlačené krivky ľudského chodidla. Ďalšie objavy boli zdokumentované v čísle 7 (str. 364-367, 1885) v americkom časopise US Journal of Ancient Culture Relic Research. Na tej istej strane rieky Mississippi sa našiel hlboký odtlačok, dlhý asi 60 cm a hlboký asi 30 cm, pravdepodobne vytvorený stočeným papierovým zvitkom. Všetky tieto nálezy boli pomocou techník rádioaktívneho rozpadu (neskôr po 1885) označené ako približne 345 miliónov rokov staré. Takéto antropologické nálezy naznačujú, že ľudský život je omnoho starší oproti tomu ako to vyplýva z evolučnej teórie. Navyše, tieto nálezy naznačujú, že ľudské civilizácie podobné, alebo ešte pokročilejšie ako tie dnešné, existovali pred viac ako 100 miliónmi rokov.

Ďalšie prekvapujúce archeologické nálezy boli hlásené z Ameriky. V roku 1927 jeden amatérsky geológ našiel v triasovom vápenci Nevadského rybieho kaňonu fosílny odtlačok topánky, ktorý prekvapivo obsahoval aj úplný odlomený podpätok. Vek určený pomocou uhlíkovej analýzy je približne 225 miliónov rokov. Keď bol pozostatok skúmaný pomocou mikroskopickej fotografie, nečakane sa zistilo, že koža na opätku bola zošitá dvoma radmi tenkej priadze, vzdialenej presne 0.7 cm. Takáto technika výroby topánok v roku 1927 neexistovala. Samuel Hubbar, honorárny riaditeľ Archeologického múzea v Oaklande, Kalifornia uviedol ohľadom nálezu, že "Dnešní ľudia (1927) na Zemi nie sú schopní vyrobiť tento druh topánky. Stretnutie s týmto druhom dôkazu naznačuje, že v čase, keď sme predpokladali necivilizovaných ľudoopov, pred miliónmi rokov, existovali, zdá sa, ľudia s vysokou inteligenciou ..."

Hai Tao, známy čínsky expert na fosílie našiel fosíliu, ktorá vyzerala ako odtlačok ľudskej topánky pri Červenej hore v meste Urumqi, Xinjiang v Číne. Tento nález je datovaný spred 270 miliónov rokov. Topánka bola dlhá asi 26 cm, širšia pri prstoch a užšia pri päte. Je tiež viditeľný odtlačok dvojito-šitého stehu. Ľavá strana odtlačku topánky je jasnejšia ako pravá strana a hĺbka odtlačku sa zdá byť plytšia v strede a hlbšia na dvoch koncoch, čo pôsobí dojmom odtlačku topánky. Keďže tento odtlačok topánky je porovnateľný s tým, ktorý sa našiel v Rybom kaňone v USA, nazvali ho "Opatz mýtus" zo Xinjiang (čo naznačuje, že artefakt sa nepodobá na dobu stratum. Tai Tao navrhol v Časopise zemepisnej vedy, že fenomén "Opat mýtusu" dáva dôvod na domnienku, že v tom čase prebiehalo veľké sťahovanie.

Spolu s objavmi ľudských stôp spred niekoľkých stoviek miliónov rokov sa objavili aj nálezy starodávnych papierových zvitkov, ako aj fosílnych odtlačkov dinosarích stôp. Mnoho odtlačkov stôp a topánok bolo vynesených na svetlo v 70-tych rokoch v údolí Carizzo v severozápadnej Oklahome. Tieto odtlačky sa vyskytujú v Morrisonovom útvare ako aj v Dakotskom pieskovci a sú datované do obdobia spred 155 až 100 miliónov rokov. Odtlačky topánok sú jasnejšie definované a odhaľujú, že ich nositelia mali nadnormálnu veľkosť, stopy sú priemerne 50 cm dlhé a 20 cm široké pri klenbe nohy. Samotné stopy nôh sú do istej miery erodované, ale sú dôkazom výrazných tlakových hrán. Niekoľko z nich sa nachádza v blízkosti dinosarích cestičiek. Ale nadrozmerné odtlačky nôh sa tiež našli v iných oblastiach. Časopis "Americký antropológ", číslo IX(1896), strana 66, opisuje nález odtlačku dokonalej ľudskej stopy v kameni, asi 4 míle na sever od Parkersburgu, na západo-virgínsekj strane rieky Ohio. Stopa je 38 cm dlhá a našla sa vnorená do veľkého kameňa. Hoci teórií je niekoľko, jeden expert vypočítal z druhu kameňa a z jeho polohy na okraji rieky, že stopa musí byť najmenej 150 miliónov rokov stará, podľa datovania modernej geológie. Takéto gigantické stopy sa tiež našli na iných miestach. Stopy veľké 35 cm sa našli aj vo Virgínii. Gigantické stopy s veľkosťou každej z nich asi 87 cm sa našli v Kansasskom pieskovci. Veľkosti týchto odtlačkov nôh sú omnoho väčšie ako odtlačky nôh dnešného človeka a všetky sú staré asi jeden milión rokov.

Nález týchto odtlačkov je dostatočný na to, aby sme zapochybovali o Darwinovej teórii evolúcie a prekročili dnešné myšlienky o biologickej histórii. Ešte prekvapujúcejšími boli pre vedcov nálezy artefaktov, ktoré boli staré niekoľko sto miliónov rokov a odhaľujú vyspelosť technológie a civilizácie v tom čase.

V ďalšom pokračovaní uvedieme niekoľko z týchto archeologických nálezov pradávnych technológii.

Zdroj: http://www.pureinsight.org/pi/articles/2003/4/7/1558.html

Čínska verzia: http://www.zhengjian.org/zj/articles/2003/3/18/20878.html