Vo veku 98 rokov úplne zdravý


Zhou Mingxun

(Clearwisdom.net) "Mám 98 rokov. Takmer 10 rokov sa venujem Falun Gongu. Čím viac praktizujem, tým mladším sa stávam," vyhlásil pán Ma Jiyu. "Pred desiatimi rokmi som ani zďaleka nebol taký, ako som teraz."

Pán Ma Jiyu sa narodil v roku 1912, v provincii Guangdong. Vyštudoval medicínu na univerzite v Nanjingu a v roku 1948 sa presťahoval na Taiwan. Bol lekárom až do roku 1977, keď odišiel do dôchodku. Jeho manželka ho opustila v roku 1991.

 

Takmer storočný pán Ma Jiyu cvičí každé ráno Falun Gong
 
Pán Ma Jiyu pri spoločnom cvičení vo Washingtone, DC
 

Pán Ma Jiyu sa narodil v roku 1912, v provincii Guangdong. Vyštudoval medicínu na univerzite v Nanjingu a v roku 1948 sa presťahoval na Taiwan. Bol lekárom až do roku 1977, keď odišiel do dôchodku. Jeho manželka ho opustila v roku 1991.

Pán Ma trpel mnohými ochoreniami, vrátane poruchy činnosti srdca, zväčšenej prostaty a inkontinencie. "V tom čase som bol na tom tak, že jeden deň som šiel do jednej nemocnice a na druhý deň som musel navštíviť ďalšiu. Avšak svoje choroby som si vyliečiť aj tak nedokázal," vysvetľuje pán Ma. "Bolo to dosť bolestivé. Dve tretiny času som trávil v nemocnici a moja situácia sa stále zhoršovala."

Bolesť, ktorou pán Ma trpel ho doviedla až do stavu, že sa cítil, akoby "sledoval hodinky a čakal na posledný moment." Premýšľal o samovražde, ktorá by to trápenie ukončila, no starostlivosť a láska jeho detí mu vnášala do života nádej. Aj tak však musel každý deň prekonávať bolesť.

Dostal sa až do bodu, keď si už myslel, že už viac nevydrží. Práve v tom čase stretol pani Lin Fengju, sociálnu pracovníčku, ktorá sa starala o osamelých starších ľudí. Keď videla, aký bol pán Ma starý a chorý, začala sa o neho bez váhania starať.

Pani Lin je praktizujúca Falun Gongu. Pán Ma ju vídaval cvičiť vonku každé ráno, predtým ako sa oňho začala starať. Všimol si, že vo svojej práci nachádza radosť a je veľmi pokojná. Rozhodol sa naučiť sa Falun Gong tiež. Pani Lin hovorí: "V tom čase bol extrémne chudý. Dokonca aj sedenie na zemi bolo preňho veľmi namáhavé. Najprv som mu dovolila sedieť na stoličke, odkiaľ mohol vidieť ako s ostatnými praktizujúcimi cvičíme. Niekedy sa aj snažil zodvihnúť ruku a napodobniť cvičebné pohyby."

Pánovi Ma sa zdalo, že Falun Gong sa môže naučiť, pretože cvičenia sú "nenáhlivé, pomalé a pokojné." Po niekoľkých dňoch skúšania sa pán Ma cítil veľmi príjemne a rozhodol sa pokračovať v praktizovaní.

Meditácia v sede bola pre pána Ma veľkou výzvou. "Bol som tak slabý a nikdy predtým som s prekríženými nohami nesedel. Ani nehovoriac o lotosovom sede s oboma nohami prekríženými. Nevedel som urobiť ani polovičný lotosový sed, kde sa prekríži len jedna noha." Postupne však dokázal urobiť polovičný a o pár mesiacov aj plný lotosový sed. Tiež sa mu postupne podarilo predĺžiť čas meditácie z 5 na 15 minút a nakoniec na celú hodinu.

Keď sme sa ho spýtali, čo mu dáva odhodlanie a vytrvalosť pokračovať v praktizovaní Falun Gongu, pán Ma odpovedal: "Cvičenia dramaticky zmenili moje telo." Predtým, ako začal s praktizovaním, musel pán Ma stráviť tri týždne v mesiaci návštevami lekárov a bol nútený užívať tri druhy liekov. Tri mesiace potom, ako začal cvičiť, už pán Ma nemusel užívať lieky a nepotreboval dokonca ani svoju paličku. Po piatich mesiacoch praktizovania sa jeho prostata vrátila do normálnej veľkosti. Tabletku na spanie bral len raz týždenne, namiesto každodenného užívania.

Po siedmich mesiacoch si pán Ma uvedomil: "Človek by sa mal racionálne rozhodovať o tom, čo bude robiť a nespoliehať sa na tabletky na spanie." Hovorí: "V tú noc (keď som si to uvedomil), som mal veľmi čistú myseľ. Celú noc som strávil študovaním Zákona a cvičením. Vôbec som nespal. Celý nasledujúci deň som bol hore a cítil som sa veľmi príjemne. Podobne to bolo niekoľko nasledujúcich dní. Nespal som sedem dní, ale cítil som sa veľmi dobre mentálne i fyzicky." Po tejto skúsenosti, keď bol pán Ma sedem dní bez spánku, zažil na vlastnej koži omladzujúcu silu cvičení a študovania Zákona. Pán Ma sa vtedy definitívne rozhodol prestať brať lieky na spanie. "Bol to zázrak!" Keď o tom pán Ma hovorí, je z neho ešte stále cítiť vzrušenie, aj keď to je už niekoľko rokov späť.

Ďalej si pán Ma spomenul na vec, ktorú je len ťažké vysvetliť bežne zaužívanými ľudskými názormi. Potom, ako začal praktizovať Falun Gong, pán Ma niekoľkokrát spadol, avšak ani raz sa nezranil. "Veríte tomu? Muž v deväťdesiatke! Starí ľudia majú obvykle najväčší strach z pádov. Väčšinou pri nich utrpia zlomeniny. Ale ja som bol vždy v poriadku."

Pán Ma vstáva každé ráno o 4:00, aby šiel do parku cvičiť a študovať Zákon. Dnes sa už o seba dokáže postarať sám. Hovorí: "Toto je najšťastnejšie a najúžasnejšie obdobie môjho života. Všetko toto mi dal Falun Dafa."

Deti pána Ma žijú v Spojených štátoch a z pozitívnych zmien u svojho otca majú veľkú radosť. "Raz keď som išiel do Washingtonu na Konferenciu Falun Dafa, deti mi dokonca v lietadle rezervovali prvú triedu, a tak som si tam mohol príjemne odpočinúť."

Potom čo mal pán Ma z praktizovania Falun Dafa toľko úžitku, precestoval mnohé miesta vo svete, ako napríklad Austráliu, Južnú Kóreu, Singapur, Spojené štáty a Hong Kong, aby podporil Falun Gong. "Aj keď som už starý a pohybujem sa pomaly, chcem stále chodiť von a hovoriť ľuďom o krutých zločinoch, ktorých sa na praktizujúcich Falun Gongu dopúšťa Čínska komunistická strana, a chcem tiež povedať ľuďom, že Falun Dafa je dobrý!"

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/6/2/107924.html