Spoznávanie praktizujúcich Falun Gongu - príbeh Čanga Pi-kuanga

Pán Čang Pi-kuang prišiel do Austrálie z Malajzie v roku 1971. Počas prvých šiestich rokov v Austrálii navštevoval školu v Brisbane, kde tiež pracoval v reštaurácii. Pracoval usilovne a majiteľ si ho nemohol vynachváliť. Úspešne dokončil svoje štúdium, neustále pracujúc a študujúc popri zamestnaní.


Čang Pi-kung, pri varení

V roku 1977 keď sa v južnej Austrálii stali populárne čínske reštaurácie, mesto, v ktorom býval, nemalo mnoho čínskych reštaurácii. Čang Pi-kuang využil túto príležitosť a spolu so svojimi priateľmi si kúpil svoju prvú reštauráciu. Vďaka jeho usilovnej práci a múdremu vedeniu ich reštaurácia prekvitala zo dňa na deň. Počas dvoch rokov otvorili tri ďalšie reštaurácie a viedli aj ďalšie podnikateľské činnosti. Neskôr pán Čang kúpil reštauráciu pre ktorú pracoval, keď bol študentom. Keď sa oženil, pán Čang a jeho žena strávili takmer celý svoj čas a energiu v čínskych reštauráciách. Keď sa narodila ich jediná dcéra, tiež trávila všetok svoj čas so svojimi rodičmi v ich reštaurácii.

Varovné príznaky na zdraví

Aby naplnil pracovné požiadavky, musel pán Čang Pi-kuang skoro vstávať a chodiť spávať neskoro. Často sa cítil unavený, vystresovaný a pod tlakom. Keď sa problémy v práci opakovali, pýtal sa sám seba znova a znova: "Čo je zmyslom života? Nech zarobíme koľkokoľvek peňazí, môžme si kúpiť trvalé šťastie? Prečo je šťastie také nestále a prečo sa tak rýchlo stratí?" Aby našiel konečné odpovede o sebe a o živote v tomto svete, pán Čang išiel do kostola a viedol diskusiu so svojimi kresťanskými priateľmi. Hľadal tiež múdrosť vo filozofii súčasnej a dávnej Číny, zahraničných filozofii a v náboženských spisoch. Avšak nič, čo sa dočítal v literatúre, histórii, filozofii a náboženstve mu nedalo vedomosti, ktoré potreboval na vyriešenie záhady o zmysle života.

Počas obdobia života pána Čanga ukazovalo jeho zdravie varovné príznaky. Počas dlhých pracovných hodín v reštaurácii sa cítil fyzicky a duševne vyčerpaný. Odvtedy ako v roku 1973 začal trpieť alergiami, príznaky sa každým rokom zhoršovali. Najmä na jar sa obával ísť do parku. Ak nebol opatrný, objavili sa príznaky a jeho oči veľmi opuchli. Hoci bral veľa liekov, zapríčiňovali vedľajšie účinky, ktoré samotné boli neznesiteľné.

Nový začiatočný bod v živote - Cesta k svojmu opravdivému Ja

Jedného dňa vo februári 2000, priateľ pána Čanga mu zo Singapúru poslal knihu Falun Gongu, Čuan Falun. Táto kniha otvorila cestu k jeho vnútru a múdrosti. Dotkla sa jeho mysle a veľmi ho potešila. Táto kniha obsahovala odpovede na otázky o zmysle života, ktoré ho vnútorne trápili. Našiel oporu v princípoch spomínaných v knihe pre svoje vlastné princípy na jednanie s ľuďmi a jeho pohľad na život. Možno to zahŕňalo najlepšie vlastnosti v jeho živote! Odvtedy pán Čang začal nový život - cestu návratu k svojmu vlastnému ja kultivovaním sa podľa Falun Dafa.

Keď sme sa pýtali pána Čanga, či zažil nejaké konkrétne zmeny po praktizovaní Falun Dafa, mal dosť čo povedať. V minulosti sa v práci cítil unavený, teraz sa už necíti, hoci pracuje rovnaký čas. V minulosti mu už začali vypadávať vlasy. Tri mesiace potom, ako začal praktizovať, mu začali rásť vlasy nanovo a farba vlasov sa mu zmenila zo šedivej späť na čiernu. Šesť mesiacov po začiatku kultivácie sa stratili jeho alergie, ktoré sa zhoršovali z roka na rok. Jazvy zanechané z minulých útokov alergií a zo spálenín pri práci sa postupne stratili. Tieto zmeny neboli len fyzické, sprevádzali ich základné zmeny na duchovnej úrovni.

Pokojné nazeranie na zisky a straty v živote

Počas kultivácie sa pán Čang správa podľa princípov Falun Dafa "Pravdivosť, Súcit, Znášanlivosť", podľa ktorých žije pri styku s ľuďmi a pri riešení problémov. Pán Čang verí, že láskavosť je vlastná ľudskej povahe a keď sa vaše srdce priblíži láskavosti vrodenej povahy, vaše okolie bude v harmónii. Keď sa objavia problémy a konflikty, môžete sa prirodzene vzdať súťaživosti a lakomstva, pokojne sa pozerať na zisky a straty v živote a pozerať sa na všetko s "Pravdivosťou, Súcitom, Znášanlivosťou."

Pán Čang povedal, že po praktizovaní Falun Dafa sa už necíti vystresovaný. Hoci stále robí rovnaký druh práce, aký robil pred začiatkom praktizovania a niekedy sa stretáva s rovnakými problémami, jeho postoj a reakcie sa úplne zmenili. Už sa nehandrkuje o každý halier a nesťažuje sa na nespravodlivosť. Nahradil hnev úsmevom. Naozaj cíti, že žije výborný život s nesebeckosťou, dôstojnosťou a spravodlivosťou. Podľa jeho pohľadu na materiálne zisky a straty pán Čang povedal: "Keď je zákazník šťastný, je to môj najväčší dar. Nebudem spokojný len s tým, koľko peňazí zarobím."

Cíti sa spokojný a šťastný keď vidí ľudí, ktorí majú prospech z jeho dávania. Tento druh šťastia pochádza prirodzene z toho, ak po ničom netúžime. Z pohľadu kultivácie je to možno odraz úrovne praktizujúceho. Môžeme povedať, že týmto sa praktizujúci líšia vo svojom správaní od tých, ktorí sa nekultivujú.

Zdroj: http://www.clearharmony.net/articles/200506/27402.html