Svedectvo bývalého zlodeja, ktorý sa k učeniu Falun Dafa dostal vo väzení.

Mám tridsať rokov a pochádzam z Číny, z mesta Jin-zhou. Momentálne som držaný v pracovnom tábore kvôli krádežiam.

Moja história je tmavá. Zo školy som odišiel v desiatich rokoch. Keď som mal pätnásť, kvôli krádežiam som sa dostal do polepšovne. O dva roky som sa za zlodejstvo dostal na 1,5 roka do väzenia. V 19 rokoch som už dostal 10 rokov nepodmienečne, a to opäť kvôli krádežiam. Prepustili ma v roku 1996. V roku 1999 som bol ako zlodej zatknutý na 15 dní, no podarilo sa mi utiecť cez okno. O 10 dní ma chytili a bol som vzatý do väzby. Tam som sa prvý krát stretol so stúpencami Falun Gong.

V tom čase čínska vláda kritizovala Falun Gong pomocou televízie a novín za to, že šíri "zlé myšlienky, ktoré škodia ľuďom". Kvôli tomu som bol zvedavý čo sú títo ľudia zač, nakoľko sú v skutočnosti zlí a čí sú ešte horší ako ja. Pravda však bola nad moje očakávanie. Boli medzi nimi robotníci, roľníci, úradníci, doktori, atď...Boli zatknutí kvôli tomu že šli do Pekingu podporiť Falun Gong alebo za to že praktizovali cvičenia v parku. Nepozerali sa na mňa krivo kvôli tomu že som zlodej. Namiesto toho mi vraveli aby som bol dobrým človekom, aby som už viac nekradol a nerobil zlé skutky. Ich slová na mňa zapôsobili. Keď im dozorcovia nadávali alebo ich bili, neprechovávali k nim nenávisť ani sa na nich nesťažovali. S dozorcami jednali vždy priateľsky a vysvetľovali im princípy ako sa stať dobrým človekom. Bol som z toho veľmi prekvapený a aj dosť zmätený. Televízia vysielala správy o tom aký je Falun Gong zlý. Potom ako je možné že toľko ľudí sa stalo lepšími potom ako začali študovať Falun Gong? Musím povedať že tých ktorých som stretol ja boli naozaj dobrí ľudia.

Náhle som pocítil veľkú ľútosť nad tým čo som napáchal za posledných 10 rokov. Aké by bolo nádherné keby som sa aj ja mohol stať takým dobrým človekom ako títo stúpenci Falun Gong. Zdôveril som sa s touto myšlienkou ľuďom ktorí boli so mnou v cele. Požičali mi knihu Zhuan Falun (hlavný text školy Falun Gong). Prečítal som ju jedným dychom. Potom som celú noc nemohol zaspať. Premýšľal som o svojej minulosti zlodeja a o tých všetkých zlých skutkoch ktorých som sa dopustil za tie dlhé roky.

Spomenul som si ako ma susedia chválili keď som bol ešte dieťa. Keď som však vyrástol, všetky zlé vplyvy spoločnosti a túžba po peniazoch ma začali ovládať a tlačiť ma do priepasti. Vo väzení ma učili ako sa mám správať a bol som nútený zúčastňovať sa vyučovania. Niektorí dobrí dozorcovia mi aj chceli pomôcť zmeniť sa. Nič z toho však na mňa neučinkovalo. Zlé myšlienky ma stále kontrolovali a ja som sa od nich nevedel oslobodiť. Keď som dočítal Zhuan Falun, pochopil som že zákony a polícia môžu človeka zmeniť len na povrchu. Iba Buddhov Zákon dokáže zmeniť ľudské srdce a spraviť človeka lepším. Mal som skutočne šťastie , že som sa vo väzení dostal k učeniu Falun Dafa. Rozhodol som sa, že odteraz sa aj ja stanem dobrým človekom.

O dva dni na to sa mi zjavil zlatý žiariaci obraz Učiteľa Li. Bol som veľmi zvedavý tak som sa na to opýtal jedného žiaka Falun Dafa ktorý bol so mnou v cele. Povedal mi že som videl Telo Zákona majstra Li. Bol som veľmi potešený a v očiach som mal slzy: "Učiteľ Li, som veľmi nečistý človek. Aj v tomto špinavom prostredí máš so mnou súcit. Sľubujem že budem čo najlepšie študovať Falun Dafa a že budem hodný mena žiak Falun Dafa."

Neskôr ma presunuli do pracovného tábora v meste Jin-zhou. Obával som sa že tam nestretnem žiadných stúpencov Falun Dafa, pretože som mal veľa otázok ktoré som sa ich chcel spýtať. Na moje prekvapenie som ich tam stretol veľmi veľa! Pochopil som že Falun Dafa prináša svetlo do všetkých kútov sveta a dokáže zachrániť každého kto je k tomu predurčený.

Keď ma navštívili príbuzní, boli veľmi nahnevaní keď sa dozvedeli že som začal praktizovať Falun Gong. "Ako je možné že tu praktizuješ Falun Gong? Celá krajina útočí na Falun Gong." Odpovedal som im: "Nepoznáte pravdu. Falun Gong nie je taký ako o ňom hovoria v televízií a novinách. Učí ľudí aby boli dobrí a ide o nadprirodzené učenie." Nechceli ma však počúvať a vyhrážali sa mi že ma už neprídu navštíviť ak budem pokračovať v praktizovaní Falun Gong. Bolo mi z toho do plaču, ale hneď som pochopil že ide o test. Musím sa štúdiom Falun Gong stať lepším človekom a potom moja rodina bude vedieť že Falun Gong je skutočne dobrý.

Drahí priatelia, Falun Dafa študujem tri mesiace. Všetci dozorcovia aj kriminálnici vo väzeniach a pracovných táboroch vedia že žiaci Falun Dafa sú dobrí ľudia.