Päť mesiacov krásy, inšpirácie a povznesenia – Shen Yun 2018

Shen Yun Performing Arts je popredná svetová spoločnosť klasického čínskeho tanca a hudby. Každý rok vytvára nové predstavenie a tohto roku sa oňho podelí s publikom po celom svete prostredníctvom 5 súborov, ktoré navštívia 150 miest a vystúpia viac než 500 krát.

 

Krásne a hlboké umenie

Skutočné umenie prekračuje hranice jazyka a hovorí nám priamo k duši. To najlepšie z čínskej 5000 rokov starej kultúry je majstrovsky spracované do tanečnej a hudobnej podoby choreografmi a skladateľmi Shen Yun. Predstavenie nás prenesie od rozľahlých mongolských stepí k vrcholom Himalájí, od prastarých bitevných polí k záhradám cisárskeho dvora. Každé tanečné či hudobné číslo je ako farebný list na večne rastúcom strome histórie. Aj keď je každé vystúpenie už samostatne výnimočné, všetky sú súčasťou celku: farebnej a úžasnej minulosti, ktorá je zdrojom nekonečnej inšpirácie.

Ohlasy osobností

Shen Yun Performing Arts vznikom pred 11 rokmi v New Yorku, kde môžu jeho umelci slobodne tvoriť. Za dobu svojho pôsobenia sa stal svetovým fenoménom. Vystupuje na popredných svetových javiskách a v publiku sa objavujú známe osobnosti. Tohtoročnému vystúpeniu poslal zdravicu aj kanadský premiér Justin Trudeau. Malý zlomok z mnohých ohlasov zahraničných či našich osobností nájdete na: http://cs.shenyunperformingarts.org/reviews/view/featured

Prvé ohlasy máme už i z novej sezóny. Diváci v Houstone a v ďalších niekoľkých mestách USA ho popisujú ako povznášajúce a plné inšpirácie a nádeje.

Európske turné

Na náš kontinent zavíta Shen Yun vo februári, kedy vystúpi v londýnskom Dominion Theatre a európske turné ukončí zhruba v polovici mája. Na Slovensku bohužiaľ Shen Yun v roku 2018 nevystúpi. Plán turné ešte nie je konečný, ale najbližšie mestá sa dajú priebežne sledovať na stránkach Shen Yun.