Čínska herečka: Predstavenie prinavracia do sveta čistotu

(Clearwisdom.net) V sobotu 24. januára popoludní súbory DPA z New Yorku a medzinárodný súbor DPA spoločne vystúpili na čínskom novoročnom gala, čím si vyslúžili mnoho pochvál od obecenstva zo všetkých spoločenských oblastí, vrátane mnohých známych západných a východných umelcov.

Známe čínska filmová herečka Shen Guanglan povedala počas rozhovoru po predstavení, že vystúpenie ukazovalo krásu, láskavosť, jas, prosperitu a nádej. Dáva ľuďom pocit svetlých vyhliadok do budúcnosti a pocit pozdvihnutia. Nielenže očisťuje dušu a srdce, ale prináša tiež ľuďom nádej a ukazuje im spôsob návratu k tomu, čo je pekné. Povedala, že ľudia by v prvom rade mali žiť v takomto pokojnom prostredí.

Ľudia by na zemi mali žiť statočne

Shen Guanglan povedala, že predstavenie bolo "výborné, veľmi pekné a čisté, a nádhera, ktorú ukazuje, patrí čínskemu národu a je veľmi unikátna." Povedala: "Celé predstavenie je veľmi pokojné a tanečníci sú veľmi živí a inšpirujúci. Zároveň to dáva ľuďom pocit pokoja na duchu. Na pani Shen tiež veľmi zapôsobili farby v predstavení: "Farby pozadia scény veľmi dobre harmonizujú s kostýmami, a dávajú ľuďom veľmi príjemný pocit. Farebnosť celého predstavenia, od začiatku do konca, dáva ľuďom pocit čistoty a prosperity, pocit nádeje. Ľudia majú pocit, že tento svet by mal byť jasný, plný slnka a krásny, a ľudia by na zemi mali žiť statočne."

Predstavenie očisťuje duše a srdcia, čím umožňuje ľuďom vrátiť sa ku kráse prírody

Shen Guanglan tiež vysoko hodnotila samotné pozadie. "Voľba pozadia pridala predstaveniu mnoho veľkoleposti. Obloha je taká modrá, voda je taká čistá, kvety sú také nádherné a pastvina je taká zelená."

Pokračovala aj ďalej: "Svet bol pôvodne čistou zemou vytvorenou nebeskými bytosťami, ale teraz ho ľudia zničili do takéhoto rozsahu. Svet nemôže byť takto ničený. Predstavenie môže povzbudiť spomienky a snahy ľudstva, nádej na lepší život, na pokojnejší svet, namiesto neustáleho boja a prenasledovania. Predstavenie povzbudzuje ľudí v nádeji, že svet sa vráti k pôvodnej čistej zemi."

Pani Shen si myslí, že predstavenie "očisťuje duše a srdcia" a "stelesňuje cnosti ako priateľstvo, pokoj, jasnosť a láskavosť". Umožňuje ľuďom vrátiť sa z dnešného hlučného a rušného prostredia k prirodzenosti. Ľudská povaha by sa mala vrátiť k pôvodnej láskavosti a pokoju. Ľudia by mali žiť v takej atmosfére."

Toto je prvýkrát, čo som videla také pekné predstavenie

Pani Shen povedala, že príbehy opičieho kráľa a Mulan sú všetkým v Číne dobre známe a sú časťou duchovného dedičstva, ale dodala, že "toto je prvýkrát, čo som ich videla odohrávať sa v takom pokojnom a peknom prostredí."

Esencia čínskeho umenia a kultúry

Pani Shen sa v minulosti učila ľudový tanec a balet a má profesionálnu schopnosť hodnotiť tanec. "Videla som mnoho tancov. Tance v tomto predstavení, nech je to Tibetský tanec alebo tanec Yi, sú všetky jednoduché, nevyzdobené a majú pôvodnú formu etnických tradičných tancov, nie ako niektoré predstavenia, ktoré sa pokúšajú potešiť divákov efektami a preháňaním. Toto predstavenie obnovuje pôvodné národopisectvo, ktoré je pôvodnou esenciou čínskeho umenia. Povedala: "Videla som mnoho predstavení, ktoré obsahujú mnoho vecí kvôli efektu. Toto predstavenie ukázalo pravú esenciu čínskej tradičnej kultúry, veľmi čistú a jednoduchú, a obnovilo ju do pôvodného stavu, v akom má byť. Toto naozaj zobrazuje skutočnú krásu predstavenia. Nebo a zem by mali byť takto nádherné a ľudské bytosti by mali žiť v takom pokojnom prostredí."

Toto predstavenie nám prinieslo nádej, veľmi príjemný návrat

Pani Shen si myslí, že predstavenie ukazuje duchovné významy ako sú čistota, úprimnosť, láskavosť, jasnosť, prosperita a nádej, "toto predstavenie nám prináša nádej, niečo, čo ľudia veľmi chcú vidieť, určitý druh príjemného návratu k pôvodu."

Shen Guanglan, známa filmová herečka, absolvovala Filmový inštitút v Pekingu, smer herecké umenie. Pracovala vo filmovej spoločnosti Zhujiang a má takmer 30 rokov skúseností vystupovania vo filmoch, v TV a na javisku. Účinkovala tiež v seriáli "Rodená Pekinčanka v New Yorku". Odvtedy, ako sa presťahovala do USA, pracuje v spoločnostiach New York Apple TV a Fuji TV.

Guanglan Shen, známa čínska herečka 80-tych rokov, považuje vystúpenie za čisté a inšpirujúce (Fei Xin/The Epoch Times)

Zdroj: http://www.clearwisdom.net/emh/articles/2009/1/26/104220.html