Informačno-petičná akcia v Topoľčiankach

Dňa 1. mája, počas dňa otvorených dverí v Národnom žrebčíne, sa pred zámkom v Topoľčiankach konala informačno-petičná akcia upozorňujúca na porušovanie ľudských práv v Číne.

Návštevníci sa mohli dozvedieť viac o Falun Gongu (známy aj ako Falun Dafa), ktorý sa v Číne veľmi rýchlo vďaka svojim zdravotným účinkom stal mimoriadne populárnym. Práve jeho popularita sa stala tŕňom v oku komunistickému režimu, ktorý v roku 1999 spustil prenasledovanie, ktoré trvá do dnešných dní. Na vyjadrenie solidarity mohli návštevníci pripojiť svoj podpis pod petíciu žiadajúcu ukončenie prenasledovania Falun Gongu v Číne.

Viacerí okoloidúci sa pristavili, aby sa naučili cvičenia. Slečna, ktorá sa naučila cvičenia Falun Dafa na tejto akcii pred štyrmi rokmi, sa pristavila a spýtala sa, či sa tu opäť učia cvičenia Falun Gong. Praktizujúci, ktorý rozdával letáčiky jej povedal, že áno a pokiaľ by chcela, môže tiež podpísať petíciu proti prenasledovaniu Falun Gongu. Slečna rada pridala svoj podpis a privolala aj svoje kamarátky, ktoré sa pridali tiež. Jedna z kamarátok si tiež spomenula, že o prenasledovaní počula v škole od svojho učiteľa.

Deti sa pri stánku tiež učili skladať lotosové kvietky a mnohé si odnášali svoj vlastnoručne poskladaný lotosový kvietok.

Súčasťou informačnej akcie bola aj výstava obrazov. Ľudia mali pocit, že obrazy sú veľmi čisté a inšpiratívne. Jeden pár, ktorý si prezrel výstavu obrazov a podpísal aj petíciu sa lúčil zo slovami, že by si niekedy chceli prísť zacvičiť Falun Gong.

Okoloidúci si čítajú informácie o kultivačnej praxi Falun Dafa
Okoloidúci pri podpise petície
Okoloidúci sa pristavujú pri výstave obrazov
Cvičenia v stoji Falun Dafa
Meditácia