Slovenská premiéra oceňovaného filmu „Večná jar“

Počas stredy a štvrtka 9. a 10. novembra si diváci na Slovensku budú môcť v rámci Festivalu Jeden Svet pozrieť animovaný dokumentárny film „Večná jar“ (Eternal Spring). Dokument vyhral divácku cenu Hot Docs, divácku cenu Thessaloniki Fischer a získal početné ocenenia od divákov aj kritiky na rôznych festivaloch v Severnej Amerike i v Európe.

Film „Večná jar“

„Krásne animované, dojímavé a inšpiratívne,“ napísali o filme noviny NRC Handelsblad.

Dejová línia filmu hovorí o tom, ako praktizujúci Falun Gongu prerušia vysielanie čínskej štátnej televízie, aby odhalili brutálne prenasledovanie, čo navždy zmení životy všetkým. Ich cieľom je vyvrátiť vládnu očierňujúcu lož o ich duchovnej praxi. Následne sa v meste Čchang-čchun rozpútajú policajné razie a ilustrátor komiksov Daxiong (Liga spravodlivosti, Hviezdne vojny), praktizujúci Falun Gongu, je nútený utiecť. Film oživuje bezprecedentný príbeh vzdoru, otrasné svedectvá prenasledovania, ale aj vzrušujúci príbeh o odhodlaní postaviť sa za občianske a náboženské slobody bez ohľadu na cenu.

V diele sa umelecky spojili oceňovaný režisér Jason Loftus, so známym komiksovým tvorcom Daxiongom a v multi-mediálnom dokumentárnom majstrovskom diele vyrozprávajú príbeh o nezlomnosti tých, ktorí bojujú za slobodu vyznania.

Vstupenky na film: https://www.jedensvet.sk/filmy/vecna-jar/