Stánok Falun Gongu na Trnavskom rínku

V sobotu 15. októbra sa v Trnave na Kapitulskej ulici konal Trnavský rínek, ktorého cieľom je vytvoriť priestor pre stretnutia, zviditeľniť zaujímavých predajcov a obohatiť kultúrne dianie v meste. Tento rok sa na ňom po niekoľkoročnej prestávke opäť predstavil aj Falun Gong.

Ľudia mali možnosť vidieť predvádzanie cvičení Falun Gongu a dozvedieť sa viac o prenasledovaní tejto meditačnej praxe v Číne. Deti lákalo ku stánku Falun Gongu najmä vytváranie papierových lotosových kvietkov, ktoré sa sami mohli naučiť poskladať a hneď si takýto poskladaný kvietok aj odniesť.

Jeden z návštevníkov trhu, Marek, sa prišiel prihovoriť praktizujúcim, ktorí rozdávali letáčiky, aby im povedal, že si veľmi váži to, čo robia. O Falun Gongu sa dozvedel už skôr od svojho kamaráta, ktorý mu povedal aj o brutálnom prenasledovaní praktizujúcich v Číne. Keď na Trnavskom rínku videl stánok Falun Gongu, pripojil tiež svoj podpis pod petíciu za zastavenie prenasledovania v Číne.

Slečna Nikola z Trnavy podpísala petíciu za ukončenie prenasledovania Falun Gongu. Nejaký čas sa rozprávala pri stolíku o tom, ako možno pomôcť situáciu zmeniť a prečo je táto téma dôležitá aj u nás na Slovensku. Nakoniec svoju podporu akcii vyjadrila aj odfotením sa s letáčikom Falun Gongu.

Pri stánku sa pristavili aj dve okoloidúce, ktoré sa rozhodli vyskúšať si cvičenia Falun Gong. Zacvičili si postupne všetky 4 cvičenia v stoji a jedna z nich hovorila, že má veľmi príjemný pocit v rukách a v ramenách. Prejavili záujem aj o cvičenia v Trnave, ktoré tam v blízkom čase môžu začať fungovať.

 

Deti aj s rodičmi sa učia skladať kvietky v stánku Falun Gong

 

Predvádzanie cvičení Falun Gong pri stánku

 

Podpis petície Falun Gong na obľúbenom podujatí Trnavský rínek

 

Návštevníci Trnavského rínku sa po podpise petície nechali odfotiť na vyjadrenie podpory

 

Slečna Nikola z Trnavy s letákom Falun Gong na vyjadrenie podpory

 

Dve okoloidúce (napravo) si skúšajú cvičenia Falun Gong

 

Skladanie kvietkov v stánku Falun Gong