Varšava, Poľsko: Praktizujúci z 35 krajín vyzvali na zastavenie prenasledovania Falun Dafa zo strany ČKS

Pred čínskym veľvyslanectvom vo Varšave sa uskutočnil 8. septembra pokojný protest, na ktorom praktizujúci Falun Dafa z 35 krajín Európy a tiež z ďalších oblastí žiadali ukončenie 23 rokov trvajúceho prenasledovania Falun Dafa Čínskou komunistickou stranou (ČKS).

Praktizujúci z 35 európskych krajín zorganizovali 8. septembra pokojný protest pred čínskym veľvyslanectvom vo Varšave.
Praktizujúci z 35 európskych krajín zorganizovali 8. septembra pokojný protest pred čínskym veľvyslanectvom vo Varšave.
Okoloidúci sa dozvedajú o Falun Dafa.

Medzi praktizujúcimi, ktorí sa zúčastnili tejto akcie, boli aj starší ľudia a deti. Chceli ľuďom povedať o Falun Dafa a o brutálnom prenasledovaní zo strany ČKS v Číne. Dúfajú, že dobrosrdeční ľudia na celom svete budú spolupracovať s praktizujúcimi na ukončení prenasledovania.

Jaś je historikom umenia. Pred pätnástimi rokmi sa náhodou dočítal o Falun Dafa na internete a začal čítať hlavnú knihu Falun Dafa, Čuan Falun. Povedal: „Veľmi ma zaujímal obsah knihy. Každý odsek v knihe bol fascinujúci.“ Odvtedy Jaś praktizuje Falun Dafa.

Povedal: „Kultivácia zmenila môj postoj k ľuďom. V minulosti som sa vždy snažil chápať iných a byť voči nim tolerantný. Teraz som však pochopil hlbší význam pochopenia a tolerancie voči druhým. Naučil som sa správať ku každému s rovnakým postojom.“

Zúčastnil sa aj na zhromaždení pred veľvyslanectvom: „Dnes sme tu, aby sme protestovali proti zverstvám ČKS. Dúfame, že prostredníctvom nášho úsilia môžeme priamo odovzdať svoj postoj Číne a čínskemu ľudu,“ povedal. „Prišiel som sem, aby som dal ľuďom vedieť o Falun Dafa a oboznámiť ich s princípmi Pravdivosť-Súcit-Znášanlivosť. Chcel by som tiež, aby viac ľudí vedelo, aké zlé je prenasledovanie zo strany ČKS.“

Jaś (vľavo) a Jan, okoloidúci.

Španielska praktizujúca: Čistá krása obmedzuje zlo

Juana zo Španielska, ktorá sa zúčastnila na proteste, povedala: „Cítim tu silnú a pokojnú energiu.“

Juana (vpravo) zo Španielska na proteste vo Varšave 8. septembra.

Juana sa o Falun Dafa dozvedela počas svojej cesty na juh Španielska. Povedala, že stratila  životný smer a istý čas žila v prostredí hippies. Keď sa dozvedela o Falun Dafa, začala sa mu venovať.

Začala brať svoj život vážne a prihlásila sa na vysokú školu. Získala bakalársky titul z antropológie a našla si prácu v štátnom úrade. Jej pozitívne zmeny upútali aj pozornosť jej mamy a tiež začala čítať knihu Čuan Falun.

Počas účasti na aktivite v ten deň Juana povedala, že „chcela svetu ukázať čistú krásu Falun Dafa“. Vraví: „Čistá krása je sama osebe silou a dokáže zničiť zlo.“

Praktizujúci z Rumunska: Nerobte si o ČKS ilúzie

Kuki z Rumunska.

Kuki je praktizujúci Falun Dafa z Rumunska. Našiel si tiché miesto v zadnom rade a sadol si. Hovorí: „ČKS prenasleduje Falun Dafa už 23 rokov. Komunistická strana je zlá. V Číne zabila viac ako 80 miliónov ľudí.“

„ČKS sa s prenasledovaním Falun Dafa stala ešte horšou. Falun Dafa učí ľudí žiť podľa princípov Pravdivosť-Súcit-Znášanlivosť. ČKS však praktizujúcich prenasleduje a vykonáva bezprecedentné krádeže orgánov praktizujúcim, ešte za ich života.“

„Musíme o Falun Dafa a prenasledovaní od ČKS informovať viac ľudí. Ak má človek stále ilúzie o ČKS, nemá žiadnu budúcnosť.“

Praktizujúci z Austrálie: Hovoríme ľuďom o ČKS, aby sa skončilo prenasledovanie

Gabriel (vľavo).

Gabriel je Austrálčan gréckeho pôvodu. Je svetovým hairstylistom v Hollywoode aj v  Bollywoode a už 20 rokov sa venuje Falun Dafa. Povedal: „Praktizovanie Falun Dafa je najlepšou skúsenosťou v mojom živote.“ ČKS však takúto dobrú prax prenasleduje. Gabriel dúfa, že sa o Falun Dafa a o skutočnej povahe ČKS dozvie viac ľudí.

„Pevne verím, že ak budeme vytrvalo odhaľovať prenasledovanie, čoraz viac ľudí spozná podstatu ČKS,“ povedal. „Vidím, že stále viac ľudí podporuje praktizujúcich, keď protestujeme proti prenasledovaniu.

„Mnoho umelcov vo filmovom priemysle vie o Falun Dafa aj o prenasledovaní. Niektorí z nich mi povedali: ‚To, čo robíte, je veľmi dôležité.‘ Chválili praktizujúcich za ich vytrvalosť počas mnohých rokov. Podporujú láskavosť.“  

Miestni obyvatelia sa dozvedajú o Falun Dafa a odsudzujú prenasledovanie

Mary je z Vietnamu a pracuje vo Varšave. Pred čínske veľvyslanectvo prišla, aby podporila svojho priateľa, ktorý praktizuje Falun Dafa. „O Falun Dafa som sa dozvedela od svojho priateľa. Dozvedela som sa aj o prenasledovaní komunistickým režimom v Číne.“ Mary vyhlásila, že ČKS urobila veľa zlých vecí a spáchala mnoho zločinov proti vlastným ľuďom.

Jan videl praktizujúcich protestovať pred čínskym veľvyslanectvom a zastavil sa, aby sa pozrel. Urobil si aj veľa fotografií. Povedal: „Režim ČKS je desivý. Chcem o týchto aktivitách povedať aj ľuďom, ktorých poznám.“

Požiadal preto praktizujúcich o ďalšie informácie, aby sa o ne mohol podeliť s kolegami. Pred odchodom si s praktizujúcimi potriasol rukou a úprimne im zaželal všetko dobré.

Pozadie: Čo je Falun Dafa a prečo ho ČKS prenasleduje?

Falun Dafa (známy aj ako Falun Gong) bol prvýkrát na verejnosti vyučovaný pánom Li Chung-č’ v roku 1992, v čínskom meste Changchun. Tejto duchovnej praxi sa v súčasnosti venujú ľudia vo viac ako 100 krajinách a regiónoch sveta. Milióny priaznivcov, ktorí prijali učenie založené na princípoch Pravdivosti, Súcitu a Znášanlivosti a naučili sa päť cvičení, zaznamenali zlepšenie zdravotného stavu a duševnej pohody.

20. júla 1999 spustil zo závisti a strachu zo straty kontroly nad obyvateľstvom bývalý vodca Čínskej komunistickej strany, Jiang Zemin, prenasledovanie Falun Gongu. Pod Jiangovým osobným vedením ČKS zriadila Úrad 610, organizáciu s mocou prevyšujúcou policajný i súdny systém a s jedinou funkciou – vykonávať prenasledovanie Falun Gongu.

Webstránka Minghui.org za posledných 20 rokov potvrdila smrť tisícok praktizujúcich Falun Gongu následkom prenasledovania. Skutočné číslo je však pravdepodobne omnoho vyššie. Mnohí boli za svoju vieru uväznení a mučení.

Existujú konkrétne dôkazy, že ČKS povoľuje odbery orgánov zadržaným praktizujúcim, ktorí sú takto vraždení na účely nelegálnych transplantácií orgánov.

 

Zdroj: https://en.minghui.org/html/articles/2022/9/12/203825.html